Website terbaik untuk edit gambar secara online percuma


Picnik.com adalah satu site photo editing yang memberi kemudahan kepada anda untuk membuat suntingan terhadap gambar sebelum memaparkannya pada blog. Editing tools yang disediakan juga adalah sangat menarik dan mudah untuk di gunakan. Satu kelebihan yang ada pada site ini ialah, anda tidak perlu untuk mendaftar seperti kebanyakkan site yang lain.

Pelbagai effect disediakan oleh Picnik.com seperti khas seperti Go Pink (menjadikan gambar berwarna anda menjadi merah jambu) dan Focal B&W (memberikan fokus warna pada bahagian yang anda kehendaki, sementara bahagian lainnya pula berwarna hitam dan putih). Pilih Orton-Ish untuk memberikan sentuhan kecantikan kepada gambar anda dan Posterize untuk menjadikan gambar anda seolah-olah dilukis dengan cat air.

Anda juga boleh membuat suntingan gambar supaya menjadi lebih jelas, memotong bahagian gambar yang tidak dikehendaki atau mengecil dan membesarkan gambar. Setelah selesai anda bolehlah save ke hard drive anda.


{ 25 comments.. read them below or add one }

Business Logo Design Business Logo Design 4:22 PM
Thanks for share about it. I will try this soon.
I like this blog also.
Nana Nana 9:16 PM
hehe mmg pakai web ni pon
nora nora 11:09 AM
mentor, jum singah blog i. dah ada perkembangan tau.hehehehe. tapi nanti i nk study lg blog u ni
zuar zuar 1:28 PM
nice sharing..kat sini ada 10 tempatedit image online..sila la tengok klu sudi:-)
http://www.zuarxpdc.com/2009/12/10-website-edit-image-online.html
zmah zmah 11:43 AM
Perkongsian maklumat yang bagus...TQ
amry amry 4:16 PM
pixlr.com Sempoi gak...Siap ada tutorial lagi. Memang Enjoy kat sana
Cik Su Cik Su 11:57 AM
nak cuba la pas ni
sayalah shelly sayalah shelly 10:50 AM
saya pun ada wat tutorial cmne nak guna picnik..

hehe

http://storydarishelly.blogspot.com/2010/11/mudahnya-edit-gambar-dengan-picnikcom.html
sayalah shelly sayalah shelly 10:51 AM
ini juga...

mmg best guna picnik...

http://storydarishelly.blogspot.com/2010/11/nak-edit-gambar-guna-picnikcom.html
AnonymousAnonymous 10:52 PM
Assalamualaikum/Salam sejahtera...

Saya nak share bagaimana nak bina blok sendiri?
kalau ada sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar n berkongsi sila email saya di qhalishrayyan@yahoo.com
anith chan anith chan 5:53 PM
best best.
my feveret :)
hoyahadis hoyahadis 8:09 AM
bagusla blogni..byak info & panduan.. time kasih..
Estefania Sofea Zahara Estefania Sofea Zahara 3:09 PM
yup,i salu guna picnik..terbaik!!!!!
mizz mazz CA mizz mazz CA 4:08 PM
bestnya blog ni..byk info..thanks admin
.:hanna radzi:. .:hanna radzi:. 3:27 PM
sy pun suka gna picnik utk edit gmbr :)
Republic Aku Republic Aku 8:23 PM
info yang bagus untuk orang baru macam aku....
safizan safizan 2:47 PM
bagus untuk yang baru dalam internet
Ray ban malaysia Ray ban malaysia 11:02 PM
Selalu juga aku guna picnik ni ..senang untuk newbie macam aku
Akram Akram 8:45 PM
bagus..tp picknik.com ni dah ditutup dan diintegrasikan dengan google plus.
AnonymousAnonymous 12:32 PM
Salam and hi...saya masih baru dalam bidang edit gambar..pada otai2..sila la ke blog saya n drop comment & advice.

http://rsdesign82.blogspot.com

Rafi
AnonymousAnonymous 3:35 PM
saya baru cdg nk buat blog sendiri.tapi pesal la susah sgt nk create even yg simple2 mcm nk buh gambar...sesapa ada tutorial utk buat blog stat dr ABC utk new beginner mcm saya, tlg gtau eh...@ email saya at noraidarizal@yahoo.com
Affordable Logo Design Affordable Logo Design 3:36 AM
Great sharing try to work on that website to see some good results in my photo editing work.
muhammad zuhri muhammad zuhri 5:47 PM
haha sampai juga aku di blog malaysia..salam blogger dari indonesia kunjungi juga ya blog saya blogzuhri.com
Easy Design Easy Design 9:49 AM
Bagus info nya. Saya selalu juga guna picnik ni.
Apa pun, salam perkenalan ;)