Timbang berat blog


Kira bebanan blog anda di sini. Blog di nilai dari segi Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb. Bagi Load Time dan Avarege per speed per KB pula, ianya bergantung pada kelajuan internet anda.
Jika blog anda bersaiz lebih dari 100kb, cuba kurangkan beban pada blog anda.



Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(contoh: maribinablog.blogspot.com)





Tips meringankan blog

1. Sebab apa blog jadi berat

2. Tips meringankan blog dan loading page

2. Ringankan blog dengan jQuery Lazy Load

3. Membina fungsi auto read more pada setiap post

{ 282 comments.. read them below or add one }

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 282   Newer›   Newest»
Fyzal Fyzal 12:24 AM
aiseyman bro.. blog gua berat siot.. 144 KB.. sayang la plak nk buang2 apa yg dah ada kat atas blog tu.. lu ade idea.. share ngan gua..

thanks for this one.. very useful.. u'r best man!

Fyzal's Territory
Nescafe ais Nescafe ais 12:46 AM
Payah gak wa nak bagi cadangan..
Cuba buang widget yang rasa xa berapa penting.

contoh: 1.Track ip visitor
2. Nuffnag kat belah kanan bawah.
3. Subscribe to teritory to wa rasa x payah sebab lu dah letak kat bar atas.
4 widget Feedmap.net wa rasa xa payah.

ni cadangan gua jer..Kalau lu rasa penting, kekalkan..
izanuddin izanuddin 1:36 AM
blog eden 130kb...
cmne nk kasi kurang??
cer2 r skit...
alifbro alifbro 6:26 AM
mak oi..
alifbro.blogspot.com 190.07 KB 0.74 seconds 0 seconds

nak kena setup balik nie.
harap blog maribina dapat membantu
RiShaZalia RiShaZalia 9:07 AM
Alamak bro.... wa punya 156.14kb... camne ni? ok lg x ni?
Nescafe ais Nescafe ais 10:18 AM
To izanuddin, alifbro & RiShaZalia.

~Wa cuma boleh cadangkan supaya buang widget2 yang tak penting..
~Page layout jangan panjang2.
touyakaruma touyakaruma 11:08 AM
Mana pergi Linknya ? Ak tak jumpa pun ? Salah aku ke ?
wawa wawa 7:16 PM
123.5 kb..okla tuu akunyerr.
touyakaruma touyakaruma 7:31 PM
Alright dh boleh ! 75kb ... okay laa kan ?
Myraa Myraa 9:14 PM
waahh gua punya nyaris2 gaks..
ehehehe. tapi ok daa kn..?
alifbro alifbro 10:53 PM
saya nak tanya bagaimana nak buat page tu ada tulis seterusnya .. (di bawah artikel yg kita post).. dan comment bentuk cam gini..
Nescafe ais Nescafe ais 11:00 PM
To alifbro:

~Buat read more kai sini.
http://maribinablog.blogspot.com/2009/08/membina-fungsi-read-more-2.html

~Ubah layout ruangan comment kat sini.

http://maribinablog.blogspot.com/2009/08/ubahsuai-layout-ruangan-comment.html

Harap ianya membantu.
alifbro alifbro 10:26 AM
alifbro.blogspot.com 106.78 KB 0.25 seconds 0 seconds

bagus. dah turun berat blog
Nescafe ais Nescafe ais 5:18 PM
Banyak kelebihan jika proses 'loading page' menjadi lancar.
alifbro alifbro 5:41 PM
apakah kelebihannya?
~chickenrice~ ~chickenrice~ 11:09 PM
tapi.blog sorang member ni berat 208.45KB,paling ramai visitor.adeyai.
Nescafe ais Nescafe ais 3:40 AM
To chickenrice:

