Permohonan Kemasukan ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Belia dan Sukan melalui Bahagian Pembangunan Kemahiran telah membuka tawaran Permohonan Kemasukan ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) bagi pengambilan pelajar melalui sistem atas talian Kementerian Belia dan Sukan di:

http://www.kbs.gov.my
http://www.ekbs.gov.my
http://eikbn.gov.my/sistemonlineikbn/page1.php .

Semakan keputusan Kemasukan Institut Kemahiran Belia dan Negara (IKBN) 
Permohonan Kemasukan ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)

Hi..was here today..visit back..have a nice day

Assalamualaikum.umur sya 21 thun bleh ke sya masuk ikbn..mintak penjelasan...

ikbn kat mana? aku dok shah alam...boleh tak aku jumpa pejabat ikbn..bagi tolong dgn aku

Assalamualaikum....sy siti nurhidayah bagaimana ingin memohon ke ikbn kuala langat....

Sunshine
delete

Assalamualaikum, macam mna nak mohon ikbn untuk sesi julai 2016. mohon balas ....

Permohonan untuk sesi julai 2016 dah tamat ke..

saya berumur 21 tahun dan ingin memohon sesijulai

Anonymous
delete

Macam mana nak mohon ke ikbn ambilan julai 2016.. ?
Mohon keterangan

Anonymous
delete

Macam mana nak mohon ke ikbn sesi julai 2016.. ?
Mohon keterangan dgn segera

macam mne nk mohon ikbn sesi julai 2016 ????????????

Anonymous
delete

cam mne nk mohon ikbn sesi julai 2016 ???

Anonymous
delete

keterangan segera

Sy nadia umr 19 bls..boleh ke sy nk msuk ikbn ni..?

hahahaha .. isian dah tamat :) nak mohon kena ke laman portal : eikbn.gov.my/sistemonlineikbn/page1.php ataupun melalui sistem upu . untuk sesi january direct ke ikbn @ online :) terima kasih :)

eh , link kat atas tu -.-

Assalamualaikum,semasa permohonan pertama upu,saya memohon kategori UA/Politeknik Premier. Tapi,saya tidak dapat tawaran. Bolehkah saya memohon untuk memasuki IKBN untuk sesi rayuan?

Permohonan kemasukan ke IKBN Ambilan Julai 2016 (dibuka Sehingga 5 April 2016)
Semakan Panggilan TEMUDUGA Kemasukan ke Insititusi Latihan Kementerian Belia dan Sukan (ILKBS) Sesi Pengajian Julai 2016 (dibuka)

saya muhammad rohaizad saya ingin memohon kemasukan ke ikbn kuala langat pada tahun ini

adakah pengambilan ikbn sesi julai 2016 masih dibuka?

camner ye sye nk mohon ikbn 2016..mohon pencerahan..tq

Anonymous
delete

Macam mane nk mohon utk sesi julai
?harap balas ye.

Anonymous
delete

Macammana nak mohon ikbn ? Takbolehh punn

How to apply for ikbn...
My brothers age is 19.. is it he can apply for to continue his studies

bile ye tarikh permohonan ikbn untuk kemasukan januari 2017

Anonymous
delete

Salam...sye berminat utk memasukan adik sye ke ikbn...boley sye tao care memohon utk kemasukan ke ikbn..

hai..nak tanye,bole kew apply untuk sesi julai??

Assalamualaikum..saya muhammad ikmal..nak tanya bila boleh mohon ikbn sesi januari 2017..terima kasih..

Anonymous
delete

Assalamualaikum saya sha ..nak tanya mcm mana nak mohon ikbn sesi julai? Permohonan utk sesi julai dibuka lagi ke?

Macam mane nak mohon ikbn sesi 2017

Hello.. Saya nak tanye,boleh lagi nak apply untuk sesi julai.

Assalam sye nurulhanis nabila BT Khalid berumur 18 tahun ingin membuat permohonan ikbn pa da tahun 2016 ni

Macam mana nak mohon kemasukan januari 2017?

Saya umur 19 tahun mcm mana saya isi online boleh take?

assalamualaikum.. macam mana nk mohon kemasukan januari 2017

assalammualaikum bila tarikh permohonan online untuk sesi 2017 dibuka

Assalammualaikum saya nk mohon kemasukan ke ikbn untuk sesi 2017

macam mane nak mohon tanpa sijil spm untuk pelajar spm 2016?

Assalamualaikum saya ingin belajar di ikbn .bole tolong sy ?

Assalamualaikum nak tanya kalau tak ada spm boleh ke mohon.?

Bila ye bukak untuk 2017 ?