Cara buat logo dan banner blog percuma secara online

Ada diantara kita yang tertanya-tanya bagaimana cara untuk mencipta logo sendiri untuk diletakkan di dalam blog sebagai header ataupun untuk dijadikan sebagai banner exchange.


Dengan Online Logo Maker, kini kita boleh membinanya secara online tanpa memerlukan kemahiran yang tinggi seperti seorang Designer. Hanya gunakan kretiviti sendiri untuk menngunakan icon dan style font yang sesuai.

Online Logo Maker adalah sebuah site yang menyediakan perkhidmatan untuk membina dan merekabentuk logo secara percuma. Kelebihan yang terdapat pada site ini ialah, tools yang di sediakan sangat mudah untuk di gunakan dan anda tidak perlu membuat sebarang pendaftaran.

Untuk mencubanya, sila lawat:



{ 38 comments.. read them below or add one }

fadah fadah 2:04 PM
hhhmmmmm.cool bro...
i like it
junaidiahmad junaidiahmad 2:46 PM
dah lama cari. thnks!
one2paii one2paii 6:52 PM
ha bende nie la gua dok cari berkurun2 lamonye..tq bai
nas nas 2:20 AM
thx 4 info...mudahla pasni nak buat banner
atau logo utk blog..
hehhehe..:)

latest entri:

Blog nas letters sudah berusia 6 bulan
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 2:20 PM
Wahhh...sgt berguna untuk blogger baru seperti Momoy...much thx
Penerbit Ibnu Al-Manhar Penerbit Ibnu Al-Manhar 3:20 PM
Amat membantu . . TAHNIAH
mataharisweet mataharisweet 9:23 PM
salam..huhu..nape sy xdpt tgk pun banner yg sy save tu..lps save xleh nk open..
Marhaen Kacak Marhaen Kacak 7:53 AM
thanx bro...rase web application ni paling best antara yg lain...


Sudah-Sudahlah Permata Hijrah Trading : Jangan Menipu Umat Islam Lagi
myza myza 6:58 PM
thanks for info
nora nora 8:48 PM
saya link awak ya
Cik Su Cik Su 12:01 PM
bagus la..cik su tak pandai nak buat banner
Tendou Souji Tendou Souji 4:39 AM
masa nak wat logo kan kita nak tindih2 gambar or text
masalah aku macam mana kita nak ubah gambar yang ditindih belakang sekali ke depan dalam software nih
Syed Fairus Syed Fairus 3:12 PM
Bagus blog awak ni....
ciku caak aa ciku caak aa 9:39 AM
Salam..trimas atas ilmu yang diberikan..berkunjunglah ke blog saya yer..
Follow la kalau suka..^0^.thx
...:::harga kasur:::... ...:::harga kasur:::... 8:29 AM
mantap....mudah2an mmbawa barokah buat penulis n yg mmbaca...
Peluka Hati Peluka Hati 6:25 PM
salam...saudara saya baru dalam dunia Blog , saya nk tanya sikit , selepas kita da buat logo , mcm mne plak kite nk pasang di blog?? klau boleh saya nk buat seperti saudara letak logo di tepi iklan tu....???
Aggas Malik Aggas Malik 2:27 PM
trims sudah berbagi informasi
Ale Crow85 Ale Crow85 8:28 PM
Wah Kebetulan Ni Wat Ngerapihin Emblogku .
Tks Gan Infonya N Salam Kenal
Miss Padora Miss Padora 11:11 AM
tq, lama dah padora cari benda cm ni....thanks 4 info..
Juhaida Mohd Zaib Juhaida Mohd Zaib 11:29 AM
kena try ni maklumlah blog saye baru seminggu lebeh. Thanks for sharing
[D]Indra-Blog[D] [D]Indra-Blog[D] 4:35 PM
artikel yang menarik .


visit my blog : indra-smpn4.blogspot.com


jangan lupa komentarnya
amersalehudin amersalehudin 10:13 PM
nice info..rajin2 la ke http://blogyangkosong.blogspot.com/ ye
Aniq Bukhary Aniq Bukhary 4:16 AM
Ilmu yg bermanfaat....
Dimpul Kopel Dimpul Kopel 7:54 AM
Tanya Sdikit
Kalo' Udah Selesai Buat BannerNya
Pasang Di BlogNya Kita Gimana...?

Mohon jawaban Segera
A.N.K. A.N.K. 10:47 AM
info yg sangat bermanfaat dan sangat berguna bagi blog saya,,, saya harap agan mau berkunjung balik ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com ditunggu lho gan...
store-online999 store-online999 11:52 PM
blog posts and articles you draw me so much more knowledge, keep your blog so I can visit again to see your blog posts and articles later .. thanks for the info
ANK's Blog ANK's Blog 12:11 PM
info yg sangat bagus dan bermanfaat bagi blog saya, kinjungi www.ankurniawan.blogspot.com
farrah hanim farrah hanim 8:31 PM
Thank youu sangatttt !!!
HISMIY ENTERPRISE HISMIY ENTERPRISE 8:14 PM
terima kasih banyak2 ;) sangat diperlukan...
visit my blog >>> http://hismiy.blogspot.com/ jualan murah BAJU KURUNG MODEN, JUBAH MODEN & BLAUSE
MOHD AZIZ KHAN BIN MOHAMMED AMIN MOHD AZIZ KHAN BIN MOHAMMED AMIN 10:23 AM
Great info bro.
Try tengok bannerfans.com.

Kalau ada masa terluang, jemput ke www.alexazizkhan.blogspot.com

www.kedaipreloved.blogspot.com
Easy Design Easy Design 11:18 PM
Nice tutorial!
Bagus info nya. Suka sangat :)