Tak nafikan ada, sebab tukar domain atau blog tu memang dah lama dan terkenal.
GHAZALI GHAZALI 4:01 PM
tersangat2 berguna la...terima kasih byk2...
JAZAKILLAH....
ALAM ALAM 3:38 AM
wahhh aku nye 215kb=( nescafe ais suggestkan apa patut aku kurangkan=( sekarang kena rebuid balik blog aku sedisss
Uruchimaru @ kf Uruchimaru @ kf 5:35 PM
feh berat gilak blog aku tue..
225.9 kb
ade idea tak nk manage kasi kureng ?



http://tuanuruchimaru.blogspot.com/
Nescafe ais Nescafe ais 5:02 PM
To Uruchimaru

~ Terpulang. Kalau rasa blog dah ok, gua rasa maintain kan jer. Cuma gua bole bagi cadangan, kurangkan widget yang di rasakan kurang penting untuk admin dan visitor
saifura saifura 3:25 PM
encik nescafe,akunye blog 116.88kb tu masih ok ke @ kene kurangkan jugak ke?
Nescafe ais Nescafe ais 5:33 PM
To saifura:

~ Dah ok la tu. X der berat sangat pun.
miss3808 miss3808 1:44 PM
alhamdullilah setakat ni blog blum berat lagi.. fuhhh...!!!...
ringo ringo 12:00 PM
114. ok la kan.hehe.
eh kalau kurangkan posting per page dapat kurangkan KB ke.tp xbyk la kan.hehe.
da kurangkan nt dtg sini blk kire.
dah mcm rancangan biggest loser.haha
Dak Wan Dak Wan 7:22 PM
Rasa mcm overweight plak

sue-sygckit.blogspot.com = 115.77 KB

hmmm.... nk kena diet drpd psng widget nie :)
Nescafe ais Nescafe ais 8:19 PM
To miss3808:

~ Alhamdulillah. Gua tumpang gembira.

To ringo:
To Dak Wan:

~ Overweight sikit tu biasalah, yang penting blog kita tak sangkut-sangkut masa loading.



~
Dak Wan Dak Wan 6:31 PM
Wawawa... dah diet turun 89.2 KB skrng weiii :)
sakaKun™ 2009 © sakaKun™ 2009 © 1:05 PM
perghhh!! 217 kb
asl blog aku kna refresh byk kali bwu let msuk ek?
al-Wann al-Wann 9:30 AM
75.55 KB perghh bapak ringan gilak blog aku..
~ n0ra ~ ~ n0ra ~ 8:41 AM
Size::131.32 KB; Load Time::0.59 seconds; Average Speed per KB::0 seconds

Boss! OKkah ini? Tgh pakai streamyx kat ofis nih... Pakai berukband semalam, harammmm tak kluor result... thehehehe
Nescafe ais Nescafe ais 10:08 AM
@~ n0ra ~

Brokeban memang begitu. Selalu menguji tahap kesabaran. 130kb tu kira ok lah. Asalkan kita view pagenya tak sangkut-sangkut.
CempakaBiru CempakaBiru 10:45 PM
mak aiii.... 191.77kb
miss3808 miss3808 9:45 PM
uih blog aku dah makin berat lor. 144kb..
erm apa yg patut di deleted??
Mohamad Khairul Dhamiri Mohamad Khairul Dhamiri 8:23 PM
Blog maribina blog pon 108.16 jgak..hehe tp xpe dah ramai vistr..blog gua lagi berat..huhu
159.54..harap sape2 boleh bantu..huhu
Mohamad Khairul Dhamiri Mohamad Khairul Dhamiri 2:53 AM
http://khairuldhamiri.blogspot.com/
nunul nunul 10:14 PM
yes...dah kurangkan dah....
..nOj.. ..nOj.. 10:26 AM
172.85 KB 0.53 seconds 0 seconds

aiseh berat ni... mende nk buang ni? kalau kurangkan post per page bole ringan sket ke ek? skang try la... nanti ai dtg cni lg
..nOj.. ..nOj.. 10:30 AM
140.52 KB 0.43 seconds 0 seconds
aiseh... dh kurang sket... ape lg?
Miss Nurul Miss Nurul 4:59 PM
makin buang, makin besar size... mcm mn ni?? huk3
DaHLia DaHLia 8:45 AM
adeh...141 kb..

