Jadual Gaji 2017 Kakitangan Awam

Jadual Gaji 2017 Kakitangan Awam. Setiap kali akhir bulan sentiasa dinantikan oleh hampir semua orang yang bekerja termasuk guru, polis, tentera dan kakitangan awam yang lain. Pada masa dan tarikh inilah mereka akan mendapat gaji bulanan. Selain daripada gaji, bonus juga merupakan perkara yang ditunggu-tunggu. Untuk panduan kepada semua penjawat awam, berikut adalah Jadual Pembayaran Gaji 2017 Kakitangan Awam/ Kerajaan untuk rujukan semua. Semakan gaji bulanan kakitangan awam boleh dibuat secara online di e-penyata gaji.


Jadual Gaji 2017

Semoga dengan jadual dan tarikh gaji bulanan 2017 kakitangan awam kerajaan ini dapat menolong anda untuk merancang percutian atau balik kampung sesuai dengan kalendar cuti sekolah dan umum 2017 Malaysia. Sebelum merancang pastikan juga berapa kelayakan cuti tahunan anda untuk tahun ini dengan merujuk Jadual Cuti Tahunan.

Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji 2017 Kakitangan Awam

Gaji kakitangan sektor awam kerajaan akan dibayar sebulan sekali sepeti sediakala. Dibawah adalah tarikh pembayaran gaji bagi tahun 2017.

Jadual Gaji 2017 Kakitangan Awam

Jadual Pembayaran Gaji 2016

Sebagai panduan untuk dijadikan rujukan, berikut adalah jadual pembayaran gaji tahun 2016.

Jadual Gaji 2016 Kakitangan Awam
  • Surat pekeliling dari Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM) tentang pembayaran gaji tahun 2017 boleh download di GAJI 2017
  • Tahun 2016 di ANM
  • Tarikh kemasukan gaji masih tertakluk kepada pindaan semasa oleh ANM dan sebarang perubahan akan diberitahu kelak.
  • Tarikh pembayaran bantuan khas kakitangan awam 2016 adalah pada 4 Januari 2016
  • Pinjaman Perumahan Kakitangan Awam akan ditukar ke LPPSA bermula 1 Januari 2016
Semoga dengan Jadual pembayaran gaji bulanan bagi tahun 2017 ini dapat menyenangkan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam (pekerja sektor awam) untuk melakukan rancangan perbelanjaan isi rumah serta perbelanjaan Individu mereka kearah kehidupan yang lebih berhemah.


0 comment... add one now