3 tutorial buat simple header menggunakan Photoshop terbaik


Kepada blogger yang baru mengenali Photoshop dan dalam proses belajar menggunakan Photoshop, mungkin anda masih tercari-cari tutorial membuat header blog yang menggunakan Photoshop yang simple, mudah dan menarik.

Saya ingin kongsikan kepada anda 3 tutorial yang di tulis oleh 3 orang rakan blogger. Tutorial yang ditulis oleh mereka saya rasakan terbaik kerana mudah di fahami dan boleh di buat sebagai rujukan bagi orang baru untuk membuat header blog menggunakan teknik Photoshop yang simple tetapi menarik.

1.MelRomeo.com



2. Hannafauzann Story



3. Mohamadfaiz.com



{ 31 comments.. read them below or add one }

JZ Business World JZ Business World 3:51 PM
tq share info ni.. memang sedang cari sumber utk buat header.. :)
Fyzal Fyzal 9:55 PM
cun-cun header diorang ni. nice2.

p/s: aiseh bro.. tgk kat bola kat BJ ke? takdapat nk join bro. tk sempat nk ke sana. esok siang ada event lain. jauh plak tu. hehehe.. tgk kat tv je la jawabnya.
KhAiReDzAiMy KhAiReDzAiMy 2:00 AM
thanxs... memang tgah mncari2...
hannafauzann hannafauzann 10:47 AM
wah! blog saya ade dekat sini :D
SobriMansor SobriMansor 9:38 AM
Timaceh bro coz sudi share
shiqin ghazali shiqin ghazali 2:22 PM
tengs for the info.. dah lma mencari tutorial ini~
Melz Melz 6:40 PM
Thanks bro coz featured kan aku dalam blog kau :) heeee anyway lama tak borak panjang macam dulu heee
faiz faiz 7:46 PM
thanx jugak bro sebab feature aku dalam blog ni =)
Adriana Adriana 11:56 AM
Terima kasih :)
Lulu caldina Lulu caldina 1:06 PM
TQ untuk info ni..
mmg tgh bljr buat header..
iniialahaku iniialahaku 2:31 AM
tq..bru nk jinak2 gna PS cs5 ni..dah lma xgna dah lupa abes
Ramdzi Ramdzi 1:50 AM
yang header blog faiz tu cantik...
RedBoys RedBoys 3:02 PM
wah. nice sharing bro. nak terjah blog faiz jap. yang dua tu dah terjah sebelum ni. thanks bro.
bsyairi bsyairi 4:11 AM
nice info dan tutorial!
izzati wanie izzati wanie 9:41 PM
thanks 4 sharing ^_^
ummie ummie 9:09 AM
suka sngat.. tq..
Fifie Hirano Fifie Hirano 11:22 PM
Cane eh cara buat gambar dan link yg bergerak dari kanak ke kiri kat atas blog u ni?? boleh share tutorial x klu ada?? tq..
A.N.K. A.N.K. 9:45 PM
info yg sangat bemanfaat bagi blog saya,,,, saya harap agan mau berkunjung ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com dan memberikan sedikit komentar Terima kasih
sparkle sparkle 10:05 PM
thanks...very useful..:))
Khadijah Suhaimi Khadijah Suhaimi 7:25 PM
tak dpt nak buka yg no.3 punyer... mcm mane??
image masking service image masking service 1:00 AM
As design today my office work but I don’t know this design. When I see your tutorial then I done my work. Thanks you so much..
Easy Design Easy Design 1:21 PM
Nice tuto. Teruskan buat tuto yang bermanfaat macam ni.
Memang sangat membantu kami yang tak tahu ni.
Thank for this tutorial :D
Md Razaul Karim Md Razaul Karim 8:08 PM
Best tutorial for Photoshop designer. I'm trying to utilize it. Thanks clipping path service