bos, selain buang widget, apa lagi cara boleh mengurangkan? dr segi post ke apa ke boleh ke??
LubAng jAmbaN LubAng jAmbaN 3:31 AM
gua punya blog 75.76 kb..
hohoho..
jgn jeloz..

eh lupa nak bg salam..
gua bru taw lu punya blog yg berguna untuk semua umat nih
gempak sih
thankz 4 sharing

::andaditipu.blogspot.com::
Little buzz Little buzz 5:05 PM
kira takde la berat maner gua nyer blog...berat gua lg berat la..pada berat blog gua nie..adeih cam terbelit lak ayt nie..hehehe
Iza Iza 8:07 PM
241.29kb......apa blh buat?aku bru 40kg....berat jgk blog ni....
ツhʋƨиα ツ ツhʋƨиα ツ 9:02 AM
uhuhu. yg peleknya.
pernah 1 time dulu, berat ringan jaa.
60++ . tp loading bole tahan !
adoyyy. memula igt 60++ tu berat. haha.

tp skang 90++ oke laa. loading pon best jea.
:) :) haa,, cane tu ? pndapat ?
Nescafe ais Nescafe ais 2:15 PM
@ツhʋƨиα ツ

Dah ringan ok lah.Nak tambah berat lagi pun ok.

Benda ni pun bergantung pada javascript yang di hosting dan jenis widget yang di pasang.
sukiminna sukiminna 3:12 PM
sukiprattle.blogspot.com
159.31 KB

pergh obes seyh
Mus Mus 11:19 PM
my.mustaffa.org - 62.3 KB
Aiza Aiza 6:09 PM
135.27 KB?? uwaaaa, gilerr jap tp kan page sy cpt jea loading.. de widget yg ptt dibuang ke?? nak keterangan pelissss
♥♥syahadah♥♥ ♥♥syahadah♥♥ 12:56 PM
berat gila...tak tahu nak buang mana lagi..huhuhuh
Iza Iza 5:56 PM
@Iza

229.85kb yg terkini
Farah Farah 11:56 PM
wa punya 70 ouhh.
ngeee. manyak berat ouhh
SyawaL SyawaL 12:44 AM
Timbang jugak la di sini...

syawalnet.blogspot.com
beratnya 123.83
LIZA LIZA 12:49 AM
kekdihatiku.blogspot.com
119.46 KB berat ni ok ke?
kalau kita masuk gambar lagi, jadi lagi berat ke?
~MiZz ADiEE~ ~MiZz ADiEE~ 9:27 PM
tidak!!

blog ku 136.06 KB..

ahh~~~normal kah nih??
cikgu isza cikgu isza 5:30 PM
chekguisza.blogspot.com
cikgu isza cikgu isza 5:32 PM
alamak, slap tekan lah, sori ye encik nescaffe ais, emm.. blog masih berat, byk yang dah buang, adakah fungsi read more menyebabkan blog berat? ataupun link dari kawan2 yg kita pamerkan.. klo ye cmne nak ringankan tapi masih nak pamerkan link tu, thx ya...
Siddique87 Siddique87 7:58 PM
ceh blog aku http://komuniti-sbdj.blogspot.com/ plak 193.62kb ler berat jugak ni..boleh tolong x?
Kyuubi_85 Kyuubi_85 5:43 PM
83.71.. hehe... ok ler.. :D
nurKN nurKN 11:52 PM
aduyaii..berat tahap gaban akunye blog nih..241.17 KB tuh.nk buang widgets syg lak..ke psl byk load gmbr..aisehmen..
Ain Nabila Ibrahim Ain Nabila Ibrahim 12:44 PM
size 114.5..
aiss.. nk buang ape agy ek.. bg idea plzz
Ichigo Ichigo 6:10 PM
uwaaaaaaa... hr ni xbleh timbang berat eh.. aku baru lepas diet ni
miss faten miss faten 7:23 AM
haha. tadi first time tersilap letak url pulak an.
termalu seketika. pastuh result dia 100.17 with average speed 0.4second.
okay ke tak okay nescafe ais?? :)
wallpaper wallpaper 1:53 PM
sy punya 202.62KB | load time 0.31 sec | avg speed 0 sec..berat juga..huhuhu
afendie afendie 4:08 AM
salam bro!!..
pinjam timbang ye!!..
result mcm nie ok ke bro?..

