Cara mudah membina image, banner atau header beranimasi dengan software AleoFlash



Kepada anda yang berkeinginan untuk membina image gambar, header atau banner yang beranimasi (berformat gif atau swf), terdapat satu software yang dinamakan Aleo Flash yang sangat berguna dan mudah untuk dipelajari terutamanya kepada beginner yang tidak mempunyai asas dalam flash animasi.

Amat mudah untuk mempelajarinya kerana software Aleo Flash ini tidak akan memeningkan kepala anda dengan tool yang pelbagai. Anda hanya perlu memilih saiz dan warna background, jenis teks, jenis animasi dan effect.

Image, header atau banner animasi yang telah siap kemudiannya boleh diuploadkan dahulu ke dalam file hosting seperti photobucket atau swfcabin dan kemudiannya di paste ke dalam blog anda.

Untuk memuat turun software Aleo Flash ini, sila klik pada download link di bawah ini. Fail software adalah dalam format Rar. Setelah selesai download, anda perlu extract fail tersebut menggunakan WinRar sebelum di install ke dalam hard drive komputer anda.

Cara membuat flash header dan banner dengan AleoFlash

Link 1 Download Aleo Flash  @ Link 2 Download Aleo Flash

Download WinRar Cara mudah membina image, banner atau header beranimasi dengan software AleoFlash


{ 39 comments.. read them below or add one }

RedzaLiza RedzaLiza 6:57 PM
hehehe......... mcm best je. nak try r. tp memandangkan cikjah tgh naik kura2 bertemankan labi2 ni. mcm xdan je nak wat. uhukkkk.... takpe2....
tq cikgu nes
Ries Lee Ries Lee 7:06 PM
suka la blog bro ni...
byk info best plak..
Nescafe ais Nescafe ais 7:59 PM
@Ries Lee

Gua pun tak ada benda nak hidangkan kalau dah lepak kat sini. Haha. Selamat bersila
Nescafe ais Nescafe ais 8:01 PM
@RedzaLiza

Bertukarlah kepada TMnet..net..net..net..netnet
alifbro alifbro 1:51 AM
tmnet ke tmnut.. haha
RedzaLiza RedzaLiza 10:42 PM
cikgu nes, cik jah dah wat banner tu. masalahnya. dia save dlm notepad. mcm mana nak ubah dia dlm ben
tuk tukar dia dlm bentuk gif @ swf???

then baru kita upload dia dlm photobucketkan????
Nescafe ais Nescafe ais 10:56 PM
@RedzaLiza

Dalam format gif. Lepas tu upload kat photobucket. Baru paste dalam blog.

Nak ringan format swf, tapi tak jumpa cara nak pasang link. Tengah explore. Dah jumpa nanti, akan dimaklumkan.
RedzaLiza RedzaLiza 4:33 PM
knapa bila kita kat banner tu. dia pi kat photobucket? cik jah dah try letak banner tu dlm blog lain. bila klik. dia pi kat photobucket??
Nescafe ais Nescafe ais 4:42 PM
@RedzaLiza

Tukarkan URL pada kod tu.

Tukar kat sini herf="tukar link"
RedzaLiza RedzaLiza 10:46 PM
salam cikgu nes... ah....sejuk tul cik jah pi bertapa dlm peti ais ni. cikgu nes suruh cik jah save file tu dlm btk swf. tapi cikgu nes belum ajar lg mcm mana nak guna kod2 swf tu.
anak murid x abis menuntut lg ni. so... tolong khatamkan. uhukkkk....
Nescafe ais Nescafe ais 9:47 AM
@RedzaLiza

Tak khatam lagi yer. Tak apa, lepas ni akan di sambung.
beautiful_rose beautiful_rose 10:50 PM
sgt cool......ermm nk tnye,kalo letak banner mcm tuh blog berat x?
Nescafe ais Nescafe ais 1:22 AM
@beautiful_rose

Kalau format gif memang berat. Nak upload pun lambat. Terbaik, save dalam format swf macam contoh banner kat entri ni
RedzaLiza RedzaLiza 7:43 PM
cara pasang linknya cikgu???
ajar kat sini je. org lain boleh rujuk plak.
Nescafe ais Nescafe ais 12:42 PM
@RedzaLiza

Cara nak masuk link tu kena buat masa kita buat flash dalam aleoflash. Cuba explore aleoflash tu
iLuvSimpLe iLuvSimpLe 8:59 PM
assalamualaikum...
nak kena panggil cikgu jgk ea?
ok2...
cikgu nes,
camna ea nak upload header tue dlm format swf then nak masokkan dlm blog?
boley ajar x?
kalo guna .gif, slow la... :(((
nadsnads 2:57 PM
salam..
cikgunes, tolonglah saya jugak...dah download software..dah wat seme flash...
tnggl nak publish tu xreti...xfhmlah..camne nak wat ek?tolong ajar eh...dah pening nih..buat xjadi2...

[email protected]
syafiq syafiq 11:16 PM
salam...
blh x flash banner kite jdkn ia sbg header??

[email protected]
Nescafe ais Nescafe ais 10:00 PM
@syafiq

Boleh. Masukkan kod flash tu pada add a gadget
Iza Iza 10:52 PM
mcm susah je...
poning kepala den.
amry amry 1:40 PM
ALAHAI CIKGU NES..TAK BLEH LOAD LA DALAM BLOG...DIA JADI BLANK JER...MACAM MANER YER?
ARC™ ARC™ 9:03 AM
bro aleo ni free ke
ARC™ ARC™ 9:10 AM
aku double click aje pastu die tulis "aleo has stopped working bla3"
Nescafe ais Nescafe ais 10:31 AM
@ARC

Rasanya dah expired kut kat 4shared tu. Takper, nanti gua upload semula.
e-man e-man 7:23 PM
cantik lah bro...
berguna gak file nih
nurhamadahrashid nurhamadahrashid 12:25 PM
cm ne nak buat banner peningnyer
Iza Iza 2:27 PM
teringin nk try tp tenet ku mcm siput je ni...
qirMumtaz qirMumtaz 3:00 PM
wow besh2..thanks a lot maklumat berguna yang boleh saya amik...actually saya memang tengah cari bende ni untuk wat entri...untuk rujukan...
AnonymousAnonymous 2:33 AM
salam..
sy dah download n extract file aleo flash..
tp nape xley run ek??
Hafiz Aiman Hafiz Aiman 9:41 AM
sy pulak tak boleh nk publish.. pc ckp dh save lpastu carik balik takde.. macam mane bleh berlaku tu?? dah buat cantik2 lpastu hilang ntah ke mane... kalau dah hilang benda yg kite save tu, mcm mane nak uploadkan kt file hosting??
Alia Alia 10:29 PM
Saya dah download tapi winar tu kena bayar ka..
M.Zaki M.Zaki 8:40 PM
terima kasih, 1 perkongsian ilmu yg amat berharga! tahniah!
❤Nadhratul Basyirah Amirudin❤ ❤Nadhratul Basyirah Amirudin❤ 4:04 AM
alorh..winwar tu xleh nak download..uwaaa :(
BLOG SENSASI BLOG SENSASI 10:09 PM
memang dok cari tutorial ni thnks nes
SEGALANYA SEGALANYA 4:30 AM
terima kasit informasinya
salam kenal dari saya...
EiracayoO EiracayoO 3:39 PM
ilmu yang berguna . teima kasih.. ^_^