Semakan Online PLKN 2017 (Official)

Semakan senarai nama peserta dan penempatan PLKN (Program Latihan Khidmat Negara) terkini yang terpilih secara Online dan SMS.

semakan plkn


Adakah anda seorang yang lahir pada tahun 1999? Jika ya, anda boleh membuat semakan bagi kemasukan PLKN tahun hadapan. Sila pastikan samada nama anda terpilih atau tidak sebagai pelatih Program Latihan Khidmat Negara 2017.

Sekarang terdapat sejumlah 81 kem penempatan KhidmatNegara di seluruh Malaysia. Anda boleh semak penempatan dan senarai calon PLKN 2017 dengan menggunakan 2 cara iaitu melalui online ataupun secara SMS.

Semakan PLKN 2017 Secara ONLINE (Di Bawah)


Anda boleh semak butiran tambahan seperti di bawah ini :

1. Anda hanya perlu melayari laman yang diberikan di bawah ini untuk menyemak sama ada anda terpilih atau tidak melalui portal rasmi mereka; http://www.khidmatnegara.gov.my

2. Kemudian; anda perlu memasukkan nombor kad pengenalan anda. Anda sudah boleh terus menyemak sama ada anda terpilih atau tidak.

3. Untuk pengetahuan anda semua; tempoh latihan Khidmat Negara di kem penempatan yang telah ditetapkan akan bermula Mac 2017 hingga Mei 2017 selama tempoh 2 bulan melibatkan pelatih kumpulan 1 siri 14 tahun 2017


Semakan PLKN 2017 Melalui SMS


1. SEMAK CALON --> Taip PLKN SEMAK [No KP anda] dan hantarkan ke 15888
2. SEMAK KEM -->  Taip PLKN KEM [No KP anda] dan hantarkan ke 15888

Untuk maklumat anda semua, bagi servis perkidmatan SMS ini, setiap sms yang berjaya dihantar akan dikenakan caj sebanyak RM0.15 manakala setiap sms yang diterima dikenakan RM0.20 ia adalah tertakluk kepada caj telco. Pastikan anda semak melalui online dan sms untuk memastikan anda layak atau tidak ke PLKN.

Jika anda diterima sebagai pelatih Khidmat Negara, anda akan menerima surat makluman yang mana akan dihantar ke alamat rumah anda sebagai rujukan dan tindakan lanjut.

Mereka yang terpilih turut dimaklumkan menerusi surat pemberitahuan yang dihantar ke alamat rumah anda.

P/S : Mungkin anda telah terpilih untuk PLKN 2017? Sila kongsikan kepada kami tentang perasaan dan keterujaan anda sekarang.

Akhir kata, anda juga boleh menghubungi talian 03-40274747 untuk semakan. Untuk keterangan lanjut, sila layari laman sesawang Jabatan Latihan Khidmat Negara (PLKN).