afendie.blogspot.com/89 KB/0.14 sec/0 sec
lawakje.blogspot.com/84.21 KB/0.14 sec/0 sec
Iza Iza 2:50 PM
Ni merupakan kali ke tiga aku mai timbang blog.....
Kali pertama 241.29kb. Setelah aku buang benda yg tak patut ada, blog aku jadi.....
kali ke dua 229.85kb. Dah kurang berat sikit kan...Aku tak berpuas hati lg. So aku tukar template baru.....buang segala yg tak berkenaan, kini berat blog aku dah jadi 108.38....
Fuhh....tak sia2 aku habiskan byk masa utk bersenam...
Mokde Mokde 1:25 AM
ingat blog mokde simple jer, tapi berat boleh tahan .... 195kb
Mokde Mokde 1:26 PM
salam, dah macam-macam buang tapi masih baru turun dari 195 ke 191kb. Apa cadangan anda En.NescafeAis?
zulkbo zulkbo 5:45 PM
salam Nescafe ais..
tolong periksa blog saya apa yang seeloknya saya kurangkan memandangkan masih lagi berat 197++
Nurizaihan(◕‿◕.) Nurizaihan(◕‿◕.) 12:46 PM
207.72 KB 0.58 seconds 0 sec fuhh berat siott!!
Cik SHiN~JU Cik SHiN~JU 12:54 AM
alamak! blog sya nye size 122.86kb...
tlg bg tunjuk ajar yer, yg mane patut dibuang..
sya budak baru belajar..
Amalina Omar Amalina Omar 10:35 AM
alamak.. dalam banyak2, blog sy paling obes.. 303.55 KB 1.09 seconds 0 secs.. gila ahh.. memang kena diet habis-habisan ni.. apa yg tak kena eh? tapi tak dinafikan kadang2 tu lmbab..huahua.. tp nnt nescafe ais dtg blog eh tgk apa yg patut..huhu.. tq share benda alah ni.. bagus2..
sumijelly sumijelly 1:51 PM
salam

sumi punya blog pun berat

sumijelly.com -->>132.29 KB

adess...mcm mana nak kurangkan?? sila bg komen sikit mengenai blog sumi yek!

Sumijelly.com
Mysembang Mysembang 10:25 PM
1 www.mysembang.net/v10/index.php 56.13 KB

forum laju..hehehe
phycrewz phycrewz 12:48 PM
aku dapat 79.8 kb. walaupon kurang dari 100 tp cam berat gak rasa blog tu..
wanie mat zin wanie mat zin 3:23 PM
alamak mcm ner nk diet blog nieh???
blog kite dh obesiti nieh...193.93..hurrmm???
wan wan 6:24 PM
This comment has been removed by the author.
RD_PN RD_PN 12:59 PM
95.4kb...tapi loading page 0.27 sec... nape ea?
zulkbo zulkbo 8:51 PM
http://zulkbo.blogspot.com/
zulkbo zulkbo 8:52 PM
sorry salah kotak daa..
rijalhakiki rijalhakiki 5:05 PM
dah turun, 142.42 KB...0.14 seconds
♥yaya♥ ♥yaya♥ 7:12 PM
cam berat jer blog nih...nk kne buang ape ehh??
hencikvirus hencikvirus 6:00 PM
wah da 109.62 KB..kena diet neh hencikvirus,,^^
Alahai Malaysia Alahai Malaysia 1:19 PM
fulamakkk...ringan gile kentang blog gua niee...

