Cara Membuat Semakan Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

Cara Membuat Semakan Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29. Berdasarkan makluman SPA, semakan keputusan peperiksaan online untuk jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 boleh mula disemak pada hari Selasa hadapan iaitu 13 Disember 2016. Untuk makluman semua, peperiksaan online telah diadakan selama 1 jam 40 minit pada hari Isnin, 5 Disember 2016 bermula pukul 8 malam. Seramai 34,223 calon telah menduduki peperiksaan dan daripadanya 62 calon termasuk yang berada di luar negara.

Cara Membuat Semakan Keputusan Penolong Pegawai Tadbir Online

Cara Membuat Semakan Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

Dibawah dikongsikan cara-cara membuat semakan Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 yang boleh lalukan secara online sahaja meliputi tarikh dan aplikasi semakan.

Tarikh Semakan dan Masa adalah pada : 13 Disember 2016 (Hari Selasa) bermula jam 5 petang
Aplikasi Semakan : Klik SPA PPT N29 (Link akan dikemaskini dari masa kesemasa).

Pengumuman rasmi SPA (sumber FB SPA) kepada calon yang mengambil peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 boleh dirujuk di bawah ini :-

keputusan rasmi penolong pegawai tadbir

Tanggungjawab PPT N29

Untuk pengetahuan anda, Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 ditugaskan untuk mengendalikan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan juga Penguatkuasaan Undang-undang. Syarat-syarat kelayakan akademik untuk memohon mestilah mempunyai lepasan STPM, STAM dan Diploma.

Semoga calon yang mengambil peperiksaan ini lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 yang dihadapi mereka baru-baru ini. Selamat berjaya.


0 comment... add one now