{ 70 comments.. read them below or add one }

Atiey Nyumel Atiey Nyumel 11:36 PM
Saya nak tukar alamat . Macam mana nak bagi tau ?
AzeyAzey 9:58 PM
Sya pn sma almat dlam kt pegnalan 2 almat rmah lma. Tpi sya x tkar kt pegnalan bru mcam mna nk tau srat spai kt mna ya? Kn klau nk smak plkn msti kna gna kt pegnalan kn btul x?
AnonymousAnonymous 2:07 PM
saya nak tanya . bagaimana dgn seorang lelaki yg telah berstatus sebagai seorang suami dan mempunyai seorang anak yg msih kecil . tidakkah dia juga sepatutnya dberi pengecualian ?
AnonymousAnonymous 5:13 PM
saya nak juga pergi plkn ...
Intan Ain Nabilla Intan Ain Nabilla 1:22 AM
Nope .. you're included
Intan Ain Nabilla Intan Ain Nabilla 1:23 AM
nope.. you're include
AnonymousAnonymous 3:58 PM
Penempatan panggilan kedua bila d kluar kn??
SEMAKAN PLKNSEMAKAN PLKN 9:50 PM
SEMAKAN PELATIH TERPILIH
PLKN SIRI 12 / 2015
Sila Masukkan No. Kad Pengenalan Anda
No Kad Pengenalan
NAJWA SANI NAJWA SANI 6:13 AM
macam mana nak mohon plkn?
mawarmawar 6:34 PM
PLKN untk tahun 1998 bile bly semak
Madan 1997 Madan 1997 9:08 AM
Bila tarikh Penempatan kumpulan 2/2015?
nnisa. xx nnisa. xx 9:31 PM
semakan pelatih plkn 2016 bila ye keluar?
Amirul Hakim Amirul Hakim 11:11 AM
untuk kelahiran 1998 bila yer ?
syahiraYaacobsyahiraYaacob 3:58 PM
da dpt cheq belum semakn plkn 2016 ?
naliacafe langkawi naliacafe langkawi 2:45 PM
Salam..plkn utk tahun 2016 bila boleh semak ye ?
AnonymousAnonymous 4:34 PM
Kalau terpilih tapi taknak pergi mcm mane pulak ye
Unknown Unknown 2:43 PM
Untuk kelahiran 1998 bila boleh semak ye ???
AnonymousAnonymous 11:46 PM
plkn untuk tahun 2016 bila boleh semak?
RishaaliniRishaalini 10:17 AM
Utk tahun 1998 bila pulak??
Samanosuke Akechi Uchiha Samanosuke Akechi Uchiha 11:45 AM
Ade ker pihak sekolah yg pilih student dia utk masuk plkn?
Unknown Unknown 10:39 PM
Yg 2016 bila dpat check yeew?
AnonymousAnonymous 7:00 PM
Ble boleh semak 2016 punye..x sabar nie
along007along007 8:39 PM
bila boleh tngokk keputusan PLKN 2016 ??
WawaWawa 12:13 PM
Akhir tahun ni kot bole buat semakan PLKN
AnonymousAnonymous 4:49 PM
Mesti bgi sbb. Klau xde kena pgi jga.
seniorita pityry seniorita pityry 10:54 AM
fyi,yg teringin sgt nak cuba plkn ada permohonan kemasukan bg tahun 1995-1997 shj,projek perintis utk modul baru tak silap smpai tanggal 17 ni hehe;*
AnonymousAnonymous 8:37 AM
sy dpt plkn siri 12 /2015 untuk kmpln 2 / 3 , malangnya , bila semak penempatan plkn projek rintis , sy xda dlm senarai , gudluck yg dpt ❤
miss eyda miss eyda 9:27 PM
Bulan 12 ni mawar
AnonymousAnonymous 3:52 PM
emm..nak tye..klau pltih intake due utk batch 97 yg ditangguhkan aritu.. still ada lg ke..atau xde dah??
AnonymousAnonymous 3:54 PM
klau mcm tu mknanya kita mmg xdpt ke atau ditangguhkan dulu??
Unknown Unknown 5:01 AM
Assalamualaikum sye dh check plkn 12/2015 bgi kumpulan 2 sye trpilih tpi penempatan die sye msih tidak thu lgi...so mcm mne erk ??
AnonymousAnonymous 10:36 AM
Bagi nama yang ada dalam plkn 12/2015,tapi tiada dalam penempatan projek rintis,sebenarnya terpilih atau tidak?
AnonymousAnonymous 4:00 PM
bukan bulan nie ke ??
AnonymousAnonymous 11:39 PM
Kelahiran 1994 masih boleh apply tak?
Syazwan Menk Syazwan Menk 8:27 PM
Kenapa nama dipilih,tapi penempatan nama saya tak ada
Mandy 2 Mandy 2 1:44 PM