77.03 KB dan load time untuk ke blog gua nie hanya 0.08 seconds ja...

so korang sume rajin2lah ke blog gua yang cepat load ni...
ALAM ALAM 11:52 PM
Alhamdullilah 76.97kb
Adisaufi Adisaufi 5:14 AM
adisaufi.blogspot.com 106.1 KB 0.08 seconds - ok ker?
KpopVirus/B KpopVirus/B 6:33 PM
blog saya 116 kb jea. mcm xpercaya jea. byk widget nih.
Miya ✖ Miya ✖ 12:57 PM
yeaa! 57.61! gile ringan seh :)
Dato Dato 5:58 AM
Backlink buat berat tak?
aein aein 5:54 PM
aku punye semalam, 126 kb...
hari ni, dah tinggal 106 kb..
aein aein 6:54 PM
aku punye semalam, 126 kb...
hari ni, dah tinggal 106 kb..
Afiq Afiq 2:17 AM
huhu aq nye 77kb jer..lega rasa..btui kate en nescafe kita..buang je widget2 yg xpenting..bia simple tapi berisi ;)
Lagenda Lagenda 2:16 PM
yeyyyy..ai punya 89.85 je!! hep hep horayyy
Abang Isaifuddin Abang Noran Abang Isaifuddin Abang Noran 10:15 PM
58.53 KB/0.08 seconds
Amacam, ok x?
Nescafe aisNescafe ais 10:21 PM
athlon athlon 10:44 AM
Gua tau gua hebat (27.84KB)
Me Me 1:17 PM
blog aku dh ringan setelah aku buang segala benda kerepek itu semuanya... hihi.. dalam usaha nak kasi ringan lagi dan kasi cepat load...

sekarang 56.14 KB dan 0.24 seconds...
uptownazila uptownazila 3:49 PM
alamak terlebih 2.04 plak dah apa nak dibuang nih.........
Nescafe aisNescafe ais 4:51 PM
@athlon

Memang champion bro.
Nescafe aisNescafe ais 4:52 PM
@uptownazila

Terlebih sikit-sikit tak apa. Yang penting cepat loading. Tak sangkut-sangkut.
Me Me 5:18 PM
en. nes, bila nak buat tutorial macam mana nak buat shoutbox mcm dlm blog ini...

blog aku turun lagi beratnya.. kini sudah 46.87 KB 0.78 seconds..
SuKEJunpyo SuKEJunpyo 5:28 PM
Kali ketiga datang timbang belog..Rasenye dah ringan sikit kot.(",)
~~insan yang memerlukan~~ ~~insan yang memerlukan~~ 12:11 AM
perghhh...member aq smpy 508kb......
Sha-na.Szied Sha-na.Szied 11:22 AM
salam hye fez time lalu sini tertarik nk komen yg ni~

blog saya 75.44 KB (tebaik la!!)
speed time 0.58 sec

wahh :)
Sha-na.Szied Sha-na.Szied 11:25 AM
but pelik la, nape ade org tuh blog dia sampai

300 KB
tp kelajuan 0.14 sec?

TAK ADIL ;(
AnonymousAnonymous 11:33 AM
@Sha-na.Szied

Mungkin blog wordpress tu.
Sha-na.Szied Sha-na.Szied 11:37 AM
rasa nya da paham sebab ape..hehe

nk backlink ok ..tengkiu :)
farysa farysa 3:27 PM
58.66
haha
ringan gila
=))
nas nas 12:22 AM
ak punyer ringan!!! 86.64!!! ehehehehe
samelah berat badan aku yg ringan.ehehehe
paaw paaw 9:01 PM
44.82Kb lagi ringan dpd tuan punya haihh
puteri puteri 3:13 PM
waa... nyawa nyawa ikan... 99.09 KB...
RedBoy RedBoy 3:14 PM
39.64KB.. walawaehh... ringan kentang.. lebih ringan dr brt bdn tuan empunya blog ni..
Pic.Izyan Pic.Izyan 12:51 PM
sy punya 62.27 KB 0.08 seconds

http://pic.izyan.com
Sky8Men Sky8Men 4:11 AM
mcm blog aku lg berat je dr aku..heheh..

