Memasang efek salji pada blog

Untuk membuat efek salji turun pada blog seperti yang boleh anda lihat di sini (sila klik), hanya ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Add A Gadget. Seterusnya, klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod biru di bawah dan paste pada ruang Content HTML/Javascript ( rujuk langkah 1).

<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"></script>

Akhir sekali, klik Preview dan jika anda berpuas hati dengan hasilnya, klik saja Save.
Memasang efek salji pada blog

heheheh ni kira tuk feeling duk obersi la ye...

macam tahu tahu je nak letak mendalah ni kat blog

abang nescape pekat manis , thanks bro , wewit , thumbs up , :)

thanks.. iza dah gabung efek.. comel jea nmpk.. ekekek

wah, good tutorial. thanks for sharing! tp ramai yg dah guna salji ni. em mcm mana nak buat efek musim luruh ye? sila beri tunjuk ajar. terima kasih :)

salam.

saya ingin bertanyakan tentang thread comment yang kamu guna ini.

saya telah cuba memasukkannya ke dalam blog saya sebanyak namblas kali atau lebih tetapi tidak berjaya. Di mana silapnya ye?
Boleh minta tolong ajarkan?

saya telah menukar setting kotak komen kepada jenis full page. memasukkan kod seperti arahan, tetapi masih gagal.

kamu boleh berhubung dengan saya melalui blog atau emel di mylosermind@yahoo.com

Terima kasih!

bagi banyak2 salji turun.. kalau bosan datang sini....

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????

haa..ini lah dia kesan dari testing ritu ya..:) klu nak buat jadi musim luruh tukar gambar jek bley ke bro?

Ye. Edit pada javascript. Kalau pandai, edit sendiri. Gua tau, En Suki pandai. Gua malas nak edit.Hehe

@6527883600891770300.0
@Nescafe ais

heheh..bro nanti nak berguru dengan ko la dofollow nofollow tu. ko taknak ke wat entri pasal benda tu? ke ko dah buat ek aku je tak perasan

wow...bestyer...cantik gilerrrr

Salam.

Blog and sungguh bagus. Byk saya belajar di sini.Maklum ler buta it selama ni. Terima kasih yer...

best la de salji.........hahaha tq2

bez2... cantex gak lex salji time musim kemarau nieyh... hehew...

tanks q..blog kiterdah der salji..hepynyerrrr..hahaha

tanks q bg bnyk info tentg blog..lub u so much...

abg nescafe!!!xleh ke tukar warna salji 2???

salam.. mcam mana nak tukar kaler aek font tu??

salam...nes...
ifa credit kan pada nes taw..
ifa ade wat tutorial pasal nie..
thanx yeah..

http://ifatasya.blogspot.com/2010/07/tutorial-efek-salji.html

terima kasih...cantiklah