Daftar Online BR1M - Download Borang Permohonan

borang permohonan br1m,br1m 2014,borang br1m 2014,borang br1m,br1m online,br1m 3.0,br1m 2014 daftar,daftar brim 2014,bantuan rakyat 1 malaysia
Syarat – syarat Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M 3.0

Keluarga (RM650)
1. Pendapatan isi rumah kurang RM3,000 sebulan
2. Rakyat Malaysia

Keluarga (RM450)
1. pendapatan isi rumah di antara RM3,000 hingga RM4,000 sebulan
2. Rakyat Malaysia
3.Tambahan caruman i-BR1M bernilai RM50 menjadikan jumlah keseluruhan BR1M sebanyak RM500.

Individu (RM300)
1. Pendapat sebulan RM2,000 kebawah.
2. Rakyat Malaysia
3. Berumur 21 tahun ke atas.
4. Tidak termasuk pelajar yang menerima bantuan baucar buku 1Malaysia (BB1M)

Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau ketua keluarga. Ini merangkumi individu :
  • Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama ibu bapa.
  • Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun dan ke bawah.
  • Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun dan ke bawah (dalam rumah yang sama).
  • Warga emas sebatang kara yang berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 atau sebelumnya, dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah.
Bagi penerima BR1M sedia ada, mereka tidak lagi perlu mendaftar untuk kali kedua manakala pemohon baru boleh mendaftar secara atas talian atau secara manual dengan mengisi borang permohonan BR1M yang seterusnya.

Bagi penerima yang ingin mengemaskini data sedia ada seperti pertukaran alamat atau kematian ketua isi rumah perlu mendaftar semula.

Makluman Pendaftaran BR1M 2014

1. Dimaklumkan bahawa BR1M 2014 akan bermula pada 23 Disember 2013 (Isnin).
2. Pendaftaran boleh dilakukan secara online melalui laman web www.hasil.gov.my.
3. Manakala pendaftaran secara manual boleh dihantar ke mana- mana Pejabat LHDNM berhampiran.
4. Pembayaran BR1M 2014 dijangka akan mula dibuat pada Februari 2014.
5. Untuk pertanyaan lanjut pemohon boleh menghubungi Talian Hotline BR1M iaitu 1-800-88-2716.

Daftar Online BR1M / Borang Permohonan BR1M

1. Untuk aplikasi melalui borang, anda boleh dapati borang Kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
2. Download/Muat turun-Borang BR1M
Daftar Online BR1M - Download Borang Permohonan

{ 39 comments.. read them below or add one }

Eyqa Endy Eyqa Endy 4:04 PM
MCM MNE KLW GOLONGAN EMAS YG XDA ACCOUNT BANK?? SKIP JE KE??
Azie Hashim Azie Hashim 11:28 PM
saya ibu tunggal anak 4 orang semua masih belajar lagi yang hairan tu ada yang suami tak bekerja isteri bekerja macam mana boleh dapat brim ??
Ct Bunniey Ct Bunniey 2:54 PM
@Diyana Rashid

diyana klo awk da dpt br1m 2.0 awk x perlu daftar lagi nnt automatik akn dpt sbb nama kte mmg da ada kat sana...nnt dorang update aje...so tggu voucher aje nnt yer :p
Hati Riang Hati Riang 9:18 PM
betul ke BR1M kali ini kalau nak duit tersebut dimasukkan kedalam akaun terus, kita kena isi borang semula dengan tambahan nombor akaun bank kita?
Syazwan Hidayah Syazwan Hidayah 12:43 AM
XYAH MAK HAIRAN ,,,,KALAU ADA REZEKI ADA LA....ISI 100X PON LAU XDA REZEKI XDA JUGAK...JANGAN TERLALU BERHARAP KELAK DIMAKI HABIS ORANG...
Zahid Dihaz Zahid Dihaz 11:20 PM
boleh ke gune acc bank anak klw ayh xde acc bank???

