Free flash widget (float).

Oleh kerana gua tengah bosan dan tengah malas nak tulis pasal tutorial, maka gua beralih angin sekejap dengan membina widget flash yang biasanya di pasang pada footer sebelah kiri atau kanan blog. Heh.

Memang nampak macam tak berapa menarik (jangan gelak), tapi kalau ada yang berminat juga, bolehlah di pasang pada blog anda sendiri. Widget flash ni, gua tak pasang backlink pun. Kalau di klik pada widget tu, memang tak akan di link ke mana-mana. Tetap statik.

Siapa yang berminat, bolehlah ikut langkah di bawah.


Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Add A Gadget. Seterusnya klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod biru bagi widget yang ingin di pasang, dan pastekan pada Content HTML/Javascript

Akhir sekali, klik Save.





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985254.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985383.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985455.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985531.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985603.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>





<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;">
<embed src="http://www.swfcabin.com/swf-files/1260985671.swf"
quality="high"
type="application/x-shockwave-flash"
WMODE="transparent"
width="120"
height="190"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</embed>
</div>
Free flash widget (float).


{ 19 comments.. read them below or add one }

Aiza Aiza 11:15 PM
thanks.. nnt saya letak kat blog..
sukiminna sukiminna 11:19 PM
uyo..siap ade bunyik.
aku bukak page ni tadi duk cari2 ape mende la bunyi tu..ingat iklan ke ape.upenya widget2 ni yg bunyi..hohoho
Aiza Aiza 11:22 PM
eh jap2.. siyes xnmpk gmbar neh??? macam mana perkara itu blh brlaku?? dah 5 kali copy n paste pastu try preview langsung xde.. sy wat gmbar kucing tu..
Nescafe ais Nescafe ais 11:24 PM
@sukiminna

haha. Ada bunyi ker. Gua tak perasan sebab gua tak on speaker. Nak kena adjust balik ni yang malas. Haha
beautiful_rose beautiful_rose 11:52 PM
ehh...comelnye y gambar itik dgn panda tuh =)
Iza Iza 12:15 AM
weh.....tergezzzutt aku, mcm kena tembak...
ElyaElmo ElyaElmo 12:15 AM
menarik plak entry kali ney...hu3.time kaseh nescafe ais
Nescafe ais Nescafe ais 12:45 AM
@Iza


Kahkah. Macam mana gua tak perasan ada bunyi. Speaker gua dah kong. Tak apa, nanti di ubah. Buat masa sekarang, guna yang ada dulu. Akan di updete nanti.

p/s: Gua dengar sampai bunyi kena tembak tu yang buat gua tak boleh blah. Memang best punya sound effect. Terbaik untuk anda. Haha.
Nescafe ais Nescafe ais 12:48 AM
@Aiza

Hehe. Yelah. Tak view. Nanti gua check yer. Jap.
fiD fiD 1:26 AM
heee.macam maen PS pulok, heee. best! tapi dah xde tempat nak letak, heee
Nescafe ais Nescafe ais 2:36 AM
Widget dah di betulkan. Rasanya dah tak ada keluar bunyi dengan keluar loading % macam main PS3 kut. Haha
Iza Iza 2:36 PM
@Nescafe ais

Ya la terbaik....nasib baik tak ada sakit jantung, klu tak, tak sempat la aku nk tgk blog 3 kolum aku...

Ok, dah tak ada bunyi...
cik EPAL cik EPAL 3:57 PM
free..semua laju je..hehe :)
norezshah norezshah 3:29 AM
tenkiu... chumey sgt2.. hakhak
Akasia Maya Akasia Maya 7:26 PM
macam mana Nescafe Ais buat gambar tu buatlah tutorial
farhan yusof farhan yusof 5:37 PM
nice share..ermm blh design simple flash pastu upload kat website flash hosting tu.. :D kene try nie
tia of revenge tia of revenge 12:58 PM
kucing tu comel la! grab it! hehehe... :P
mai BEAR gebu mai BEAR gebu 2:31 AM
hamek kucing yg comel tu ! boleh kan ? kan ? kan ?
Linda Fuad Linda Fuad 6:25 PM
thanks awk.. saya nak amik 1 boleh?