Apa itu keyword?



Apa itu Keyword?

Keyword adalah perkataan atau teks ringkas yang di taip pada search engine dan juga pada sebuah entri atau artikel yang di tulis dalam sebuah web atau blog. Keyword yang di tulis pada search engine akan dipadankan dengan perkataan atau teks yang ada pada nama web atau blog, tajuk entri atau artikel dan tulisan pada entri atau posting, tetapi ianya sangat bergantung pada cara bagaimana kita mengeksploitasi sesuatu keyword dan kekerapan keyword itu di ulang  pada entri atau artikel yang ada pada blog.

Biasanya keyword yang di taip pada search engine, lebih dari satu  perkataan. Sebagai contoh, perkataan 'keyword'. Kita mengandaikan seseorang akan menaip perkataan Apa itu keyword? pada kotak search engine seperti google. Di sini, kita boleh mengeksploitasi perkataan Apa itu keyword? dengan menjadikannya sebagai tajuk entri atau artikel dan memaksimakan tiga perkataan tersebut pada isi didalam entri atau artikel.


Apa pentingnya keyword ?

Keyword merupakan salah satu cara yang digunakan untuk mendapatkan visitor atau pengunjung melalui search engine. Jadi, setiap keyword yang kita tulis pada entri atau artikel didalam blog kita adalah merupakan  undangan  secara tidak langsung untuk mereka masuk ke blog kita. Jika kita ingin cuba mendapatkan visitor padasearchengine,gunakanlah keyword dengan sebaik-baiknya.

p/s: Untuk lebih memahami entri ini, sila taipkan perkataan  Apa itu keyword? atau Apa pentingnya keyword? atau keyword itu apa? pada Google search engine.


{ 13 comments.. read them below or add one }

Sharinginfoz Sharinginfoz 3:50 PM
thanks for sharing...... bosan2 singgah le...

Cerai Kerana Facebook
HAZWAN17 HAZWAN17 3:51 PM
keyword mmg penting utk SEO
sukiminna sukiminna 3:52 PM
mantap ni..keyword2...

aku tgk ritu ade orang cari nama bos aku pastu terlajak gi blog aku..kire tu pun keyword gak ek?hehehe.kena buat banyak lagi post dengan nama bos aku ar pasni..hahahaha
Aidi-Safuan Aidi-Safuan 3:59 PM
huhu...1 lagi penerangan tentang keyword.
thanx~
lagenda lagenda 4:04 PM
Salam Ziarah.........

Thank atas maklumat ni
..nOj.. ..nOj.. 4:37 PM
cuba tulis dlm entry atau tajuk perkataan seperti lucah, lesbian mesti tiba2 ramai org masuk... hahaha
Melz Melz 7:46 PM
gunakan keyword berbentuk skema :)
Best Of Me 321 Best Of Me 321 2:13 AM
kalau kita letak keyword pada html blog kita tapi entry blog kita takda entry pasal keyword yang di cari boleh ke?

>BOM321<
http://bom321.blogspot.com/
Wan perlis Wan perlis 11:08 PM
kemahiran menggunakan keyword amat penting.
sebagai contoh apabila seseorang student nak cari bahan assignment di internet.
perlu tingkatkan lagi skill keyword untuk cari biskuttawar software.hehe
zulfahmie zulfahmie 11:12 PM
emmm tips berguna untuk orang mcm aku ni (newbie)
fahrin ahmad fahrin ahmad 6:47 PM
gua nyer blog selalu je ade keyword sedih2 dan lucah tu pasal gua selalu buat entry camtu hehe
Ipoel Ipoel 8:26 PM
info yang sangat bermanfaat buat pemula seperti aku ini....trims
andy surya andy surya 10:30 PM
thanks mas bro atas infonya