Membina Link yang berkelip dan berwarna-warni

Untuk menjadikan warna pada link berkelip dan berwarna-warni seperti yang boleh anda lihat pada link blog ini, anda hanya perlu mengikut beberapa langkah yang mudah di bawah.


Langkah 1

Salin kod ini. <script src='http://sites.google.com/site/testingsahaja/rainbow.js'/>

Langkah 2

Log in blog => Dashboard => Layout. Seterusnya, klik pada Add A Gadget. Klik pula pada HTML/Javascript dan pastekan kod yang telah di salin tadi ( lihat langkah 1) pada ruangan Content. Seterusnya klik saja Save.

Langkah 3

Drag kod yang telah di Save itu dan letakkan pada bahagian bawah layout.


p/s: Amacam. Canggih tak blog gua lepas pasang link blink-blink. Gua terpaksa pasang untuk tunjuk demo. Makwe-makwe mesti suka. Pada gua pulak macam ..Ahh..Gua x nak cakap. Membina Link yang berkelip dan berwarna-warni


{ 36 comments.. read them below or add one }

fiD fiD 6:07 PM
mane klip2 nye bro?
Fyzal Fyzal 6:39 PM
cantik cantik.. nampak meriah..
Nescafe ais Nescafe ais 7:34 PM
To FiD:

~ Try letak kursor atas link.
izanuddin izanuddin 12:55 AM
cantik r..
tapi nampk kefemininan die..
ye..skali ag nes utamakan kaum hawa..
tahniah..
Nescafe ais Nescafe ais 1:05 AM
To izanuddin:

~Gua terasa mcm nak nyanyi lagu 'angin bayu membawa diriku' Feminin.

~ Mesti utamakan kaum yang lemah.
izanuddin izanuddin 1:10 AM
dorang bukan lemah...dorang lemau je..
wakaka...
aku nak tutorial yg ni...
yg comment ni...dalam komen de gmbr n post a comment..
ko paham xmksud aku??
Nescafe ais Nescafe ais 1:17 AM
To izanuddin;

~Gua buat-buat tak paham. Nanti-nanti la tutorial nya. Cukup 10 orang tanya, baru gua buat. haha.
izanuddin izanuddin 2:51 AM
kedek seyh...
ko tulis je..
da ramai ucap tahniah...
Nescafe ais Nescafe ais 8:38 AM
To izanuddin:

~ Tak bole bro. Gua kena tunggu 10 orang gak yang tanya. Gua tak bole langgar pantang larang. Okla, esok-esok gua postkan.

p/s: Tapi kalau makwe-makwe yang tanya, sekarang gak gua postkan.Haha. Double standard bukan?
izanuddin izanuddin 12:55 PM
xpe r nes..
aku da jmpe cara r..
xyah r susah2 nak letak...
(nada merajuk)..
Nescafe ais Nescafe ais 2:58 PM
To izanuddin:

~Gua pasrah lu merajuk
izanuddin izanuddin 7:20 PM
xpe r nes..
aku da jmpe..cube tgok ngok..
sprt org melayu kata..
d mana de kmhuan, di situ de jalan..
hehe..
pe2 hal pown..
lu ttp no 10 r bro...hehe
Nescafe ais Nescafe ais 8:10 PM
To izanuddin:

~ Haha. Nanti-natila gua buat. Skarang x der masa. Gua tetap no 10. Ada rangking gak tu.
izanuddin izanuddin 8:28 PM
ok2....a'a..must ma kena de rangking...
haha..
top 10 tu...
haha...
ok2..tq nes...ni yg gua xnak stop jadi pengomen tegar ne..haha~~
cybernetic88 cybernetic88 9:01 AM
huhu. nice tut bro. cantik =)
falcon falcon 8:50 AM
xde kelip2 pon bro..
Nescafe ais Nescafe ais 9:15 AM
To falcon:

~ Kelip2 ku sangka api. Guna mozilla firefox.
.:Fathiha Zainal:. .:Fathiha Zainal:. 1:05 AM
Thanx for this tutorial.. =)
CempakaBiru CempakaBiru 1:44 PM
cempak wat xley pown... uhukk... cane? =(
miss3808 miss3808 1:04 AM
naper tak jadi... arhh...
r0sLiNa r0sLiNa 10:40 PM
np ader error ek??
Nescafe ais Nescafe ais 11:00 PM
To Cempaka Biru,miss3808,roslina:

~ Silap copy kut. Kena try semula.
CempakaBiru CempakaBiru 12:07 AM
da cuba byk kali xley gak lew... =(
Nescafe ais Nescafe ais 12:21 AM
To CempakaBiru:

~ Tak ada pun kodnya kat blog. Cuba masukkan semula kat HTML/Javascript

<script src='http://sites.google.com/site/testingsahaja/rainbow.js'/>
r0sLiNa r0sLiNa 11:53 AM
still ada gak la....
aper yg slah ek??
♥ Ummi Hanie ♥ ♥ Ummi Hanie ♥ 5:21 PM
sy dah pasang n dah removed pun itu pelangi..

skrg ni sy nak macam asal balik..bila ada link,ia berkelip dan keluar garisan.masalhnya skrg ni tak kelip2 langsung,takut org xdpt beza mana link mana bukan..x best ah..tolong ye?
SKNC SKNC 11:51 PM
ok gak la, tapi kaler dia tak berapa terang
ariynna dzan ariynna dzan 11:45 AM
thanks!cantik dh blog sya
http://www.ilyroxy.blogspot.com
awexinside awexinside 3:45 PM
wow!
thanx yer..
kelip2 gitu..=)
iema saja iema saja 3:16 PM
This comment has been removed by the author.