Membuat teks atau perkataan berkelip dan bergaris

Untuk menjadikan perkataan atau teks yang kita tulis pada post berkelip-kelip(blink) seperti ini Kelip-kelip, anda hanya perlu masukkan kod <blink> dan </blink> pada perkataan atau teks tersebut.

Contoh:
Saya suka minum <blink>Nescafe ais</blink>.

= Saya suka minum Nescafe ais

Untuk menjadikan perkataan atau teks bergaris seperti ini Nescafe ais , anda hanya perlu letakkan kod <s> dan </s> pada perkataan tersebut.

Contoh: 
Saya suka minum <s>Nescafe ais</s> air sirap.

= Saya suka minum Nescafe ais air sirap. Membuat teks atau perkataan berkelip dan bergaris

{ 22 comments.. read them below or add one }

izanuddin izanuddin 12:38 PM
bagos r kamo...aku da cari bnda ni lama r..ko mmg mantop r kamo...
gua blnje neslo-suam satu..
CONNIE CONNIE 4:29 PM
thnks for sharing nes! :)
iShLiBeTiSh iShLiBeTiSh 6:56 PM
thanx a lot!! org kate sharing is caring...thank u,n u take care also.. ;)
Omnia Omnia 10:05 PM
i like this tutorial very2 much la......
Nescafe ais Nescafe ais 11:58 PM
To izanuddin:

~ Terima kasih sebab memuji gua..haha

To CONNIE:

~ Welkum :+

To iShLiBeTish:

~ Susah gua nak eja. Welcome. Take care 2.

To Omnia:

~ very2 much. haha
Dak Wan Dak Wan 9:44 PM
Camner nk wat kat kat "read more" tu eh? Try direct tk leh plak.
Nescafe ais Nescafe ais 4:59 PM
To Dak Wan:

Kena edit pada script template
cikTi cikTi 9:55 AM
time kaseh tuan umah ni,,nescafe ais,.
dh lma cri bnda nih,.
kt cni jmpe,.

gud job,.i lov it
CempakaBiru CempakaBiru 1:49 PM
ika da wat tp kat mozilla je ley view. once guna chrome xd effect... sedey r...
zairie zairie 12:10 PM
bro neskape.. gua nak wat ayat kelip2 tue.. save kat maner benda alah 2?? HTML ker?? gua save kat situ xjg la beb.. camner nie??
Nescafe ais Nescafe ais 1:30 PM
to CempakaBiru:

~tak try lagi guna Chrome. Majority guna Mozilla.

To Zaire:

~ Kat post. Bukan kat HTML/Javascript tu.
maya_listriks maya_listriks 5:42 PM
x boleh pun nak blink2
Nescafe ais Nescafe ais 5:58 PM
to maya _listriks:

~ Sila view blog menggunakan browser Mozilla Firefox.
adottbusuk adottbusuk 10:40 PM
cis. mcm tu je rupenye. timakaseh timakaseh
azlina azlina 11:21 AM
salam nes...
akk hari2 dtg kesini timba ilmu berblog makin lama makin byk info yg akk dapat..cuma yg tak berani nak tukar ke background ke wordpress btl ke akk eja ni..
azwan azwan 4:03 PM
bnyk info aku dpt kat sni... bgos!!!
SiTi AzIz SiTi AzIz 8:53 AM
time kasih...cume dop jadi agi nak wat kelip2 tue..huhuhu
haria_penang haria_penang 6:27 PM
time kasih....banyak2 sayang kamu..tq sifu!!!
beloGIsam beloGIsam 12:01 PM
te,, try2 menjadi la plak