Cara kesan IP address visitor blog

Statscounter.com adalah salah satu site yang menyediakan perkhidmatan visitor counter  yang mempunyai ciri-ciri yang sangat menarik. Dengan mendaftar dan memasang widget statscounter secara paparan ataupun di sembunyikan(hide) pada blog, kita sebenarnya dapat mengesan dari mana datangnya visitor beserta IP address. Dengan memaparkan maklumat pelawat secara detail, kita juga mungkin dapat mengesan IP address visitor yang memberi komen berdasarkan masa yang tercatat pada komen tersebut.


Untuk mengesan IP address visitor yang masuk ke blog kita, hanya perlu klik icon Real-Time Stats and Visitor Reports (rujuk gambar) dan kemudian klik pada Recent Visitor Activity. Pada paparan Recent Visitor Activity, kita dapat melihat maklumat yang menunjukkan lokasi, ISP provider, IP address visitor, entry page, exit page dan refering URL visitor yang melawat ke blog kita.

Untuk mencubanya, anda boleh mendaftar di statscounter.com
Cara kesan IP address visitor blog

info yg berguna..tq tuan belog:-D

great! thnx 4 sharing

tapi somehow bila pocket try,
seems like diri sendiri pun dia kira sebagai unique visitor jgak..
ari tu punya la bangga dapat 80 visitor
(Yes yes.. ciput kan .. saya tahu)

rupanya separuh darinya diri sendiri.
tak besh nyaaa!!

fuhh....satu lagi info yg menarik... aku addict baca info dalam blog ni..tq tuan tanah..

Ada Persoalan Tentang Masalah Berkenaan Mata dan Penglihatan? Anda Bertanya, Optometrist Menjawab

statcounter mmg best!, tp xfhm sgt ip add ni. even pc y sm tp bile guna line berbeza no IP leh btukar eh?

owh...memang berguna..sudah lama register.

Info yg sangat berguna.. terima kasih sebab sudi berkongsi.

Salam...

thanks...

info yang berguna..thanz bro.

tengs bro...dah lama daaftar...tapi cam biasa la...tak tau pungsi...sian kan

Bagus ni,,,sebagai rujukan

Saya suka blog awak bro...

http://tunhatta.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

salam bro anda terpilih,
Saya Suka Blog Awak La
http://wanlayang.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

good info..nak cuba juga ni..

salam singgah, info yg berguna tu...dinaz masih baru..pls support me..

slm..nice blog..byk info..i pollow ek..tq..

thanks for the info...

Eee menakutkan apabila orang mengintai :-)

tapi.. melalui IP tu, camne kita nak direct ke page/website tuan punya IP macam sesetengah blogger otai buat? >.<

camne diorang tau saya ke website diorang walaupun saya x tinggalkan apa2 komen?? =.="

@iEra NaDiRa

Rasanya kita boleh tau siapa yang masuk blog kita dari dashboard kat Nuffnang.

Anonymous
delete

Info yang amat bermanfaat.
-pulundownload.blogspot.com