Ape ni.. saya semak nama tahniah! anda terpilih menyertai program latihan khidmat negara siri 12 / 2015 ... tapi bila semak penempatan takda dalam senarai penempatan... kecewa nye... :'( ...
Zaleha Muda Zaleha Muda 4:08 AM
Kalau saya nak masuk PLKN untk yg ke2 kali boleh tak ??? I miss PLKN so much ..tahun lepas tak sempat nk blaja ape² pn kt kem ...kena banjir :'( ...boleh tak bg chance untk kitaorg yg kena banjir ni ??? PLEASE !!!!!!
Fauzi Oji Fauzi Oji 1:40 PM
aik ..bukan bulan 3 ke baru boley semak ?
Esha Nabillah Esha Nabillah 7:15 PM
Kalo isi borang online skrg ini.. Kna pnggil jga kh untuk pggilan kdua???.. Sya brhrap dpt mnyrtai kem ini... Sya sgat brminat dgn kem ini... Sya hrap2 pihak atsan mmilih sya... Eshanabillah L.
Nurul Ain Ya'acob Nurul Ain Ya'acob 6:38 PM
nak tgok cm mne? asal sy buat tp x dpt jwpn pon lg
far_red shonn far_red shonn 3:05 PM
kalau pelajar kolej vokasional dapat pergi ke?
Hayley Hayley 4:45 PM
When is the first batch for this year?
AnonymousAnonymous 11:24 AM
sy nk msuk jgak tp x t'pilih ,, knape ekk
Unknown Unknown 11:50 AM
Surat dah sampai kt skolah . . Bila check online tak dpt . . Dapat ka tidak?
琪钰欧阳 琪钰欧阳 7:12 PM
Semakan plkn 2016 sudah keluar ke? Pls reply....
AnonymousAnonymous 1:16 PM
Bila boleh cek yang batch 1998 ni ? Sebab ada stengah tu dah sampai surat . Yang volunteer ni takde dpt lansung lg . Curious boleh pergi ke tidak
AnonymousAnonymous 11:17 PM
Saya tanak masuk plkn
AnonymousAnonymous 5:21 PM
batch 1998 bile boleh check yee
Panduan Malaysia Panduan Malaysia 1:10 AM
Tahniah kepada yang berjaya ke PLKN tahun ini
farahtrio945 farahtrio945 6:21 PM
Print borang mohon masuk plkn. Pastu faks pada mereka. Details ada di beritahu kat website.
farahtrio945 farahtrio945 6:24 PM
Mungkin intake awak lambat lagi. So dia tk update lagi penempatan untuk awak.
AnonymousAnonymous 9:06 PM
1998 bile boleh check ye?
azlin suhaimi azlin suhaimi 10:39 AM
errmmmm.....apa pekdah pegi program ni.. tgk yg pegi balik sama jerrr..
muhammad amin abd habib muhammad amin abd habib 2:15 PM
untuk 1998 bila boleh semak ye plkn
Unknown Unknown 11:34 AM
Macam mne lak klo srat twaran tu ilang...?? Nk buat mcm mne erkk??
xii Hajar xii Hajar 9:33 AM
untk batch 97 pggln 2/3 y kna tangguh hri tuh ..still ada kah ?
CharlesCharles 2:02 PM
AnonymousAnonymous 12:23 AM
Dan bleh tngok me plkn untk 1998
AnonymousAnonymous 5:04 PM
Aku dpt masuk time 2011 dlu..tp aku tak g sbb dpt tawaran uitm time tu...aku dah buat surat penangguhan die tulis smpai 2014..sampai skang tak pnggil blik pun..adakah dah tahun 2020 nt bru die panggl blik???
Dayang Ulmi Dayang Ulmi 12:45 AM
Klo isi borong kemasukan semula plkn mcm mna ea..sbb download borong dia xdpt la
AnonymousAnonymous 6:30 PM
Untuk kumpulan 3 tahun 2016 bila start
Faiz Farhan Faiz Farhan 7:39 PM
Bila keluar tahun 1999
AnonymousAnonymous 2:15 PM
sye pelajar spm 2016 . bila boleh saya check nama saya untuk plkn ?
AnonymousAnonymous 8:37 PM
Bila keluar 1999?
jalil nazz jalil nazz 10:38 AM
Nk taw sy dapat PLKN ke dak how..??
Unknown Unknown 9:41 AM
Bila keluar nama
AnonymousAnonymous 8:34 PM
Saya lahir pada tahun 2000 namun saya berada di tingkatan 5..boleh kah saya menyertai plkn
Ollent Max Ollent Max 12:14 AM
Klw take terpilih but still nak join mcm mana ehh??bleh tlg tak??