3 tutorial buat simple header menggunakan Photoshop terbaik


Kepada blogger yang baru mengenali Photoshop dan dalam proses belajar menggunakan Photoshop, mungkin anda masih tercari-cari tutorial membuat header blog yang menggunakan Photoshop yang simple, mudah dan menarik.

Saya ingin kongsikan kepada anda 3 tutorial yang di tulis oleh 3 orang rakan blogger. Tutorial yang ditulis oleh mereka saya rasakan terbaik kerana mudah di fahami dan boleh di buat sebagai rujukan bagi orang baru untuk membuat header blog menggunakan teknik Photoshop yang simple tetapi menarik.

1.MelRomeo.com



2. Hannafauzann Story



3. Mohamadfaiz.com

3 tutorial buat simple header menggunakan Photoshop terbaik

tq share info ni.. memang sedang cari sumber utk buat header.. :)

cun-cun header diorang ni. nice2.

p/s: aiseh bro.. tgk kat bola kat BJ ke? takdapat nk join bro. tk sempat nk ke sana. esok siang ada event lain. jauh plak tu. hehehe.. tgk kat tv je la jawabnya.

thanxs... memang tgah mncari2...

wah! blog saya ade dekat sini :D

Timaceh bro coz sudi share

tengs for the info.. dah lma mencari tutorial ini~

Thanks bro coz featured kan aku dalam blog kau :) heeee anyway lama tak borak panjang macam dulu heee

thanx jugak bro sebab feature aku dalam blog ni =)

TQ untuk info ni..
mmg tgh bljr buat header..

tq..bru nk jinak2 gna PS cs5 ni..dah lma xgna dah lupa abes

yang header blog faiz tu cantik...

wah. nice sharing bro. nak terjah blog faiz jap. yang dua tu dah terjah sebelum ni. thanks bro.

nice info dan tutorial!

thanks 4 sharing ^_^

suka sngat.. tq..

Cane eh cara buat gambar dan link yg bergerak dari kanak ke kiri kat atas blog u ni?? boleh share tutorial x klu ada?? tq..

info yg sangat bemanfaat bagi blog saya,,,, saya harap agan mau berkunjung ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com dan memberikan sedikit komentar Terima kasih

thanks...very useful..:))

tak dpt nak buka yg no.3 punyer... mcm mane??

As design today my office work but I don’t know this design. When I see your tutorial then I done my work. Thanks you so much..

Nice tuto. Teruskan buat tuto yang bermanfaat macam ni.
Memang sangat membantu kami yang tak tahu ni.
Thank for this tutorial :D

Best tutorial for Photoshop designer. I'm trying to utilize it. Thanks clipping path service