Label pada posting

Post label digunakan untuk mengkategorikan posting anda. Dengan meletakkan label, pelawat yang mengunjungi blog anda akan lebih mudah mencari posting yang berkaitan. Apabila pelawat mencari sesuatu dengan menggunakan enjin carian seperti google atau yahoo, mereka mungkin akan menjumpai satu artikel di dalam blog anda. Jika pelawat itu suka akan isi kandungan artikel tersebut, terdapat kebarangkalian mereka akan mencari lagi artikel-artikel yang berkaitan dalam blog anda. Di sini anda akan dapati bahawa betapa pentingnya untuk melabelkan setiap posting anda.



Untuk memasukkan label ke dalam posting anda, anda hanya perlu taipkan label yang dikehendaki di dalam ruangan Label for this post yang terletak di bahagian bawah ruangan di mana anda menulis artikel tadi. Bagi artikel yang telah dipublish dan anda mahu meletakkan label secara pukal, klik pada Posting dan pilih Edit Post.


Pilih posting yang anda ingin ubah labelnya.

Klik pada Label Actions dropdown menu.

Pilih label yang ingin dimasukkan.

Anda juga boleh memilih untuk memasukkan label baru yang belum ada dengan klik pada New Label dan seterusnya taipkan label yang baru.

Jika posting tersebut telah mempunyai label, anda juga boleh membuangnya dengan klik pada Remove Label.
Label pada posting

salam saya nak tanyer mcm maner nak ubah layout bhg comment, jadi new blog pos..sy nak pelbagaikan ruang pot mengikut ketogeri seperti sale, new arrival,payment dan sbgainya..leh tolong ajr x...plsss

salam admin.. tq bagi info yg sgt berguna..

akuleni
delete

salam..camne nk wat label pada posting ni? x jumpa pun post option tu. nk klik kt mana yek. sapa2 yg tau boleh tlg? thanks in advanced

tq info sgn bguna. tiap hari sya baca blog ni. Dah mcm kitab pulak.

blh x kalo nak hide label bwh entry