Ansuran bulanan Proton Saga SV RM250

Kereta baharu keluaran Proton Holdings Bhd., Proton Saga SV 1.3L yang dilancarkan kelmarin pada harga rendah, mendapat sambutan baik daripada pelbagai lapisan rakyat.

Tinjauan Kosmo! di beberapa tempat di seluruh negara semalam mendapati, orang ramai tidak putus-putus mengunjungi bilik pameran Proton bagi melihat dengan lebih dekat kereta berkenaan.

Mereka berpendapat, Proton baharu itu lebih menarik dan aksesori yang dipasang amat memuaskan kerana setaraf dengan kereta-kereta yang sekelas dengannya, malah melebihi jangkaan mereka.

Tinjauan di Proton Edar, Jalan Sungai Besi di sini mendapati, orang ramai berpuas hati dengan tawaran terbaharu Proton itu selain tertarik dengan harganya.

Mohd. Nor Fikri Md. Dali, 25, berkata, pada awalnya dia beranggapan model mampu milik itu tidak begitu menarik untuk dimiliki kerana menyangka beberapa aksesori kereta tidak dipasang.

“Tanggapan saya ternyata meleset selepas melihatnya sendiri dan ternyata ia ditawarkan dengan banyak ciri standard.

“Antara yang menarik perhatian saya, kereta ini ada dua beg udara dan cermin berkuasa elektrik untuk semua tingkap kereta,” katanya ketika ditemui.

Tambahnya, pakej yang ditawarkan memang berbaloi untuk rakyat yang ingin membeli kereta mampu milik tetapi mempunyai keluasan yang selesa.

“Model ini amat sesuai untuk golongan baru bekerja seperti saya. Bayaran bulanan RM250 juga tidak membebankan,” tambahnya.

Sumber: http://www.kosmo.com.my/


Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang harga dan spesifikasi( Specs) Proton Saga SV, sila klik  www.proton-edar.com.my

Untuk penjelasan tentang  ansuran bulanan sebanyak RM250 sebulan Proton Saga SV, sila rujuk komen pembaca di sini (klik)



Ansuran bulanan Proton Saga SV RM250

Nak tanya? Nak beli saga sv ni apa syarat-syarat nya

I'm asking question..How about the worker's,who's have salary RM800 per/month.thier also can apply or not?

How much d/payment needed?

Tahun pertama dan kefua je rm250..lepas tu miningkat smpi rm4ratus lebih..jgn tertipu..takkan 2thn pakai lepas tu x mampu bgi bank tarik.perlu diinhay saga flx lepas palong bnyk ditarik dan dilelong..ceh tanya mr google

mana nk dpt rm250 sebulan.. pandai betul proton nak tarik perhatian.. cuba la kira kalau harga full loan 33k x 9 tahun dgn interest serendah 2.7% same ngn brp? x ke rm379?? hehehe..

Mula-mula dia kira total dengan interest sekali. Selepas itu bank akan structure bayaran supaya 2 tahun pertama bayar dengan kadar RM250. Katakan bayaran sepatutnya ialah RM 379.00. Balance RM379.00- RM250.00 = RM 129.00.RM129 tu x 24 bulan = RM 3096.00. RM3096 adalah tunggakan ansuran yang akan dimasukkan dalam ansuran 7 tahun berikutnya(84 bulan) iaitu 3096 bahagi 84 = RM 36.86. Jumlah RM36.86 akan ditambah pada ansuran RM379.00 menjadikannya 415.86 mulai tahun ketiga hingga ke sembilan. Cara ini mengurangkan beban pembeli atas dasar setiap tahun ada kenaikan gaji. MBSB pun cara ni. Lima tahun bayar rendah, Tahun keenam baru start bayar tiggi sikit.

Xpaham la... Cer bagi penjelasan yg lg senang

perlu penjelasan yang jelas bukan apa takut tertipu

Ok faham. Membantu jugak cara begini. Plan menarik dan mampu milik.

http://www.zakiautoworld.com/2013/06/harga-flx-sv-jadual-bayaran-bulanan-rm.html

rm250 tu bukan nak menipu. nak bantu mereka yang mahu guna kereta. rm250 untuk tahun pertama dan kedua. tgk pada jadual pembayaran juga. bukan ke ada pelbagai pilihan? kalau nak ikut pembayaran bulanan seperti biasa pun boleh juga. rm400 sebulan dari mula guna kereta. dah banayak agensi @ institusi perbankan guna cara bayaran rendah pada awal2 tahun. sebabnya nak bantu manusia lain. fikir baik2.

