Jquery Slideshow Header di blogspot


Jika anda memahami apa itu JQuery, pasti anda akan bersetuju yang efek JQuery adalah berbeza dengan efek Javascript dan HTML yang biasa kita guna dan pasang di dalam blog. Efek dari JQuery lebih cepat, mudah dan ringan.

Untuk melihat efek-efek JQuery, anda boleh melayari  Jqueryui.com.

Jquery Slideshow Header.

Satu lagi efek jquery yang di rasakan sangat mudah untuk di cuba. Slideshow header yang boleh anda lihat di sini(sila klik), sememangnya sangat menarik dan mudah untuk di pasang di blogspot. Anda tidak perlu menggunakan sebarang software atau teknik flash yang sukar dan sedikit membebankan dari segi loading. Ini kerana script jquery adalah ringan dan efek yang terpapar adalah 'smooth'. Ia berbeza dengan teknik javascript dan HTML biasa yang di lihat efek pergerakannya adalah kaku, tidak menarik dan ada kalanya tersekat-sekat.

Untuk melihat contoh penggunaan Jquery Slideshow Header pada blog yang sememangnya sangat menarik dan cantik, sila layari  labuat.com/

Tutorial untuk memasang Jquery Slideshow Header akan di paparkan pada entri yang akan datang.
Jquery Slideshow Header di blogspot

Mcm best.....aku tunggu

camne nak wat nyer??

tak sabar nak tunggu tutorial nih..sila lah up segera yer ;) TQ

woah...apa2 pun labuat tu mmg hawwt..ngee

waa blogspot dh supp0rt jquery..bez nie..nnti leh cuba..x sbar nk menunggu tutorial seterusnya..

Nampak macam best je blog ni.....ada banyak info,,,

ala nes... bila??? hahahha

btw aku akan tunggu...

best2.. xsabar nak try

salam.... salam knl dan pe kba?
nak minta tolong skit bley x?
camne care nak pasang hot news cam kat blogg awak ni? ma'af... saya masih lagi newbie...
thanks :D

@khoirul82 Wsalam. Cuba check disini
http://maribinablog.blogspot.com/2011/12/cara-pasang-recent-posts-floating-bar.html

Blog ni banyak membantu saya..Thanks mr Nescafe Ais!