Jquery Slideshow Header di blogspot


Jika anda memahami apa itu JQuery, pasti anda akan bersetuju yang efek JQuery adalah berbeza dengan efek Javascript dan HTML yang biasa kita guna dan pasang di dalam blog. Efek dari JQuery lebih cepat, mudah dan ringan.

Untuk melihat efek-efek JQuery, anda boleh melayari  Jqueryui.com.

Jquery Slideshow Header.

Satu lagi efek jquery yang di rasakan sangat mudah untuk di cuba. Slideshow header yang boleh anda lihat di sini(sila klik), sememangnya sangat menarik dan mudah untuk di pasang di blogspot. Anda tidak perlu menggunakan sebarang software atau teknik flash yang sukar dan sedikit membebankan dari segi loading. Ini kerana script jquery adalah ringan dan efek yang terpapar adalah 'smooth'. Ia berbeza dengan teknik javascript dan HTML biasa yang di lihat efek pergerakannya adalah kaku, tidak menarik dan ada kalanya tersekat-sekat.

Untuk melihat contoh penggunaan Jquery Slideshow Header pada blog yang sememangnya sangat menarik dan cantik, sila layari  labuat.com/

Tutorial untuk memasang Jquery Slideshow Header akan di paparkan pada entri yang akan datang.


{ 12 comments.. read them below or add one }

Iza Iza 5:05 PM
Mcm best.....aku tunggu
zairie zairie 5:18 PM
camne nak wat nyer??
Bitter Sweet Bitter Sweet 6:58 PM
tak sabar nak tunggu tutorial nih..sila lah up segera yer ;) TQ
sukiminna sukiminna 9:51 PM
woah...apa2 pun labuat tu mmg hawwt..ngee
Mijie Mijie 5:08 PM
waa blogspot dh supp0rt jquery..bez nie..nnti leh cuba..x sbar nk menunggu tutorial seterusnya..
zaly zaly 8:21 PM
Nampak macam best je blog ni.....ada banyak info,,,
A-Y-I-E A-Y-I-E 12:26 AM
ala nes... bila??? hahahha

btw aku akan tunggu...
..:akyn:.. ..:akyn:.. 8:15 AM
best2.. xsabar nak try
khoirul82 khoirul82 4:34 PM
salam.... salam knl dan pe kba?
nak minta tolong skit bley x?
camne care nak pasang hot news cam kat blogg awak ni? ma'af... saya masih lagi newbie...
thanks :D
Nescafe ais Nescafe ais 6:04 PM
@khoirul82 Wsalam. Cuba check disini
http://maribinablog.blogspot.com/2011/12/cara-pasang-recent-posts-floating-bar.html
Perfume Malaysia Perfume Malaysia 4:23 AM
Blog ni banyak membantu saya..Thanks mr Nescafe Ais!