Stil Heart Stil Heart 9:33 AM
Saya tk pernah memohon brm lgi so mcm nk mohon ye bole tlng terng kn cra untk memohon tk..??
Stil Heart Stil Heart 9:34 AM
Saya tk pernah memohon brm lgi so mcm nk mohon ye bole tlng terng kn cra untk memohon tk..??
ELEAZAR ZENEAL ELEAZAR ZENEAL 2:26 PM
knp x dapat pun klik link ni... asyik error sampai ke sudah
Keba Smarts Keba Smarts 8:29 PM
nak isi brim online camner
Herry Sky Herry Sky 9:43 AM
sya mcm da putus asa nk isi br1m ni...nk p isi manual xda masa la pula..online mcm2 karenah...dari tahun lepas g x isi..mcm tahun ni pun x isi la gayanye...wawawa
fahana fishol fahana fishol 11:53 AM
kalau tak ingat dah letak nombor account ke belum macam mana ye ? nak kemas kini lagi sekali dah tak boleh la
fahana fishol fahana fishol 12:00 PM
macam mana kalau tak ingat dah letak nombor akaun ke blum? nak kms kini lg skali xboleh la
irma husin irma husin 5:43 PM
sy pernah tanya terus ke LHDN JOhor bahru..katanya kalau kita x bg akaun number tak kisah.. nanti bayaran akan dibuat seperti tahun yg lepas2. kita kena beratur.. kalo kita da kemaskini maklumat kat Br1m tu tanpa masukkan akaun nombor.. jika kita nak masukkan..kena kemaskini balik kat LHDN berdekatan dan bawak photostate IC dan isi borang baru.. tu je..
kanna kanna 9:24 AM
isi borang online 100x pom xmsuk npe ..ingt sng p xmsuuk
mohamad illyas mohamad illyas 6:13 PM
tiada akaun bank kena isi borang secara manual.. mcm malas je nak pergi register. hmm...
Othman Alfarouk Othman Alfarouk 6:17 PM
Knpa x blh nk isi..aduh..ssah nk bg brim pn
AnonymousAnonymous 6:59 PM
Klu buat permohonan online, perlu ker hantar salinan ic dan cetakan permohonan? klu nak hantar, hantar kat mana?
azisjaaman azisjaaman 1:30 PM
letin dah hampir sejam tak dpt borang pun!
AnonymousAnonymous 2:44 PM
klu x dpt guna internet explorer
reenreen 10:38 AM
sr nak kmaskini permohonan br1m ni..tp sy keliru mau buat mcm mna..tahun lepas saya mohon masih bujang. sekarang mau tukar status sudah kahwin dan adatanggungan..mcm mna ya?
vinesh nesh vinesh nesh 12:33 PM
sblum ni aq dh dpt br1m 2.0 so skang x yah daftar ke?
mohd khir hj satarman mohd khir hj satarman 11:08 PM
saya nak tahu tentang brim 450 dgn 650..apa bezanya ,,dalam soalan saya nak kan penjelasan..dari pihak bantuan#.,isteri telah menerima brim 650 dan si suami mohon untuk 450 adakah layak menerima brim..?
AnonymousAnonymous 9:03 AM
isi je . . .klu yg dah kahwin ada tambah anak tu . . .isi borang baru kt lhdn . . coba2 nasib lr. . .
jude roy jude roy 8:27 PM
Tahun lalu dah dapat dah ni BRM ni,so perlu ka lagi kita nak kemas kini?
jude roy jude roy 8:31 PM
Tahun lalu dah dapat dah ni BRM.so sya nak tanya,perlu kah lagi kita nak kemas kini permohonan tuk thun ni?
muhammad kamalmuhammad kamal 10:10 AM
Asalamualaikum- ,:-)"
AnonymousAnonymous 2:55 PM
sy bru sja bercerai dgn suami , sy dh try register tp website kta smpai 31 jan sahaja
abdullah milaham abdullah milaham 4:56 PM
Saya seorang warga emas as al dari kunak sabah dulu says sehat bekerja d johor sebgai tukang masak Dan pertama Kali saya menerima brim d johor lepas itu brim ke 2 ke3 Dan skrng k4 klau tdk silap says dsebabkan saya kemalagan jatuh d satu temp at shopping johor sehingga says d sahkan ole doktor strok ,pendek cerita saya skrang berada d kunak sabah jadi pertukaran almat ,jadi mcm mna saya mau Teri a brim ke2.3.4
abdullah milaham abdullah milaham 4:59 PM
Saya seorang warga emas as al dari kunak sabah dulu says sehat bekerja d johor sebgai tukang masak Dan pertama Kali saya menerima brim d johor lepas itu brim ke 2 ke3 Dan skrng k4 klau tdk silap says dsebabkan saya kemalagan jatuh d satu temp at shopping johor sehingga says d sahkan ole doktor strok ,pendek cerita saya skrang berada d kunak sabah jadi pertukaran almat ,jadi mcm mna saya mau Teri a brim ke2.3.4
Pendaftaran CPNS Pendaftaran CPNS 9:44 PM
Terimakasih Infonya ya :)
AnonymousAnonymous 10:09 PM
saya terlewat daftar ... bagaimana pemohonan terlewat?
Jaya SuthaJaya Sutha 11:06 PM
Mcm mn nk daftar br1m
Inder Jit Inder Jit 12:39 PM
Until today i have been updating my bank book but still nothing 01/03/2014,i have given my bank acct online,how do i confirm my statues.
Guppies talk Guppies talk 10:02 AM
how do i register as a br1m member? Thanks.
AnonymousAnonymous 2:37 PM
tolong tolong....sape tau mcm mane nak ubah status pelajar?sy dah tamat belajar 2 tahun tapi brim xpernah dapat sebab status pelajarrr..... T.T
Farah Nur Dini Farah Nur Dini 3:17 PM
bila tarikh daftar brim online ye ?
Dedik Baby Dedik Baby 5:39 PM
macam nak daftar brim ekkkk ??