Jquery Lava-Lamp navigation menu


Pada info kali ini, aku nak kongsi satu jquery navigation menu yang di panggil Lava lamp. Demo boleh dilihat pada bahagian atas posting ini ataupun dari demo asal yang boleh anda lihat di sini (sila klik). Tutorial yang aku cuba dari net.tutsplus.com ini nampaknya sangat menarik dari segi effect dan mudah untuk di pasang pada template blogspot. Aku cuba implement pada blogspot dan berjaya. Walaubagaimanapun, sedikit ubahsuai telah dilakukan bertujuan supaya navigation menu ini sesuai pada berbagai jenis theme dan dapat di pasang terus pada HTML/Javascript. Background asal di ubah mengikut warna background pada template. Warna button,warna teks dan saiz juga di ubah kerana saiz asal yang terlalu besar.

Jika anda semua berminat untuk  mencubanya, sila dapatkan tutorial asalnya di entri How to Build a Lava-Lamp Style Navigation Menu atau untuk cara yang termudah, tunggu tutorial aku yang akan datang.


{ 8 comments.. read them below or add one }

zulkbo zulkbo 12:29 AM
salam bro..
alahai nak tunggu
tutor anda lah..
selalunya mudah
dari tutor blog lain
amoi amoi 1:52 AM
cool

weh!

aku nak tahu cara buat KLIK UNTUK KOMEN tu.
dah siap hantar email mintak ajar lagi taw
sedih bila kau tak layan permintaan aku

T_______________T
fiD fiD 6:20 AM
masih guna tutorial anda utk blog lagi 1, heee

fiD recently posted... Isap Batang Di Bulan Puasa ! Gay ?
sazwan sazwan 11:44 AM
aku pun x sabar nak tungu tutorial kau ni..hehe
ku_Merpati ku_Merpati 9:10 AM
terima kasih bro....sangat2 berguna..
sumpit sumpit 5:57 AM
ye la aku pun nak cuba gak
RiaNbow RiaNbow 1:33 PM
sangat berguna dan berhasil..lihat.
http://aerol-rianbow.blogspot.com/