Sorokkan komen di blogspot


Ada reader tanya aku kat Fan Page Rojakstory, macam mana nak sorokkan kotak komen. Ha! Itu gunanya ada Fan Page tu. Untuk senang aku baca soalan korang instead of Formspring atau by e-mail. Sebab aku MALAS nak buka e-mail atau Formspring ok. Entah apa lah fungsinya Contact Me tu kan. Mesti ada yang cakap macam tu. Maaf aku tak ada jawapan untuk itu.haha.

Baiklah. Tutorial ini hanya untuk blogspot yang memakai embedded comments. Kalau pop up pun boleh tapi kotak komen akan hilang. ;). Btw, trick ni tak jalan kat blog yang pakai comment form dari third party contohnya Disqus Comment yang slow nak loading tu!

Tutorial ni aku dapat dari Teratak Muncet. Template blog ni pun aku cekau dari dia dan dengan SUKA SUKInya aku edit jadi theme lollipop.haha.

Untuk teruskan membaca, klik pada link di bawah.....
Amoi Penulis: Amoi
Blog : http://rojakstory.blogspot.com
Entri asal: Sorokkan Komen (blogspot)

Semoga artikel yang dikongsikan oleh Malaysia Stream ini bermanfaat untuk anda. InsyaAllah. Pihak kami membenarkan anda menyalin artikel kembali dengan memberikan backlink dan kredit kepada pihak kami.

{ 12 comments.. read them below or add one }

Fyzal Fyzal 11:55 AM
salam bro.. bz ke sekarang?
IKRAM IKRAM 11:58 AM
hoho :D lama tak update blog bro :D
Nescafe ais Nescafe ais 12:01 PM
@FyzalSalam Fyzal.

Begitulah nampaknya. Dua tiga bulan ni bz sikit.

Nak tulis dalam blog pun slow sikit. Kot-kot ada benda yang nak di kongsi boleh inform..
Nescafe ais Nescafe ais 12:03 PM
@IKRAMKeje punya pasal. Tak kaya-kaya gak.kehkeh.

Kalau tengah sekolah takder hal. Banya masa free :D
amoi amoi 1:34 PM
hoho.
thanks letak my blog content kat sini
:D :D
elina elina 11:50 PM
ada tutorial nak ilangkan tarikh x?kt nes punya page nmpknye xde tarikh tapi de tulis 'di tulis oleh nescafe' cmne nk buat tu?
♥♥ eija ♥♥ ♥♥ eija ♥♥ 11:41 AM
salam,
saya ingin meminta pertolongan awak laaa,
blog saya ada masalah nie link dia
http://dairygirzl-scopio.blogspot.com/2010/07/boleh-ker-saya-nak-tukar-blog.html
mohammka7476 mohammka7476 3:25 PM
Salam nescafe ais..nak belajaq camna nak buat post blog mcm yg nescafe ais punya ..sempoi la...ringkas dan padat...save ruang la..plsss nak belajaq sgt2 nih...shoutbox ada error so chat kt sini je la...tq
jiedy jiedy 9:13 PM
macam mana nak save website page jadi gambar ?
NuRuLhUdA aBu hAsSaN NuRuLhUdA aBu hAsSaN 6:03 PM
salam !! tulun3 !! cewahhh ! tanak tulun pon tkpe , :( ,*ayat sdey , nak tnye , saye tak mo suruk kumen2 saye , cmne ? mekasyeehhhh ,