Apa itu Dofollow?

Pada posting yang lepas, saya ada menulis tentang Apa itu Nofollow dan Dofollow. Kali ini, saya akan cuba untuk menerangkan serba sedikit tentang kelebihan blog yang telah di 'Dofollow' kan pada 'search engine' dan 'page rank' mengikut apa yang saya faham.

Apabila kita menukar 'setting' asal blog daripada 'Nofollow' kepada 'Dofollow', kita sebenarnya telah membuka laluan kepada 'search engine', terutamanya Google untuk mengimbas bahagian 'Comment' blog kita untuk mencari  perkataan sepadan yang telah di taip pada 'Google search.'

Contoh:

Saya menaip semula perkataan kiranya doFollow lebih baik kan ? dari komen touyakaruma (di atas) pada 'Google search.'


Hasil daripada search tersebut akan kelihatan seperti apa yang tertera pada gambar di bawah.

klik untuk 'resize'
Apa itu Dofollow?

camne nak setting kpd DoFollow ?

klu tak silap doFollow membenarkan spider untuk craw ke website kita kan ? Jadi doFollow adalah satu cara yang baik untuk menaikkan trafik laa kan ?

so kat mana nk tuka setting tu Bro?

Fyzal

1.pergi ke edit HTML
2.Dengan bantuan Ctrl+F cari perkataan rel='nofollow' .
3.delete perkataan rel='nofollow' tu
4.Dan save template

Amaran : Jangan lupa download fulltemplate sebelum mencuba .

To Izzati,alifbro,Touyakaruma dan Fyzal.

Rujuk post terbaru yer..

bagus gak nih..

nk tanye macam mane kite nak buat banner kite sendiri supaya senang orang lain ambil dan letakkan di blog masing2? contohnyer macam banner iluvislam

pastu macam mane nak remove@edit the 'post by' line kt bahagian post footer?

off topic
cik adik wawa tak perlulaa sampai hantar 3 post terus . Takut diistihar sebagai spam karang ... tak ke susah ? sebab based on time tu wawa dah hantar 3 kali berturut-turut.

on topic

wawa guna Adobe Photoshop ...

1)Cari gambar yang sesuai
2)Edit gambar tu
3)Tulis apa-apa kat situ
4)save gambar tu dlm bentuk jpeg

to touyakaruma
yeke? sorryla, bukannyer tau sangat pun pasal spam ni. anyway, thnxs bagi tahu.

bagos wawa..
xtau tnya...
org kata..
malu tnya sesat jalan...
to momo...
ko mmg bagos r..haha

TQ2 ya sifoo...aku dah ubah script aku jadi "dofollow" tq atas info yang sanagt berguna ini=)

blog yang dofollow sangat diincar untuk orang yg cari backlink..
blog dofollow itu kadang bahaya juga,..
makanya kalau untuk memutuskan merubah blog menjadi dofollow mesti mikir" dulu

bermanfaat sekali infonya..sangat membantu buat blog saya yang masih newbie..thank
http://agam-santika.blogspot.com

saya terkesan, saya harus mengatakan ini kepada anda.