Akibat perlekeh Lee Chong Wei, M.Manoharan dikritik


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, M.Manoharan dikritik kerana mengeluarkan komen yang memperlekehkan kekalahan Datuk Lee Chong Wei ke atas pemain China, Lin Dan pada acara badminton perseorang lelaki di Olimpik.

Antara lain, Manoharan menulis di Twitternya:"Malaysia akan menang pingat emas pertama di Olimpik selepas Pakatan mengambil alih Putrajaya."

"Jika Chong Wei bermain lebih baik dari Lin Dan, mengapa dia tidak menang? Kita perlu tegas dengan pemain kita supaya kita dapat memperoleh pingat emas satu hari nanti.

"Sesiapa saja yang menang pingat emas di Olimpik, kita perlu mengucapkan tahniah kepada mereka.

"Lin Dan begitu bergaya, moden. Tidak kelihatan seperti lelaki China tetapi berasal dari China.

"Lin DAN menang. Dia bermain lebih baik daripada Lee Chong AWAY.

Pengguna internet menubuhkan laman khas di Facebook dikenali 'Kami Tuntut Manoharan Mohon Maaf Kepada Lee Chong Wei' yang kini mendapatkan sokongan seramai 3,497 rakyat Malaysia sehingga 9 malam, Isnin.

Orang ramai yang menyokong Pakatan Rakyat turut mengkritik tulisannya di Twitter, menyifatkan Manoharan sebagai tidak sensitif dan kasar.

Manoharan bagaimanapun menafikan sebarang cubaan untuk menghina pemain kebangsaan itu.

"Niat saya hanya untuk kebaikan sukan kita dan memperbaiki peluang untuk menang pada Olimpik akan datang," katanya.

Pada tahun lalu, pemimpin DAP itu turut mencetuskan kontroversi apabila dia mencadangkan Jalur Gemilang supaya diubahsuai, mendakwa reka bentuknya tidak mencerminkan Malaysia.
Akibat perlekeh Lee Chong Wei, M.Manoharan dikritik


3 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 1:52 PM
Ini adalah spisis "keling" yang terakhir di Malaysia. Ia bukan saja bodoh tetapi lebih pandir dari Pak Pandir. DAP masih simpan spisis cam nie....hehehehehehe
AnonymousAnonymous 11:30 PM
jangan maafkan dia!!
AnonymousAnonymous 9:59 AM
Ko jga je dun ko tu elok elok nti klah pulak.cukupla dlm politik ko kritik irg.jgn skan pun ko nk kritik.pundek punya .....