Tingkatkan SEO Blog: SEO Doctor Add-Ons Firefox Terbaik Blog Anda


Apa itu SEO Doctor

SEO Doctor adalah Add-Ons Firefox yang boleh dianggap sebagai alat SEO yang mampu membuat SEO blog kamu lebih hebat lagi. Ya, dengan kata lain SEO Doctor ini mampu meningkatkan SEO sesebuah blog dengan cara menganalisis, memberi data SEO dan membuat beberapa cadangan untuk kita meningkatkan SEO blog kita.

Tingkatkan SEO Blog melalui SEO Score

SEO Score 100 bermakna pages tersebut sudah mencapai markah maksima. Markah bagi SEO Score ini dipengaruhi oleh beberapa perkara iaitu:

* Page Indexable
* Meta Description
* H1 and H2 tags
* ALT Image Tag
* SEO Friendly URLs
* Title Tag
* Number of links
* Page Rank Flow
* Loading time
* Web analytics

Dari data yang kamu perolehi diatas, kamu bolehlah membaiki apa yang patut. Sebagai contohnya, jika number of links menunjukkan tanda x, ini bermakna ada masalah pada number of links dan biasanya ianya berlaku bila jumlah links dalam pages tersebut terlalu banyak iaitu melebihi 100 links. Dari data ini, kamu boleh mengurangkan jumlah links dalam pages tersebut atau mungkin menukarkan links tersbut kepada nofollow. Ya, menggunakan nofollow biasanya lebih mudah.

Aplikasi lain dari SEO Doctor

Selain dari SEO Score untuk memaksimakan SEO blog, SEO Doctor juga membekalkan kita beberapa data lain seperti jumlah backlinks pages tersebut, highlight nofollow links, search engine visitors dan banyak lagi

Jadi apa tunggu lagi? Barang Free.. Takkan tak nak cuba kan?..

Download SEO Doctor

Sumber: http://syoknyerblogging.com/v1/
Tingkatkan SEO Blog: SEO Doctor Add-Ons Firefox Terbaik Blog Anda

salam..
salah satu gadget kegemaran saya..
dah lama saya guna dan banyak membantu
saya meningkatkan trafik..setahu saya
carian enjin akan lebih mesra dengan
blog kita kalau kita berjaya mencapai
tahap SEO flow tertinggi

Assalam..
Dah lama tak guna benda tu sejak Mozilla bermasalah, asyik not responding je...

@iza

Rasanya skg ni mozilla pun dh ok dr yg dulu2 tu...

Banyak perkara baru di sini, lambat nak pick up tapi akan dipelajari satu persatu nanti.

http://malaysiaaffsuzukicup.blogspot.com/

mantap !
di tunggu follow dan kunjungannya

owner : hard-student.blogspot.com

Anonymous
delete

saya nak tanye, mcm mana nk guna SEO doctor tu ye? perlu di masukan di mana?

tlg explain sikit camna nak guna SEO doctor nie?

saya masih tk faham cara guna alt tag pada gmbar..

add-ons ni mmg terbaik....!

Anonymous
delete

Mohon tunjuk ajar... saya budak baru belajar...

http://begdeutersale.blogspot.com