Cara buat Avatar senget(rotate) pada bahagian comment

Untuk membuat image avatar pada bahagian comment blog menjadi senget(rotate) seperti yang boleh anda lihat pada gambar diatas ataupun contoh pada bahagian comment blog ini(sila klik), hanya ikut beberapa langkah yang mudah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Design => Edit HTML.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard, tekan F3 ataupun Ctrl+F, taip atau paste kod ]]></b:skin> pada ruang Find dan seterusnya tekan Enter.

Langkah 3

Salin kod di bawah dan paste kod tersebut sebelum atau diatas kod ]]></b:skin> pada script template (rujuk langkah 2)

.avatar-image-container img {
-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);
}

Contoh:

.avatar-image-container img {
-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);
}
]]></b:skin>

Akhir sekali, klik Preview. Jika tiada mesej Error terpapar, klik Save.


{ 37 comments.. read them below or add one }

KiubRubik KiubRubik 10:27 AM
Tutorial yang sangat berguna
Jue Jue 10:53 AM
salam.. sy nak tanye, klu sy nak guna comments box dr fb social plugins tu, comment sy yg lama2 tu hilang x?
nora nora 11:17 AM
haiiii sifu

sihat tak? dah makan belum?
(tetiba takde kena mengena =p)
Nescafe ais Nescafe ais 11:36 AM
@Jue

Tak hilang kut. Comment lama tetap ada.
Nescafe ais Nescafe ais 11:37 AM
@nora

Hai Nora.

Nak belanja yer?
Ujang9897 Ujang9897 11:52 AM
wow..boleh senget2 ek..hehe
Nabila Nabila 12:25 PM
haha.macam2 lah.
Iza Iza 3:11 PM
Salam..
Best ni, nanti nk cuba la..
uncle uncle 3:46 PM
avatar senget ni best...uncle nak cuba..ehh nak pakai terus hahahah
uncle uncle 3:50 PM
sudah berjaya..sudah sengettttttt hahahahha
Amna.Qadeeja Amna.Qadeeja 4:33 PM
yeay ! da jdi thanx sgt2 heee ;D
Amar Amirah Amar Amirah 5:02 PM
@Nescafe aisSAYA yang nak belanja sebab brader Nescafe ais BEST sangat!^____^
Nescafe ais Nescafe ais 5:20 PM
@Iza

Boleh try dulu. Kalau tak nak guna, delete semula kod atas tu.
Nescafe ais Nescafe ais 5:22 PM
@uncleTq Uncle singgah sini.

Nampak lain sikit dari yang lain. haha
Nescafe ais Nescafe ais 5:23 PM
@Amna.Qadeeja

Yeay kembali. Tq juga untuk kamu.
Nescafe ais Nescafe ais 5:24 PM
@Amar Amirah

Boleh sangat. Dah balik sini nanti calling2 yer.^____^
ceritabest ceritabest 7:49 PM
stylo nie nes..huhu nice tuto
Anak Ulu Cheka Anak Ulu Cheka 11:38 PM
tq nes...boleh cuba selalu nih///
akuanakpahang akuanakpahang 10:58 AM
Salam, nape saya dah buat tapi tak jadi senget muskil juga :( apakah perlu di ubah cara balasan komennya pulak?
New Entry "Hidup ini penuh dengan dugaan."
nora nora 12:59 PM
nak nak nak
dalam mimpi
lalallala =p
zulkbo zulkbo 1:15 PM
salam..
siap..
dah senget belaka
di blog saya tu..he he
nice tutor..simple je
tapi berguna..
Nescafe ais Nescafe ais 4:01 PM
@akuanakpahang

Cuba cari kod ni

#comments .avatar-image-container img {
Lepas tu, paste kod ni bawah kod yang atas ni.

-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);

Contohnya macam ni:

#comments .avatar-image-container img {
-webkit-transform: rotate(355deg);
-moz-transform: rotate(355deg);
RIS-FAMILI RIS-FAMILI 10:03 PM
mcm mana nak letak gambar kira supaya bila komen, keluar gambar kat tepi mcm komen2 kat atas nih.
TQ.
AnonymousAnonymous 11:51 PM
kalau kat fb pulak cam mana...tq
Nescafe ais Nescafe ais 12:05 AM
@Anonymous

Ini untuk blog sahaja. Kalau untuk facebook, kena tanya mark zuckerberg.lol
akuanakpahang akuanakpahang 9:20 AM
@Nescafe ais

Ok Tq nanti kita try semula terima kasih byk :)
akuanakpahang akuanakpahang 9:25 AM
Ok baru jadi TQ..TQ hehehe dah senget :)
mimie mimie 4:08 PM
lawo ble da senget.hehe tenks!
mie mie 7:30 AM
macam mana untuk besarkan sikit saiz gambar komentar ni?
heheee
Aidilx Aidilx 3:14 PM
kalau untuk wordpress camno lak?
*cimOt* *cimOt* 12:49 PM
utk embedded komen je ker??kalo pop up window boley???
Taufiq Tiramisu Taufiq Tiramisu 5:25 PM
thanks sifu!..
hehe..
tuto yang sangat berguna
iza iza 11:22 PM
Salam..
Alhamdulillah jadi.
Aku dah buat tp napa tak berapa nak senget sgt? pastu gambar pun nampak kecil je dr yg ko punya ni, besar dan jelas...
Diya Sesame Diya Sesame 3:28 PM
dah banyak kali dah saya try.tapi macam mana nak buat bagi comment terpapar di bawah post?
kalau pop-up window comment macam mana?
plis,anybody help ):