Cara memasang widget LinkWithin


Widget LinkWithin sangat berguna kepada blogger yang ingin memaparkan screen shot tentang artikel atau post yang berkaitan. Widget ini akan memaparkan tajuk post dan gambar yang mungkin ada kena mengena dengan tajuk tersebut.

Untuk memasang widget LinkWithin, hanya ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog terlebih dahulu.

Langkah 2

Masuk ke website LinkWithin. Isi maklumat yang diperlukan.

Langkah3

Klik pada Get Widget. Seterusnya, klik pula pada Install Widget dan kemudian, Add Widget.

Langkah 4

Drag widget tersebut dan letakkan di bawah bahagian posting.
Akhir sekali, klik save.


{ 22 comments.. read them below or add one }

izanuddin izanuddin 1:37 AM
makasih..
tp xnk letak r....
nnt bertmbh berat r blog..
mwahaha~~
neway...thnks for da tips~~
touyakaruma touyakaruma 11:41 AM
Rsanya tak payah letak gambar besar-besar okay kot ?
CONNIE CONNIE 2:35 PM
nescafe ais. sy nk tnye.. personally la, awak rs linkwithin ni bgus atau tak? sila beri komen anda (he rs cm wartawan da..)
Nescafe ais Nescafe ais 5:22 PM
To Connie:

~Waa..personal..Wa kena cakap slow2 nih.
~Pada wa, widget tu bagus. Memang membantu visitors. Cuma kadangkala, menyebabkan porses loading page jadi lambat.

p/s: visitors x minat dengan blog yang lambat proses 'loading page'
CONNIE CONNIE 10:45 PM
kalau bagus nape awak tak letak dekat blog awak. hehe. (sje nk tau)
Nescafe ais Nescafe ais 10:49 PM
To CONNIE:

Post saya guna pic. Ada beban sikit kalau guna widget tu.. Saya pernah guna. membantu dari segi pages klik
RedzaLiza RedzaLiza 5:13 PM
NES... nak tanya, klu sebelum ni kita dah penah add widget linkwithin. kemudian kita rombak balik blog kita. then nak pasang blik widget linkwithin nikan. knapa erk, entri2 lama leh ada lg dlm linkwithin. sedangkan. entri2 dah di buang. tolong r cik jah. cik jah mmg nak sgt pakai widget ni.
Nescafe ais Nescafe ais 8:47 PM
To RedzaLiza:

~ Tak pasti kenapa jadi mcm tu. Cuba re install semula dari site dia.
RedzaLiza RedzaLiza 9:31 PM
dah cuba install dah. 2x install dah. skali masa rombaok tu. ni pas 3 ari pun. bila install. entri lama2 still ada gak dlm linkwithin. karang cik jah nangis kat sini kang.
Nescafe ais Nescafe ais 9:33 PM
To RedzaLiza:

~Try install dulu.Tengok dalam 2 ke 3 hari macam mana Mungkin sistemnya lambat update.
RedzaLiza RedzaLiza 10:12 PM
ooo.... mcm tu erk. tq nes
Salahuddin Harith Salahuddin Harith 3:40 PM
linkwithin ni akan letak gambar menyebabkan, loading jadi lambat, n semak...

macammana nak remove gambar n letak tajuk je kat bawah entri...

macam yang saudara nes buat
Iza Iza 2:21 PM
Ada apa2 lg tak yg blh memberatkan blog.....
nk minta tlg skit blh?
Setiap tuto ko ni....tls la benda yg ko ajar ni berat/ tak...
Aku yg meringankn blog aku tp tiap kali ko buat tuto....aku mesti nk cuba buat....thanks...
DiLaH DiLaH 6:44 PM
X paham la,korang boleh ajar saye x?
sinagarimba sinagarimba 1:15 AM
salam nes,
Kasihan kat bro ramai sangat minta tolong. Tapi aku tak der tempat nak mengadu. Tolong bantu aku ek. Tolong yer.
Aku ada buang widget ni. Pastu aku rasa nak pasang balik kt blog aku, http://bukumurahgiler.blogspot.com. Bila pasang,
yang keluar entri dari blog aku yang lain.Masa install dah taip nama blog nie.
masalahnya, bila aku nak buang widget ni kat blog aku, widget nie tak der. Dah puas cari tak memang tak der. So, still keluar entry dari blog lain yang aku ada juga pasang widget nie.
Camne nak delete widget nie. Kt mana dia tersorok.
Bro try visit blog aku ni.http://bukumurahgiler.blogspot.com.
nanti bantu yer.
butterflyana butterflyana 12:37 PM
salam.
saya dah buat linkwithin ni, dia tak keluar pun apa-apa link juz keluar 'anda mungkin juga meminati' dan juga link linkwithin tu je.

kenapa ye?
elina elina 5:26 PM
saya da buat tapi yg keluar just link tlisan..gambar x kuar pn...
Nordin Nordin 11:45 PM
aku pun jadi mcm tu gak.... nape erk?
ade sesiape boleh tolong?
sea tube sea tube 1:48 PM
widjet LinkWithin macam ko xleh ke.. ada tajuk je cam na buat?
Papa Qaisara Papa Qaisara 3:06 PM
betoi tu. camner nak relate each posting yer?