Cara pasang Breadcrumb pada blogspot

Tips dan tutorial blog kali ini aku nak berkongsi mengenai apakah itu breadcrumb dan cara memasangnya.Untuk meningkatkan SEO sesuatu blog,breadcrumb adalah salah satu dari perkara yang perlu kita praktikkan.Breadcrumb pada sesuatu blog ibarat seperti peta atau sitemap yang akan memudahkan pembaca mengenal pasti kedudukan mereka di dalam page yang ada pada blog kita.

Apakah itu breadcrumb?

Secara ringkasnya breadcrumb adalah salah satu dari blog navigasi atau site navigation yang perlu ada pada sesebuah blog.


Contoh breadcrumb korang boleh lihat di blog ini (pada ruangan di atas tajuk entri ini.) Home > blog > info >S.E.O > Tips > Tutorial

Apakah kaitannya breadcrumb dengan seo?

Untuk soalan ini aku tunjukkan sedikit artikel yang didapati dari Google Search Engine Optimization Starter Guide.


note : klik link ini untuk membaca artikel penuh dari Google Search Engine Optimization Starter Guide. [klik sini]

Sila klik pada link di bawah untuk tutorial  memasang Breadcrumb pada blogspot.

Cara pasang Breadcrumb pada blogspot

dah ada guest writer eh bro.huhu

salam..
good idea..tapi mcm agak
susah nak buat..adakah semua
template sesuai??

Salam...

info yg bagus.belum pernah jumpa lagi tuto mcm ni.

susah sangat lah bro,pening kepala dibuatnya.apapun,info memang dasyat

bagus untuk pengguna dan mengenangkan mereka

molek blog anta ni..banyak manfaat..tq

Oh,trimakasih..saya akan coba membuatanya...

bagos2...bnyk informasi disini

Terima kasih utk tips2 dlm blog nie. Sgt berguna

arigato.. msti cube,,,..

Its very good, i want to try it, thanks..Pleas visit to my blog,,,thanks

tenkiu...dah cuba jgk!!

http://www.ciktom.com/

@zulkbo

semua template sesuai. tapi berbeza templat nak letakkan attribute script tu. jadi berbeza kalau kamu buat custom made template.

Terima kasih, sudah cuba dan nampak menarik.

bagus nya.. semua cara ada....tq..