Alexa.com - Ketahui ranking blog di Alexa


Apa itu Alexa Rank?

Alexa Rank adalah ranking atau kedudukan yang dibuat oleh Alexa berdasarkan jumlah traffic atau pengunjung pada blog. Rangking atau kedudukan sesebuah blog di Alexa Rank akan berubah setiap hari berdasarkan jumlah visitor yang masuk ke blog tersebut.

Terdapat dua rank yang berbeza, iaitu ranking sesebuah blog kita pada peringkat dunia dan rangking di peringkat Malaysia. Alexa Rank ini juga boleh dilihat berdasarkan jumlah pengguna internet yang menggunakan toolbar Alexa pada browser internet yang mereka gunakan.

Perlu juga diketahui, Alexa Rank berbeza dengan Google Page Rank. Semakin kecil Alexa Rank sebuah blog, maka blog tersebut semakin baik. Berbeza pula dengan Google Page Rank, semakin besar Google Page Rank sebuah blog, maka blog tersebut semakin baik.

Untuk mengetahui berapakah ranking blog kita di Alexa, boleh layari site Alexa.com.
Alexa.com - Ketahui ranking blog di Alexa

menarik jgk.....aku dah try...

yes yes, memang besh,
(Tak try lg tapinyer...)
tp kalau la try try tgk..
dapat nombor tercorot.
(Which is most definitely be^^)

mesti demotivating nanti...
so sementara waktu ni tak nak lagi lah,
maybe selepas visitor dah tetap tiga digit
baru la bleh try:)heheheh
anyway will keep this entry in my drawer.
pastinya satu ari nanti akan dicheck jgak
heheheh:D

wah mcm best jerk....
tingin gak nak tau bpe org y msuk
tgk blog kite...
tah2 x de langsung kot =p
hehhe tp bagus gak sekurang2nye
kite tau tahap kemampuan kite berblog.
smeda org suke atau x blog kite.

ranking aku corot ar..nilai harga blog aku pun xmampu nak tampung duit kawin aku..hahahaha

segan nk tgk, malu kt diri sendiri nanti... hehehe

uiii..
aku lg teruk..
kosong jek graf tu..
ahaha..

just a start a new blog.., maaf le kengkawan blogger seme.. kalau kite nak invite any blogger visit kite nye r blog macam mana ehh? lagi satu kalau nak letak date n time yg cute miut nak setting macam mana ploop? maaf lari dr tajuk

nice info bro...