Threaded Comment: Features terbaru dari Blogger.com


Blogger team telah melancarkan features terbaru mereka iaitu threaded comment yang telah lama dinantikan oleh para blogger yang menggunakan platform blogspot. Dengan features terbaru ini, anda tidak perlu lagi memasang threaded comment secara manual. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh baca pada post di Blogger Buzz.

Engage with your readers through threaded commenting

Blogger now supports threaded commenting, which means that it is now much easier to differentiate between whether someone is making a general comment on the thread, or responding to another comment on the thread.



What do you have to do to enable this on your blog? Nothing! If you have Blogger’s commenting feature enabled, “Blog Feed” set to “Full”, and are using “Embedded” comments, then you’re ready to start a discussion with your readers. To check, or change your feed settings, select: “Settings > Other >, and then “Full” from the “Allow Blog Feed” dropdown:



To check your current form setting, select: “Settings > Posts and Comments, and select “Embedded” from the “Comment Location” dropdown:



sumber: http://buzz.blogger.com/

p/s: Threaded comment system ini hanya terdapat pada blog yang menggunakan template dari template designer.
Threaded Comment: Features terbaru dari Blogger.com

ok tu
tak yah susah buat sendiri :)

Herm..dah agak dah..cuma blog yg guna template designer jer. custom template still kena buat secara manual.

salam Bro..saya ada masalah..script baru threaded comment blog saya tak lepas di IE7 ke atas..ada cara nak atasi tak Bro

Assalam..
nak kena delate semula ke yang lama?
adehh...dah malas nak cari, berpinau bijik mata..

Salam TQ berkongsi info... malas benor nak mengejas hak lama :) layan ajelah :)

aloh,baru ingt untuk semua..kalo template designer je xleh guna :\ kena buat manual gak la..thanks share :)

assalamualaikum..TQ
satu perkongsian yang menarik..tak pernah tengok pun blogger buzz..:)

tapi kalau buat secara manual punya lagi laawo dari yg official punya.

apa2 pun terpulang pd kita sendiri mane satu yg kite nk gune ...hehe :p

saya tak pakai pulak template dari template designer.

saya suka threaded comment!

blogger dh ade comment threader ke? bgus lah tu... i like..

Owh, baru taw. Tenkiu!

Check out juga disqus.com... Boleh buat thread macam WP... boleh install template blogger ataupun custom.. Blog Walkin....

gosh..pening ngn blogger latest feature ni..tetiba i x set auto read more, blh jd ade..then xleh nk remove plk tu..adoi...

sepatutnya dah lama blogger applykan. BTW, memudahkn blogger.

i used it, its cool lah. simple and kemas. :)