Kemaskini BR1M online | Bantuan Rakyat 1Malaysia

Kemaskini, Pendaftaran baru dan tarikh bayaran, tarikh terima BR1M 4.0 tahun 2015
Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2015 (BK-01)

Pemohon baru yang layak menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) diminta membuat permohonan mulai 1 Disember ini dan penerima BR1M sedia ada pula diminta mengemas kini semula maklumat peribadi.

Pemohon boleh mengisi permohonan secara online dalam talian menerusi portal rasmi BR1M Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) di laman ebr1m.hasil.gov.my atau dengan menggunakan Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2015 (BK-01) atau Borang Kemas Kini.

Tarikh pembayaran BR1M 4.0 / 2015

Pembayaran BR1M secara berperingkat dimana penerima BR1M RM950 dibayar masing-masing RM300 pada ;

  • 15 Januari 2015
  • 28 Mei 2015
  • 28 September 2015

Waris boleh membuat tuntutan selewat-lewatnya pada 31 Mac 2015 dengan mendapatkan borang di laman sesawang www.malaysiantakaful.com.my atau menghubungi hotline i-BR1M di talian 03-27162716 atau e-mel di i-BR1M@takaful-ikhlas.com.my

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi talian bebas tol 1800-88-2716 (LHDNM) atau talian 03-8882 4565/ 4566 (Kementerian Kewangan) serta e-mel di br1m@treasury.gov.my.

Klik untuk permohonan secara online di ebr1m.hasil.gov.my

Kemaskini BR1M online | Bantuan Rakyat 1Malaysia

sangat mantap dan sepertinya sangat menjanjikan ini gan
semoga sukses

Terima kasih sharenya

Thank you for sharing

CHE DET MARAH...BR1M NI TAK MENGUNTUNGKAN MELAYU...JADI APE CADANGANNYE AGAR BENAR2 UNTUNG KEPADA MELAYU?

terima kasih atas perkongsian artikel ini

Informasi yang sangat bermanfaat

nice website :D lihat punyaku juga yaa :)

sangat berinfomasi, jaadi 28 boleh dapat wang sudah~

nice infonya mas...
jadi tambah mengerti :)

thank you for the information, no wander today i check my bank account not yet receive any payment them. =)

Anonymous
delete

tidak seperti yang dijanjikan. sudah 16 jan pun blm dapat.. check status pemohonan diterima... tak tahulah kawasan saya problem betul. org lain dari daerah dan negeri lain sume dah dapat dari 13 jan hingga 16 jan pagi tadi. kami jugak blm....

Anonymous
delete

jgn nak melayu sgt lah..

Anonymous
delete

kenapa sampai hari ni 23.03.2015..saya punya BR1M x dpt lg..cek status on9 dah diluluskan...x larat nak p atm dah cek...

Anonymous
delete

apa nk susah kalau pakai fon canggih cek je la dlm fon tu kan senang bt apa la nk gi atm tu berkali2 zaman sekarang ni semua serba serbi adaaa huhuhu..

hari ini dah start boleh kemaskini br1m 2016

Dah boleh dah mohon dan kemaskini BR1M 2016