Daftar Online Rebate RM200 Smartphone SKMM Lancar

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) memberi jaminan sistem permohonan dalam talian pendaftaran rebat RM200 telefon pintar untuk golongan belia berjalan tanpa masalah.

Penasihat Strategik, Jabatan Komunikasi Korporat SKMM, Sheikh Raffie Abd Rahman berkata laman web itu boleh dilayari pada tahap kelajuan memuaskan setiap masa, sejak Jumaat lalu.

“Malah, hari ini kelajuan laman web lebih bagus (dari sebelum ini)… Sistem kita berjaya menampung semua permohonan ‘online’ yang diterima,” katanya ketika dihubungi Bernama pada Isnin.

Sheikh Raffie juga menegaskan laman web itu tidak mungkin mengalami masalah kerana bagi tempoh malam semalam sehingga pagi ini, terdapat 12,000 permohonan baharu berjaya didaftarkan.

Sejak dibuka pada 1 Jan lepas, sebanyak 49,000 pendaftaran diluluskan SKMM setakat 11.30 pagi ini.-BERNAMA

Pendaftaran untuk smartphone rebate RM 200 (klik)

Join the Conversation

50 Comments

  1. Hello, macam mana mahu print borang Rebate yang telah di isi? Saya telah isi borang rebate tetapi terlupa untuk print borang tersebut. Harap anda dapat membantu.

    Thank you.

  2. hye..sy dh on9 register dan dh print..tp kertas yg sy print tu basah.. so sy register buat kali kedua tp ditolak sbb sy dh register..sy nk print balik tp xblh.. mcm mne nie.. tlg la sy..

  3. salam , tarikh luput saya 13/4 kena sebulan selepas tarikh tu , pastu bila saya cube arini 13/5 tak boleh , mcm ane tu ?

  4. setiap permohonan valid hanya 6 bulan..kalau mati..renew balik..dan setiap permohonan xperlu print pun xpa..pergi ke kedai yg tawarkan rebat 200 ni..bagi ic je pada diorang..permohonan hanya 1 utk setiap org..xbleh apply dua kali sebelum tamat tempoh..harap dapat membantu

  5. Selepas anda isi borang anda terus pergi ke kedai digi cuma perlu bawa ic dan salinan ic depan belakang saya dah dapat sekian terima kasih.

  6. Selepas anda isi borang anda terus pergi ke kedai digi cuma perlu bawa ic dan salinan ic depan belakang saya dah dapat sekian terima kasih.

  7. Sy dh daftar,layak.tp sy blm amik hp sb ejen 2 ckp sy slh ltk nama sb bt shortform 'bt' sepatutnya 'binti' d'sbbkn 2..dia reject borang sy.patut ke dia bt mcm 2?xkn xda cara lain sy nk settle utk dptkn blk rebat 2??tlg sy..tq.

  8. Pendaftaran dh bjaya…so saya xtau pe2…kirenye bile leh amik tlpon tu..or mmg dh blh amik trus?.kpda sesiapa blh tolong mtk pencerahan sikit

  9. sini tulis untuk pekerja atau pelajar…mcm saya baru abis belajar…dan tengah tunggu untuk sambung belajr lagi,.dan tak bekerja…mcm mana nak mohon..guna talian pelajar boleh ke??

  10. hi luqman,sya nk tnya lau u blh tlg me..cos sya da isikn borang da diluluskn,.tpi mslhnya sya t,lupa cetak itu slipnya..so mcmna? bleh u bgitau me caranya…pls…

  11. hi kak sorry ya m,gnggu kjap cos nk tnya ja lau blh tlg..cos sya da isikn borang da di luluskn tpi mslhnya sya t,lupa cetak itu slipnya..so mcmna ya kak? bleh akak wan bgatu me caranya…

  12. kenapa dia terus tutup haaa…aku x guna lagi kot rebet 200 ni aduiii…nak makan duit rakyat ke apa???

  13. PEMBERITAHUAN

    SKMM ingin memaklumkan kepada orang ramai bahawa Pakej Komunikasi Belia (PKB) akan diaktifkan semula pada 3 September 2013. Pendaftaran kali ini hanya boleh dilakukan melalui wakil-wakil penjual yang dilantik syarikat telekomunikasi.

    Pendaftaran dalam talian PKB telah ditutup beberapa minggu lalu kerana ia telah mencapai kuota yang ditetapkan iaitu 1.5 juta belia. Namun, setelah pengiraan semula, didapati masih ramai yang tidak menebus rebat RM200 tersebut dalam tempoh yang ditetapkan.

    Mana-mana rebat RM200 yang tidak ditebus akan dimasukkan semula ke dalam jumlah besar 1.5 juta rebat untuk diagihkan semula kepada pemohon lain. Pemohon yang telah tamat tempoh sah rebat boleh terus memohon semula pada 3 September 2013. Setiap permohonan rebat RM200 yang telah lulus harus ditebus dalam masa dua minggu dari tarikh kelulusan permohonan bagi mengelakkan sebarang kesulitan.

    PKB telah diputuskan dalam Bajet 2013 oleh YAB Perdana Menteri dan ianya akan terus berjalan sehingga 1.5 juta belia mendapat manfaat daripadanya seperti yang dijanjikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *