Permohonan jawatan PDRM Polis DiRaja Malaysia

Permohonan, pengambilan jawatan Polis DiRaja Malaysia PDRM

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan bagi jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) juga boleh dibuat secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) 

Ia juga adalah selaras dengan hasrat SPA untuk bekerjasama dan mewujudkan amalan perkongsian pintar antara agensi kerajaan yang mempunyai kepakaran dalam bidang IT serta berkongsi pengalaman dengan agensi lain khususnya dalam bidang ICT. Untuk makluman, SPA hanyalah menguruskan urusan permohonan sahaja manakala perjawatan/urusan pengambilan adalah diuruskan oleh PDRM sendiri.

Oleh yang demikian, segala pertanyaan mengenai perjawatan/urusan pengambilan hendaklah dirujuk dengan pihak PDRM di Portal PDRM www.rmp.gov.my.


Semakan keputusan Pengambilan Jawatan PDRM


Terkini

Dimaklumkan Eksesais Pengambilan bagi jawatan Inspektor Polis (Lelaki/Wanita) secara ‘walk-in’ akan diadakan pada 27 Julai 2015 (untuk wanita) dan 28 Julai 2015 (untuk lelaki).

Hanya permohonan melalui www.spa.gov.my BAGI TAHUN 2013 DAN 2014 SAHAJA yang layak untuk hadir dalam ‘walk-in’ ini.

Untuk keterangan lanjut, sila layari Portal Rasmi PDRM, www.rmp.gov.my
Permohonan jawatan PDRM Polis DiRaja Malaysia

{ 25 comments.. read them below or add one }

jason tan jason tan 10:56 PM
Saya infinite memohon menjadi sprang anggota polis di Sabah Kota kinabalu
Kasi nathan Kasi nathan 12:23 AM
SAYA BERMINAT SPECIAL FORCES DI KUALA LUMPUR
saiful sf saiful sf 9:13 PM
bila baru ada intake ne ye? tu ari yg saya tau awal bulan 10 / 2013 sja ada pngilan interview dan fizikal test .. tu pun kwn yg dpt masa tu sya belum mohon lg.. mula mohon awal tahun 2014 tp smpai skrg x da respond
AnonymousAnonymous 8:53 AM
Susahnya apply melalui spa
nadzirahnadzirah 8:22 AM
aslkum sya msih stia mnti jawapan pdrm.xkiralah pdrm tau polis bantuan..wlaupun dah byk kali pergi temuduga smpi interview n dah cop wlau diorg xpgil pun sy masih akan teruskan usaha untuk berhidmat dalam bidang kepolisan.harap akan ada peluang untuk sya berbakti dan berjasa untuk negara tercinta.
insyallah....
.
polis sedia berkhidmat untuk negeri dan rakyat hidup berbahagia aman sentosa polis sedia berkhidmat..
tanda lekat dilegan polis dengan pereman tangan bersalaman alamat persahabatan....
hanim razak hanim razak 3:53 AM
Saya ingin tau bila polis di ipoh perak akan mengeluarkan kenyataan jawatan kosong 5tahun saya tunggu panggilan polis...saya lagi la standar stpm spm pun ok tapi kerajaan langsung tak nilai saya...macam mana saya nak sokong kerajaan macam ni
AnonymousAnonymous 10:18 PM
assalamu'alaikum!!
PDRM-nice JOB...kepada org2 yg layak.
Don Darven Don Darven 11:01 PM
Saya berumur 18 tahun nk jadi inspektor
AnonymousAnonymous 10:21 PM
Sya nak masuk bahagian JSJN..sya amat berminat dlm bab2x dadah ne,,tp bkn sbgai penjual@penagih dadah,,sya nak jd anggota polis..tlg bg lantikan terus kpd sya sbgai inspektor,,wlaupun sya tak layak..huhu
Kimhar Aldam Kimhar Aldam 1:48 PM
Saya nak masuk bhagian jabatan integriti pemetuan standard untuk mncega rasuha...
Rossa Calla Rossa Calla 7:27 PM
sekarang semua apply melalui online, PDRM pun guna register kat SPA81
Outoffhantupucuk Outoffhantupucuk 3:26 AM
Askum...sy sham..sy minat dr kecil lg nk jd polis.tp umur sy dah 30..ada rekod..boleh ke sy capai impian sy ni lg...pengalaman n cara byk sy ada..
Ain Samad Ain Samad 9:23 AM
Salam...sy nk bertanya..dulu sy ad mohon oline sy lepas untikk temuduga tapi sy dahh lambat tengok setatus ... sebab sy pikir dia antar surat di rumah...ad kahh sy masihh blhh g temuduga to lagi...p pada thn 2014
Unknown Unknown 12:25 PM
Nak sgt rasanya masuk JSJN..jika diberi peluang..pasti sya akan melaksanakan tugas yg diberi..say no to rasuah yg diberi oleh penjual dadah..
FarahFarah 2:10 PM
Bila agaknya konstabel wanita akan keluar ya?
Unknown Unknown 1:22 PM
Mcm mana isi borg utk permohonan kekosong polis ni
DK. AFIQAHDK. AFIQAH 6:15 AM
Saya baru updte spa8i saya semalam automatik la thun bertukar 2016.Hari ni saya baru tahu ada pula pengambilan konstble wanita syarat pula nak pgsesahan pemohonan jwtan tersebut pada 2014/2015 . Adakah saya boleh menghadiri temuduga tersebut pada bulan Febuari ini di Sabah ??
AnonymousAnonymous 10:23 AM
Dk.afiqah sya pn bru sja update spa8...sya pn pg tmudga jg.
AnonymousAnonymous 10:57 PM
SaYa nak saGt capaI ciTa² saYa... Dh jaNji dgN pareNts..
AnonymousAnonymous 6:44 AM
I've just finished my spm and got satisfied results....so I'm interested in being a police officer...pls reply me thank you!
AnonymousAnonymous 10:26 PM
AYA SANGAT BERMINAT UNTUK MENYERTAI PDRM.SAYA SANGAT BERMINAT UNTUK MENYERTAI MANA-MANA BAHAGIAN DALAM POLIS. MEMANG SAYA SANGAT MINAT DARI KECIL.JIKA ADA KEKOSONGAN BOLEH HUBUNGI SAYA.
NAMA: SATANANDAN SAGADEVAN
NO KP: 970421-10-6557
ALAMAT: NO 32 JALAN INDAH 1/24 TAMAN UNIVERSITI INDAH 43300 SERI KEMBANGAN SELANGOR
NO TEL: 0149223834 / 01133507178
175CM
60KG
Unknown Unknown 9:02 PM
How to join PERM
muhamad hafzan muhamad hafzan 9:20 PM
Sye ingin mengikut langkah bapa saya yg menjadi seorang anggota polis..saya sangat minat menjadi seorang polis yg dpt berkhidmat untuk negara..