http://sky8men.blogspot.com/
eiela eiela 6:52 PM
huhu mcm mana nih, hari2 timbang berat tp berat xmenentu lah.. pening2
kHairum @BasraN kHairum @BasraN 3:48 AM
giler blog aku oxtut.blogspot.com...berat 148kb bro...cam berat aku gak...haissshhh...
Zulfahmi Abidin Zulfahmi Abidin 5:42 PM
huhu.aku punyer 101.sgt ok.ckit jer lebeh.
Melati Qistyna's Mummy Melati Qistyna's Mummy 12:55 PM
uiksss, ade nk kena buang gak ni...

86.39 KB 0.48 seconds 0.01 seconds

jom komen sini tuan belog, http://melatiqistyna.blogspot.com/
Lyana Lyana 5:40 PM
Blog saya cuma 46 kb je,tapi kenapa sangkut2 jugak?..
Cracksevens Cracksevens 9:55 PM
sori..mlas nak bc komen pnjg2...standard nye bpe ek?
akuzle akuzle 5:48 AM
http://nasikerabubuahtanjung.blogspot.com/

133.06 KB

0.61 seconds - load time

tgk pd load time mcm ok tp kalo pd beratnyer mcm berat....hmmmm
asphaq asphaq 7:30 AM
writetoasphaq.blogspot.com

Size: 73.6 KB

Load time : 0.63 seconds
Miza Yusof Miza Yusof 10:59 PM
93.48. okay ke? hahha
amira amira 4:22 PM
94.58kb...itu pun lepas baut psit 3 je..~~ uuhuhu..thanks for sharing
PutraRocker PutraRocker 12:33 AM
@Nescafe ais75.46 load time 0.98s wooot3 o_O
chuain chuain 1:14 AM
thanks nescafe ais...terlalu byk info berguna kat sini...byk betul akak dah belajar:)
::fatihahanapi:: ::fatihahanapi:: 2:08 AM
setelah proses membuang widget,dlm 102.09,0.41 sec..

kire ok la tu kan???hu3
Liyana Liyana 11:18 AM
Size Load 59.33
Load Time 0.33 seconds
Average Speed per KB 0.01 seconds

nasib baik tak lebih. :)

-
aSmiDar aSmiDar 4:32 PM
eda punya 136.69...
macamne nak kurangkan?
ade idea tak?
cik tomyam cik tomyam 5:22 PM
129.56

aisey man

beratnye
Afiq Afiq 2:16 AM
Assalamu'alaikum,thnkx bro..entry ni byk mmbantu untuk measure berat blog aku huhu
Starry 사라 サラ Starry 사라 サラ 6:55 PM
BERATnya!!

patutlah lambat nak load..
Kne tunggu 0.26 saat

143.44 KB
carr carr 1:52 AM
wao..tanx yaw..:D
mybe dea ikut kelajuan network gak..

141.33 KB
0.86 seconds

:D
MamaMaryam MamaMaryam 10:16 AM
aku punya lagi dekat, 99.72
Lulu Rahman Lulu Rahman 11:09 PM
cane na kurangkan ? gune java tu ke
Syamil Hafiy Syamil Hafiy 6:38 PM
95.31KB

