Cara buat Avatar senget(rotate) pada bahagian comment

Untuk membuat image avatar pada bahagian comment blog menjadi senget(rotate) seperti yang boleh anda lihat pada gambar diatas ataupun contoh pada bahagian comment blog ini(sila klik), hanya ikut beberapa langkah yang mudah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Design => Edit HTML.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard, tekan F3 ataupun Ctrl+F, taip atau paste kod ]]></b:skin> pada ruang Find dan seterusnya tekan Enter.

Langkah 3

Salin kod di bawah dan paste kod tersebut sebelum atau diatas kod ]]></b:skin> pada script template (rujuk langkah 2)

.avatar-image-container img {
-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);
}

Contoh:

.avatar-image-container img {
-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);
}
]]></b:skin>

Akhir sekali, klik Preview. Jika tiada mesej Error terpapar, klik Save.
Cara buat Avatar senget(rotate) pada bahagian comment

Tutorial yang sangat berguna

salam.. sy nak tanye, klu sy nak guna comments box dr fb social plugins tu, comment sy yg lama2 tu hilang x?

haiiii sifu

sihat tak? dah makan belum?
(tetiba takde kena mengena =p)

@Jue

Tak hilang kut. Comment lama tetap ada.

@nora

Hai Nora.

Nak belanja yer?

wow..boleh senget2 ek..hehe

haha.macam2 lah.

Salam..
Best ni, nanti nk cuba la..

avatar senget ni best...uncle nak cuba..ehh nak pakai terus hahahah

sudah berjaya..sudah sengettttttt hahahahha

yeay ! da jdi thanx sgt2 heee ;D

@Nescafe aisSAYA yang nak belanja sebab brader Nescafe ais BEST sangat!^____^

@Iza

Boleh try dulu. Kalau tak nak guna, delete semula kod atas tu.

@uncleTq Uncle singgah sini.

Nampak lain sikit dari yang lain. haha

@Amna.Qadeeja

Yeay kembali. Tq juga untuk kamu.

@Amar Amirah

Boleh sangat. Dah balik sini nanti calling2 yer.^____^

stylo nie nes..huhu nice tuto

tq nes...boleh cuba selalu nih///

Salam, nape saya dah buat tapi tak jadi senget muskil juga :( apakah perlu di ubah cara balasan komennya pulak?
New Entry "Hidup ini penuh dengan dugaan."

nak nak nak
dalam mimpi
lalallala =p

salam..
siap..
dah senget belaka
di blog saya tu..he he
nice tutor..simple je
tapi berguna..

@akuanakpahang

Cuba cari kod ni

#comments .avatar-image-container img {
Lepas tu, paste kod ni bawah kod yang atas ni.

-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);

Contohnya macam ni:

#comments .avatar-image-container img {
-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);

mcm mana nak letak gambar kira supaya bila komen, keluar gambar kat tepi mcm komen2 kat atas nih.
TQ.

Anonymous
delete

kalau kat fb pulak cam mana...tq

@Anonymous

Ini untuk blog sahaja. Kalau untuk facebook, kena tanya mark zuckerberg.lol

@Nescafe ais

Ok Tq nanti kita try semula terima kasih byk :)

Ok baru jadi TQ..TQ hehehe dah senget :)

lawo ble da senget.hehe tenks!

macam mana untuk besarkan sikit saiz gambar komentar ni?
heheee

kalau untuk wordpress camno lak?

utk embedded komen je ker??kalo pop up window boley???

thanks sifu!..
hehe..
tuto yang sangat berguna

Salam..
Alhamdulillah jadi.
Aku dah buat tp napa tak berapa nak senget sgt? pastu gambar pun nampak kecil je dr yg ko punya ni, besar dan jelas...

dah banyak kali dah saya try.tapi macam mana nak buat bagi comment terpapar di bawah post?
kalau pop-up window comment macam mana?
plis,anybody help ):