Cara Semak Baki Internet Celcom

Cara Semak Baki Internet Celcom. Zaman sekarang, majoriti manusia berlumba-lumba untuk mempunyai gajet yang canggih . Tidak kira tua mahpun muda memiliki gajet hebat daripada syarikat gergasi seperti Apple, OPPOSamsung, Huawei , Asus dan sebagainya. Maka agak pelik sekiranya memiliki gajet hebat tetapi tidak subscribe internet dari syarikat telekomunikasi . Zaman sekarang, ramai orang tak boleh hidup tanpa internet! Terdapat banyak syarikat yang memberikan perkhidmatan internet seperti Celcom, MaxisDigi dan lain-lain. Syarikat gergasi ini saling berlumba-lumba untuk mendapatkan lebih banyak customer. Bagi admin, admin memilih untuk menggunakan Celcom untuk melanggan internet. So hari ini admin nak cerita sikit cara semak baki internet Celcom.

cara semak baki internet celcom

Cara Semak Baki Internet Celcom


CARA SEMAK BAKI KUOTA INTERNET DAN BONUS CELCOM FIRST BASIC 38

Lebih kurang sahaja caranya hantar SMS ‘ Bal status ‘ kemudian hantar ke 28882 


CARA SEMAK BAKI KUOTA INTERNET POSTPAID

Hantar kata keyword untuk semak baki melalui kiriman SMS seperti berikut :

Taip ‘ VOL STATUS ‘ HANTAR KE 22188 —– > Ini biasa dipakai untuk user postpaid data sahaja, atau pengguna postpaid lama.

Untuk pengguna prepaid, boleh menggunakan kata kunci ini juga . Selepas menghantar sms ‘Bal status‘ , anda akan menerima SMS maklum balas daripada Celcom mengenai baki kuota internet anda dan bonus call dan SMS yang masih boleh digunakan,

Semoga dengan artikel ‘cara menyemak baki internet celcom’ di atas bermanfaat untuk anda. Anda juga boleh melakukan semakan baki internet anda dengan mendail *118# . Klik laman web Celcom untuk mendapatkan lebih banyak maklumat lanjut.


0 comment... add one now