:-)

kan bagus kalau rm250.00 bulanan sampai habis bayar ..ni x emmemmmmmm..

Jangan banyak merungut, kalau nak merungut beli kereta toyota, honda dan sebagainya. Nama pun nak kurangkan beban. Inikan kereta mampu milik, jangan high expectation sangat nak banding dengan kereta lebih mahal. Untuk bergaji biasa buat permulaan, elok juga dengan RM250 untuk 2 tahun pertama. Insyaallah, dalam tempoh dua tahun itu ada kenaikan gaji bergantung dengan prestasi anda. Saya mula2 kerja dulu pakai kereta saga FL, itu yang paling murah ketika itu. Alhamdulillah, tiada masalah kerosakan setakat dua tahun lbh nie pakai. Bila dah naik gaji, tukar pula kereta lain. Aku tak kisah pasal kereta nie, pakai biasa2 pun dah ok, janji aku gi tempat tue sampai. Yang aku nak skrg nie rumah, itu paling penting.

zam shah....betul tu, i sokong idea u....

Nk tnya..bhya x klu jd penjamin utk org yg gaji nya x lps?

Bestnya..teringin nak berkereta baru tapi tak nak yang mahal..sebab kereta kalau beli bukan makin untung kan..makin takde harga.Buat apa nak habiskan duit yang tak berapa nak ada,banyak lagi keperluan yang perlu di utamakan.Lebih baik kita cukup duit dari banyak hutang sebab nak bergaya jer.

kalau lepas 2 tahu pakai, kita jual kereta tu, berbaloi tak tuk kita.. ada sapa2 boleh tlg kira..

kalau lepas 2 tahu pakai, kita jual kereta tu, berbaloi tak tuk kita.. ada sapa2 boleh tlg kira..

bulan kedua ?? ketiga?? dan seterusnya harga dia tetap rm250..

RM15K Harga keluar Kilang Proton / Selling Price (maknanya kos pengeluaran telah diambil kira iaitu Direct Cost - Gaji Pekerja Kilang, Raw Material, Direct Overhead - Api Air Letrik etc dan juga Indirect Cost - Gaji Pengurusan, Indirect O/head - mkting /sales etc). Yg naik sampai RM 30K adalah cukai eksais & sales Kjaan BN yg cekik darah sebanyak 100% (utk 1.8cc kebawah) - maknanya RM15K x 2 = RM30K. Kjaan untung cukai RM15k atas satu Saga SV. Maknanya kita beli 1 SV & kita bagi 1 SV kpd BN.

Betul tu, en. Alif. Harga kereta tak le mahal, yg jadi mahal bila ada eksais 100%. Sepatutnya jika kerajaan nak menolong/membantu rakyat, kena kaji hal ni juga sebab rakyat akan menanggung hutang ni sehingga 9 tahun (itupun jika tak refinance @ restruture).Interest bank nampak kecik 2,3% JE... tapi 9 tahun? dalam Agreement pihak Bank takkan rugi bila jadi apa2 pada peminjam.

muka kena 10percent baru bole dpt rm250 sebulan..klau full loan xble dapat...hehe

Kat area Pasir Gudang ada tak?

BESYUKUR DENGAN APA YANG KITA ADE HEHE TIBE2

betol seperti apa yg alif kata....sebenonya pembeli2 kereta yg sanggup berhutang sehingga sembilan tahun tapi duit pergi kat cukai.....nilai cukai sama spt sebuah biji kereta juga......sama spt pembeli keta beri sebiji kereta kpd kerajaan.....bank2 pulak menumpang hisap darah dengan kadar faedah yg dikenakan......klu nak beli motor pulak silap2 haribulan kena lango dengan lori......jalan kecik dan berlubang....mcm2 kenderaan nak lalu, basikal,beca,keta,lori bas,.....lori dan bas pulak bawak mcm mat rempit.....labih dari had laju dan muatan.....klu ada yg nampak buat2 tak nampak.....mungkin ada bayo bulan2...al-maklumlah......sebenonya kita semua ni hari2 asik kena tipu dan kena sembelih,...beli keta kena tipu dengan cukai, buat pinjaman keta kena sembelih dengan bank, beli moto pulak lalu jalan kecik2.. kena langgo dengan lori.......

