Memasang flash banner

Flash banner amat sesuai di pasang pada blog kita jika saiz ukuran panjang pada bahagian atas posting sama atau lebih daripada 468px. Jika saiz ukuran panjang atas posting kurang daripada itu, akan menyebabkan 1/4 atau lebih daripada flash banner kita akan hilang. Untuk anda yang mempunyai ukuran blog yang kecil ( kebiasaannya blog yang mempunyai 3 column), Mari bina blog tidak menggalakkan untuk memasang banner yang bersaiz 486px x 60 px ini.

Pada artikel kali ini, Mari bina blog akan menunjukkan anda bagaimana memasang Flash Header pada blog. Untuk membina Flash Header tersebut, klik link ini => http://www.flashvortex.com/index.php?action=category&categoryId=1 . Seterusnya pilih Flash Banner yang sesuai untuk di masukkan ke dalam blog anda. Selesai memilih, klik pada CLIK HERE TO EDIT THIS . Seterusnya, masukkan perkataan atau ayat yang bersesuaian pada setiap bahagian. Setelah selesai dan berpuashati, klik button Generate Animation. Tunggu sehingga proses tersebut selesai dan copy tag HTML pada ruangan Easy. Akhirnya, pastekan pada bahagian atas posting ataupun boleh juga di pastekan pada bahagian header jika terdapat perkataan Add a Gadget pada bahagian header blog anda.

Contoh flash banner yang telah di kecilkan saiznya

Memasang flash banner

Salam..
banyak ilmu baru saya dapat.. jazakallah

Sama- sama berkongsi ilmu yang ada

Terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu dengan kami. Teruskan usaha murni anda. Tahniah!

Tq very so much..

Kak Fiza
delete

Kak Fiza berjaya memasang flash banner dalam blog setelah sekian lama tercari-cari caranya.Terimakasih kerana berkongsi ilmu.

To Kak Fiza:

~Sama-sama. Rajin-rajinlah lepak kat sini.
~Thanks sebab melawat blog wa..

to nescafe :
lepak sni??gua slalu je lepas ni...
lu je yg xprnh nk lepak2 page kiteowang...
hehe

salam..
biasaenye untuk blogspot yg pakai 3 column..bape header untuk background yee....
http://premiumbeautifulcorset.blogspot.com/

ops...
i mean..saiz yg sesuai untuk background header

salam..knpe sy wt flashvortex xcenter ek??help me...