Free flash widget (float).

Oleh kerana gua tengah bosan dan tengah malas nak tulis pasal tutorial, maka gua beralih angin sekejap dengan membina widget flash yang biasanya di pasang pada footer sebelah kiri atau kanan blog. Heh.

Memang nampak macam tak berapa menarik (jangan gelak), tapi kalau ada yang berminat juga, bolehlah di pasang pada blog anda sendiri. Widget flash ni, gua tak pasang backlink pun. Kalau di klik pada widget tu, memang tak akan di link ke mana-mana. Tetap statik.

Siapa yang berminat, bolehlah ikut langkah di bawah.


Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Add A Gadget. Seterusnya klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod biru bagi widget yang ingin di pasang, dan pastekan pada Content HTML/Javascript

Akhir sekali, klik Save.





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985254.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985383.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985455.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985531.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985603.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985671.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>
Free flash widget (float).

thanks.. nnt saya letak kat blog..

uyo..siap ade bunyik.
aku bukak page ni tadi duk cari2 ape mende la bunyi tu..ingat iklan ke ape.upenya widget2 ni yg bunyi..hohoho

eh jap2.. siyes xnmpk gmbar neh??? macam mana perkara itu blh brlaku?? dah 5 kali copy n paste pastu try preview langsung xde.. sy wat gmbar kucing tu..

@sukiminna

haha. Ada bunyi ker. Gua tak perasan sebab gua tak on speaker. Nak kena adjust balik ni yang malas. Haha

ehh...comelnye y gambar itik dgn panda tuh =)

weh.....tergezzzutt aku, mcm kena tembak...

menarik plak entry kali ney...hu3.time kaseh nescafe ais

@Iza


Kahkah. Macam mana gua tak perasan ada bunyi. Speaker gua dah kong. Tak apa, nanti di ubah. Buat masa sekarang, guna yang ada dulu. Akan di updete nanti.

p/s: Gua dengar sampai bunyi kena tembak tu yang buat gua tak boleh blah. Memang best punya sound effect. Terbaik untuk anda. Haha.

@Aiza

Hehe. Yelah. Tak view. Nanti gua check yer. Jap.

heee.macam maen PS pulok, heee. best! tapi dah xde tempat nak letak, heee

Widget dah di betulkan. Rasanya dah tak ada keluar bunyi dengan keluar loading % macam main PS3 kut. Haha

@Nescafe ais

Ya la terbaik....nasib baik tak ada sakit jantung, klu tak, tak sempat la aku nk tgk blog 3 kolum aku...

Ok, dah tak ada bunyi...

free..semua laju je..hehe :)

tenkiu... chumey sgt2.. hakhak

macam mana Nescafe Ais buat gambar tu buatlah tutorial

nice share..ermm blh design simple flash pastu upload kat website flash hosting tu.. :D kene try nie

kucing tu comel la! grab it! hehehe... :P

hamek kucing yg comel tu ! boleh kan ? kan ? kan ?

thanks awk.. saya nak amik 1 boleh?