http://syamilhafiy.blogspot.com/
missviolet boutique missviolet boutique 7:23 PM
gile r beb..aku punye 182 kb.load time 0.49 nd..aku asa cm berat je..pe y ptt ag aq buang ekk?
-sy budak baru belajar-
Natural Self Natural Self 1:54 PM
Dah timbang tadi..ringan jer,baru setengah kilo..haha.nak kurangkan lagi dari segi widget yang terlalu membebankan.
C.C.F C.C.F 7:22 PM
wuhaaa!!
asanya blog sy pling gmok kt cni..,
246.43kb!
~__~
notes : hros krangkn mkan nih kn? heee... ;DD
p/s : trma ksih utk pnimbang awk.. ;)
nurdani nurdani 12:53 PM
105.29 KB 1.09 seconds 0.01 seconds !
boleh kurang kan ni lagi sikit je ni
MiMi PeONy MiMi PeONy 4:19 PM
huh...nyaris2 je...
Syarifah Nornazrah Al Yahya Syarifah Nornazrah Al Yahya 7:11 PM
adeh, dah buang mana yg ptt n still berat.
kot2 blog pn ikut berat tuan dier kot..iskkk~
haszuraidah ishak haszuraidah ishak 10:25 PM
huhuhuhu..berat belle blog 176kb.. load time 6sec..gimana ginih..terlebey berat suda..loading time pon cam kritikal gaks..leh bantu wahai en. nescaffe ais??

sudah promote ini blog di my blog..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/09/beratnya-kamooo.html
Syarifah Nornazrah Al Yahya Syarifah Nornazrah Al Yahya 11:50 PM
ohh, dh kurangkn post kat wall blog..br turun :)
suzie rahman suzie rahman 12:16 AM
dh kurg kn..tinggal 109.36..hihi...nk kurg kn g..
suzie rahman suzie rahman 12:32 AM
http://suzierahman.blogspot.com/
Hazeem Hezry Hazeem Hezry 2:15 AM
nasebb baik..blog akuwhh 84 kg jer..
sayabahagiahidupsingle (: sayabahagiahidupsingle (: 3:09 PM
75.19 . adakah aku yang paling ringan d sini ? BMI agak2 normal ke tak neh ea ? kehkeh .
SyoknyaDownload SyoknyaDownload 12:58 PM
Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di ==>bawah paras 100kb <<== sepatut diatas kan?


nice share..thanks
mutira yaman mutira yaman 6:55 PM
macam mana teman masukkan timbang berat blog tu???
*cik azeya* *cik azeya* 7:39 PM
hehe. blog saye 68.39 KB,,,0.3 saat je,, kool la bende alah ni !! ^^
pN.rOs pN.rOs 3:31 PM
alamak blog saya6 10.sampai 130kb....
sesapa ada pendapat..? kalu tgok kat komen2 ni cam saya nyer berat sangat jer?
leave a comment n recomendation at my site pliz
http://mrsaqur.blogspot.com shout box ya..
really need help. coz i org baru
MYVI MYVI 4:23 PM
160...adoi...pening pikir camana nak kurangkan berat..blog sy kena msuk biggest loser asia macam ni..huhu..minta pertolongan..
titirara titirara 9:43 PM
berat blog sy 95.41 kb :)
A I N I S M A I R A A I N I S M A I R A 12:07 AM
yeh..dah berjaya ringankan.. lepas kurangkan entry kat main page.. dari 5 saya buat 2 je.. then dapat la berat 83.72kb.. sebelum tu 130 lbh.. :)
A I N I S M A I R A A I N I S M A I R A 4:48 AM
bjaya kurangkan lagi.. 83.4kb.. hahakk.. hari2 dtg timbang.. :)
MTA MTA 1:26 AM
web aku 30.02 kb jer. yeah

http://jomkawan.net/
dandelion kiss dandelion kiss 10:11 AM
82.49...
URGHHH DAH NAK BERAT JUGA NI!
THANKS!=)
sakura sakura 5:45 PM
169.83 KB!! wuwu beratnya.! camna nak kurangkan?? =(
tungkaran hati tungkaran hati 3:13 PM
saya datang lagi nih...! info tuan telah saya gunakan.
terima kaseh kerana menyediakan alat timbang!
Royelias Royelias 1:20 AM
blog gua pon dah 109.23kb...huhu
Dilakochan Dilakochan 3:01 PM
How about mine?
Size 128.28 KB
Load Time: 0.11 second

