Memasang efek salji pada blog

Untuk membuat efek salji turun pada blog seperti yang boleh anda lihat di sini (sila klik), hanya ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Add A Gadget. Seterusnya, klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod biru di bawah dan paste pada ruang Content HTML/Javascript ( rujuk langkah 1).

<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"></script>

Akhir sekali, klik Preview dan jika anda berpuas hati dengan hasilnya, klik saja Save. Memasang efek salji pada blog


{ 21 comments.. read them below or add one }

..nOj.. ..nOj.. 10:48 AM
heheheh ni kira tuk feeling duk obersi la ye...
Hazzy Ishak Hazzy Ishak 11:33 AM
macam tahu tahu je nak letak mendalah ni kat blog
fateen fateen 12:47 PM
abang nescape pekat manis , thanks bro , wewit , thumbs up , :)
Aiza Aiza 1:35 PM
thanks.. iza dah gabung efek.. comel jea nmpk.. ekekek
ween ween 2:33 PM
wah, good tutorial. thanks for sharing! tp ramai yg dah guna salji ni. em mcm mana nak buat efek musim luruh ye? sila beri tunjuk ajar. terima kasih :)
sI tEDI sI tEDI 3:43 PM
salam.

saya ingin bertanyakan tentang thread comment yang kamu guna ini.

saya telah cuba memasukkannya ke dalam blog saya sebanyak namblas kali atau lebih tetapi tidak berjaya. Di mana silapnya ye?
Boleh minta tolong ajarkan?

saya telah menukar setting kotak komen kepada jenis full page. memasukkan kod seperti arahan, tetapi masih gagal.

kamu boleh berhubung dengan saya melalui blog atau emel di mylosermind@yahoo.com

Terima kasih!
Sharinginfoz Sharinginfoz 4:41 PM
bagi banyak2 salji turun.. kalau bosan datang sini....

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????
sukiminna sukiminna 6:00 PM
haa..ini lah dia kesan dari testing ritu ya..:) klu nak buat jadi musim luruh tukar gambar jek bley ke bro?
Nescafe ais Nescafe ais 6:02 PM
Ye. Edit pada javascript. Kalau pandai, edit sendiri. Gua tau, En Suki pandai. Gua malas nak edit.Hehe
sukiminna sukiminna 6:26 PM
@6527883600891770300.0
@Nescafe ais

heheh..bro nanti nak berguru dengan ko la dofollow nofollow tu. ko taknak ke wat entri pasal benda tu? ke ko dah buat ek aku je tak perasan
fiqah fiqah 3:53 PM
wow...bestyer...cantik gilerrrr
Eliza's family Eliza's family 5:23 PM
Salam.

Blog and sungguh bagus. Byk saya belajar di sini.Maklum ler buta it selama ni. Terima kasih yer...
azwan azwan 10:00 AM
best la de salji.........hahaha tq2
norezshah norezshah 12:23 AM
bez2... cantex gak lex salji time musim kemarau nieyh... hehew...
PiNoKOoGirL(.'') PiNoKOoGirL(.'') 3:35 PM
tanks q..blog kiterdah der salji..hepynyerrrr..hahaha
PiNoKOoGirL(.'') PiNoKOoGirL(.'') 3:36 PM
tanks q bg bnyk info tentg blog..lub u so much...
♥kAsiH+CiNta♥ ♥kAsiH+CiNta♥ 8:09 PM
abg nescafe!!!xleh ke tukar warna salji 2???
KERDILDESA KERDILDESA 8:25 AM
salam.. mcam mana nak tukar kaler aek font tu??
♥ifa tasya♥ ♥ifa tasya♥ 11:41 AM
salam...nes...
ifa credit kan pada nes taw..
ifa ade wat tutorial pasal nie..
thanx yeah..

http://ifatasya.blogspot.com/2010/07/tutorial-efek-salji.html
azura azura 1:32 AM
terima kasih...cantiklah