Serba serbi x kena la kita ni. Kesian betoi.huhu.sedey la..uwaaa

BERSYUKUR.... BIARLAH...URUSAN DORG DENGAN TUHAN.. AKU NK KLASIFIKASIKAN DORG NIE MCM AMIK KESEMPATAN DALAM KESEMPITAN..

This comment has been removed by the author. - Hapus


apa syarat untuk mendapat kan proton sv ni tentang penbayaran penduluan nya tak ada kah?kalau gaji baru 1200 gaji kotor layak x?kat man i nak buat penmohonan untuk proton sv ni? siapa yg boleh bagi tahu i ni?

kalau keja kontrak layak tak nak buat permohonan utk proton sv ni?

Anonymous
delete

Kalau xfhm bab ekonomi,akaun xyh la nk bt fitnah.adalh sbb msbb nye.org niaga fabrik pn mark up >100%..produce kereta sndrila ,t sy bole tmpah bnyk jual kt mn2 mrket

Ni namanya step up financing..sesiapa berminat boleh hubungi saya 018-9637573 atau layari www.keretaproton.com

Hye u ollss..kalau nk beli atau buat full loan proda n proton atau chery.bole contact sata.insyaalh saya tolong. Cntct 0175725441. Wecht wasaap.atau add di fb mizsnoniey

Anonymous
delete

Hahaha..bile org x blaja ekonomi..duit pegi kt cukai akhirnya dpt dkt kite jgk..bt jalan,sekolah dn sbgainye..erm,xphmla dgn org yg asyik merungut tp x taw nk membetulkan diri sendiri..islam tu yg perlu ditegakkan, brulah semua masalah ni x tjadi..tp ape kite bt???cume merungut2...tanpa bertindak..takde pown rase nk memperbaiki diri sendiri sebaliknye asyik menyalahkan org lain..
#sy x sokong mane2, cume sedih ble tgk kite asyik saling menyalahkan satu sma lain tanpa membantu diri kita sndiri kpd yg lebih baik..

sy pon saga flx sv user. tapi pinjam abah punya je, abah buat sewa harian, time tak ada orang pakai sy pakai bawak ke college, time ada orang sewa bawaklah kancil 850 ex. yang tak ada aircond tak ada hon, tapi sampai jugak college, cuma bahaya lah sikit kan. ingat dapat insentive emas sebulan rm 490 nak kumpul buat repair kancil tu, selesa sikit bawakkan. ( nampak tak ada tiga benda nak promote dalam cerita ni? hehe) kereta sewa, emas , dengan power bank. eh power bank tak ada dalam cerita. boleh lawat blog sy nak tahu tentang mana2 yang minat
nak tumpang promote !!

http://boutiqueshahin.blogspot.com/2014/07/power-bank-pineng-pn-929.html

thanks

Gaji basic Rm1100 berumur 18tahun , tiada lesen memandu layak memohon ke??

Eleh yg banyak komen tu , korang kumpul la duit sampai cukup lepas tu beli cash...guna la otak sikit...kalau x mampu jgn beli , naik le bas ...kerajaan tak paksa pun korang beli kereta dan tanggung hutang sampai 9 tahun..tepuk dada tanya selera...tipikal Malaysian

syaratnye utk beli proton saga

biaar apa pun org nak kata..bagi ku, Proton tetap best..yess.. ;)

Macam mane nak loan

berniaga macam macam ada...

cm ne yee sy gji sy tak seberapa sgt tapi saya nak bli kereta yg downpayment boleh ke ?? mohon bantu saya.. sbb baru2 ni ada saya belek dekat fb dia ckp org tu bli kereta hanya bayaran deposit rendah sbnyk rm200 je..

macam mana nak apply loan ek?