Is it Okay?
suffian suffian 5:13 PM
98.99 KB je.. tak nk turunkan.. biarkan je tahap tu selagi tak melebihi 100kb
EzzEddin EzzEddin 5:08 PM
mak aihh, gua punye blog seberat 108.25 KB,
kena diet dah nie bro..
load time pon leh tahan gak kesengalannye..
apis apis 11:02 PM
41.62 KB. ok rupenye. nampak macam serabut tp ok.. patut r pr ngan alexa aku steady??
aRaN aRaN 5:28 AM
style2 hehehe thanks
♥♥Miss Farah♥♥ ♥♥Miss Farah♥♥ 6:01 PM
blog sya 141,,,,,,,,,,,,,
mutiara indah spa mutiara indah spa 6:45 PM
berat blog saya 144+++..tak tahu nak buang apa lagi...NS pls bantu.tq.
Mia Liana Mia Liana 12:24 PM
hehehehe sukanya.. mia dah timbang .. berat 93.94kb dengan 0.41 load time..
L@n@ a.k.a Mak Budak L@n@ a.k.a Mak Budak 4:06 PM
wah .. mak punye ngam2 soi je ..96.58 KB .. terima kasih .. mak minta izin share info dan alat timbang tu yer .. tq
redzuan redzuan 4:35 AM
78.23 kb blog aku. kurang zat ni kena bg naik ckit berat ni . heheehe. load time 0.4 saat.
izee izee 1:56 PM
130kb 0.56sec.. xok ke?..
addy saufi addy saufi 2:20 PM
tk tau bape kali dtg pinjam timbang kt cni...kejap berat kejap ringan kejap berat balik pastu ringan blik.....ishhhh he3
alfi alfi 9:07 PM
101.12 kb..ok x?
misz Canthek! misz Canthek! 3:07 AM
haku punye 1.66 seconds loading time..
berat 186.51 kb..

adess..perlu perubahan ke tak eyh???

teh0limaugaramsuam.blogspot.com
azi nur azi nur 12:05 PM
blog kite paling bert kot.. 128.11 KB tp aku xtaruk widget bayk pun...2 3 ketul jek..2 pun dah bert ke...tulun2!!!

http://azisweetness.blogspot.com/
Suhami Ahmad Suhami Ahmad 11:24 PM
atok punye blog 0.14kb je...lagi canggih
Cik Su Cik Su 12:08 PM
96.89...hehe..skit ag nak masuk kategori berat berlebihan..haha
shahizan shahizan 2:23 PM
88.74 KB haha cool :D normal
Siti Aziz Siti Aziz 1:25 PM
waaa...xleh nak check..huhuhu
Siti Aziz Siti Aziz 3:36 AM
adoi..140 turun 95..tp masih xpuas ati bila ade member kat atas 65..waaaa....^_^
faizuddin faizuddin 8:44 AM
haha...wa punyer 86 kb...cool...:D
pak lah pak lah 9:58 AM
kawe 283.....nipu ni nimbe
Siti Aziz Siti Aziz 11:38 AM
same berat dengan awak loh..hihihi
whitelover whitelover 4:34 PM
huhehuhehe ---> 65.95 KB
leena alyna leena alyna 1:06 PM
100.7KB. perlu ke 0.7kb tu . huhu. okeyh .
syams syams 11:24 AM
lebih skit2 tak per kot...
widget byk boleh menambahkan ceria pd blog...

syams-gold.blogspot.com
120kb
Shah Shah 8:48 AM
Terima kasih untuk tool ni. Saya punya blog 56.43kb. Masih rendah sebab website baru. Neway thank 4 this tool. Very helping
CCR Editor CCR Editor 10:28 AM
tq maribina...ini sangat best....
layanzzzzzzzzz
che fara a.k.a fanadz che fara a.k.a fanadz 1:08 AM
77.33kb..no cantek nih.kih3. kalau org2 yg suke ngangkung tuh mesti amek nih 'lucky' no nih. haipp.jgn buat.tak baik untuk kesihatan.
Nescafe aisNescafe ais 1:10 AM
@che fara a.k.a fanadz

kompem 1st prize tu.
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 282   Newer›   Newest»