Memasang page views counter pada post


Untuk memasang page view counter pada setiap posting, sila ikut beberapa langkah yang di tunjukkan di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Edit HTML. Seterusnya tick pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard, tekan Ctrl+F dan taipkan atau copy kod <div class='post-body entry-content'> dan paste pada ruang Find. Setereusnya tekan Enter.

Langkah 3

Salin kod berwarna biru di bawah dan paste di bawah atau selepas kod <div class='post-body entry-content'> (rujuk langkah 2)

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='hit-counter'>
&lt;a href=&#39;http://csharpdotnetfreak.blogspot.com&#39; rel=&#39;follow&#39;&gt;
<script src='http://www.amitjain.co.in/pageview.php' type='text/javascript'/> &lt;/a&gt;
</div></b:if>

Akhir sekali klik preview dan jika tiada mesej Error yang terpapar, klik saja Save.
Memasang page views counter pada post

TQ bro coz aja, baru jew suro wat smalam, heee, TQ again!

@fiD

Ni macam mana nak setel ni. Kena belanja gua ni. Haha.

saya pasang peel tapi dia tak gi pun kat page tu nape yer? awak try la click gtau nape ae...

@Along25

Wahai cik along,commentlah di post yang sepatutnya.

~yang pasal page peel tu, rasanya tak letak link.

ok bro, aku blanje click nuff, heee.. teh ais xde, heee.. m, aja la pulak comment jenis macam ko punyer ni bro, hee =P

@Along25

cuma tukar image yang feed tu. Yang lagi satu tak payah ubah. Sila edit semula.

buat fake boleh? 100000000000 view.hehe

@alifbro

~Haha. Kalau boleh, gua dah buat dulu.
~Bro, bila lu balik dari France ni. Gua baru nak kirim lu roti Perancis satu.Kahkah.

x dpt lar...ade error

@nurayunni

~Mungkin silap paste kod nya. Cuba buat semula yer.

lalalala.... cikgu nes. dah boleh dah. tq erk n sory myusahkan. klu berukband ni ok. sedap gak cik jah nak lepak lama2 depan laptop ni. ni rasanya. kura lg laju r jln. tq cikgu nes.

Dah siap psng dah nes. Anyway tqs k? Hehehe. Teman cuba alter coding nya, nombor tu mmg boleh jd statik@letak baper juta nombor nak. Pindahkan hosting javascript yg tak boleh nak jadik lagi ni.

@Dak Wan

Haha. Jadi statik ker. Karang orang view, tak bergerak-gerak pulak angkanya.

hurmmm... tensen guwe. takde pulak code yang nak dicari itu dalam html layout saya ni. huhuhuhu. kalo takde tu cemane nak define nak letak kat mana kan...

@LeeN

Ada. Mesti ada punya. Dah tick expand widget template belum?

erm, dah tekan dah expand widget tu. tapi masih tak jumpa.. tak tahu cemana nak buat.. huhu

@LeeN

Dah reply kat email. Cuba check

dah try, xde error, tp kat mn nak tgk jum page view tuh?

@rObOt

Mungkin bandwith untuk pageview ni dah habis. Tak apa, cuba tengok nanti.

This comment has been removed by the author. - Hapus

thanks for the tips.
best ni

bro...cane ni
code tu xde dlm layout aku

Aku dah buat tp aku mcm x nampak apa2 perubahan pun.

your profile domain doesnt match.Please update your domain profile in our blog manager section.

TOLONG!! tolong.. buat meta tag pun keluar ini..

sekarang buat views pun keluar ini..apa masaalah ni..

kat mana nak update..dah google byk kali tak jumpa..

please..reply me.. uisk.

Slm, nk post pada ruang Find mslhnya cari Find tu xjumpa. Ktne ye?

salah eja pulak! i mean pas copy code tu then nk paste kt ruang Find. Sy xnmpak pon ruang Find tu?

dah paste kod x p x da pon ?

mcm mne nak hilangkan kotak mesej pada permulaan paparan blog?

x jadi pun .caner ni...help

tak adalah kod ni? camner yeak

Bro, dah lama saya nak pasang page view tapi tak dapatla sebab tak ada kod itu walaupun dah trekan banyak kali expand. macam mana yeak. thanks

mcm mn mau pasang page view we ak try mcm kuar error? Klik my link tngalkan pesan kt cbox ak.. Nnt ak try coppy codenye ok.. Plezz

yg da dpt kodenye tu tolong share kodenye kt cbox ak, nnt ak coppy yer, klik my name

banyaknye blog..tak terkira..
saya boleh ajar kamu mengunakan star dan view..
pasal loading semua orang tak kisah..
selagi mereka mampu melihat youtube, selagi itu ya mampu dibuka..
saya penyebar movie online dari filem2u.blogspot.com..