Plugin chatroom terbaik dari Plugchat.in

Widget dari Plugchat.in adalah satu aksesori blog yang patut anda cuba. Widget ini merpuakan sebuah mini chat room di mana, para pelawat yang datang ke blog yang menggunakan plugin ini, boleh berinteraksi secara berkumpluan. Widget ini juga di interaksikan kepada laman Facebook dan Twitter.

Plugin Plugchat.in berbentuk bar seperti yang boleh anda lihat di blog ini. Terdapat sebanyak 25 theme yang boleh anda pilih untuk di sesuaikan dengan warna blog anda.  Saiz window dan bar juga boleh di minimakan mengikut kesesuaian.Plugin ini juga tidak membebankan masa loading blog.

Kelebihan untuk proses memasang plugin ini, kita juga boleh untuk tidak mendaftar untuk menggunakannya.Ianya amat mudah untuk di pasang. Hanya dengan menyalin kod script yang di beri dan kemudian, ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Design => Add A Gadget => HTML/Javascript.

Langkah 2

Paste kod yang ada salin dari Plugchat.in pada ruang Content HTML/Javascript.

Masukkan kod <h2></h2> untuk mengosongkan bahagian Title.


Akhir sekali, klik Save.


p/s: Sila paste kod chatroom di atas atau sebelum kod </body> pada script template anda dan save, jika tiada perubahan yang berlaku selepas anda masukkan kod chatroom tersebut pada ruang Content HTML/Javascript.

Credit:  http://www.jejaktrend.com/2010/06/groups-chat.html


{ 17 comments.. read them below or add one }

Amir Izzat Amir Izzat 7:51 PM
salam,
wah! amir dah cuba..thanks! memang cantik!
A-Y-I-E A-Y-I-E 7:53 PM
server not found la
Nescafe ais Nescafe ais 8:00 PM
@A-Y-I-E

Sekali broken link daa..Silap tulis.Haha. Dah ok dah..

Terima kasih atas makluman..
Kazen Kazen 8:04 PM
xkua pape pum nes....
Nescafe ais Nescafe ais 8:10 PM
@Kazen

Lagi masalah ni.haha. Biar betul tak keluar apa-apa..
Kazen Kazen 8:16 PM
ye ah try g blog ak..da msukkn da..xkua pape pum
Nescafe ais Nescafe ais 8:20 PM
kalau macam tu, ko kena paste atas kod </body> dalam script template
Kazen Kazen 8:22 PM
@Nescafe ais

haha...ak ade bace gak tu kene paste situ..cume xpasti r btul x..da ko kate gitu try wat r
Kazen Kazen 8:24 PM
yep nes kene paste sane baru jadi...huhu macehh
Fyzal Fyzal 10:31 AM
menarik benda ni bro Nes.. dulu2 org layan IRC.. la ni chat kat blog jer.. :D
Along25 Along25 2:12 PM
nape tak jadi.. mane silap ek?
Nescafe ais Nescafe ais 2:42 PM
@Fyzal

Tapi mirc lagi legend. Berjam melayan pun takder hal.
Nescafe ais Nescafe ais 2:46 PM
@Along25

Kalau tak boleh, kena paste kod chatroom tu atas kod </body> dalam script template
akuamir akuamir 1:10 AM
script template ue ape??
sori baru buat blog lagi..
tanx
jura-rahim a.k.a mrs tycoon jura-rahim a.k.a mrs tycoon 10:16 AM
Kenapa dia tulis
Maximum users limit reached.
Try again later.
miSz maR0o miSz maR0o 9:50 PM
xnaek papew pown~