Kemas kini blog melalui telefon pintar


BAGI seorang blogger, idea sememangnya sangat penting untuk mendapatkan bahan yang menarik untuk ditulis dalam blog.

Jangan benarkan idea yang menarik itu terlepas begitu sahaja tanpa dikongsi bersama pembaca dan pengikut setia di blog kamu.

Aplikasi yang ditampilkan oleh .com minggu ini mungkin dapat membantu kamu dalam menyelesaikan masalah itu agar kamu dapat mengemas kini blog di mana sahaja.

Cukup dengan hanya menggunakan telefon, kamu boleh mengemas kini blog melalui perisian Blogger oleh Google Inc. yang terdapat di dalam telefon pintar Android dan juga iPhone.

Caranya sangat mudah, setelah memuat turun aplikasi melalui Play Store (Android) atau App Store (iPhone) kamu kini boleh mengemas kini blog di mana sahaja kamu berada.

Paparannya sangat ringkas dan mudah digunakan ditambah pula jika kamu mempunyai banyak blog dalam satu akaun kamu boleh memilih untuk mengemas kini blog yang kamu suka.

Jika kamu belum lagi mahu menyiarkan entri tersebut, kamu boleh menyimpan idea yang sudah kamu tulis dalam draf.

Jadi apa tunggu lagi blogger di luar sana, bolehlah mencuba aplikasi ini bagi memastikan semua idea dan catatan blog kamu sentiasa dikemas kini walaupun ketika dalam perjalanan jauh.

Selamat mencuba.

Sumber: http://www.utusan.com.my/


3 comments.. read them below or add one

Anak Ulu Cheka Anak Ulu Cheka 9:29 AM
maklumat dihujung jari dan semua zaman ni :)
fina fento fina fento 9:39 AM
Saya dah try install. Tapi menyedihkan. Gambar takleh center, gambar takleh klik, gambar jadi kecik bila publish, pilihan editor terlalu sedikit etc etc etc.
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang 3:27 PM
Assalam..
Lebih selesa guna laptop dari smartphone, tak boleh nak taip cepat2, susah nak edit gambar dan macam2 yang tak best tapi boleh la kalau nak buat draf..