Shoutmix bakal menghentikan servis percuma awal Januari 2012

Widget Shoutmix yang selama ini menjadi pilihan para blogger sebagai shout box bakal menamatkan servis percuma mereka.  Berita ini mungkin kurang menyenangkan ramai blogger yang selama ini selsesa menggunakan perkihdmatan tersebut. Namun sebagai langkah untuk terus maju dan menguntungkan, pihak shoutmix terpaksa menghentikan servis mereka secara percuma. Menurut apa yang diluahkan oleh pengasas Shoutmix, iaitu Snecx Tan, ianya berpunca daripada sikap pengguna yang lebih selesa menggunakan servis percuma dan tidak berkeinginan untuk menaiktarafkan shoutmix mereka kepada servis premium. Perkara ini merupakan berita buruk kepada mereka.

Servis percuma dari Shoutmix akan dihentikan sepenuhnya pada awal Januari 2012 dan menggantikannya dengan servis berbayar. Sekiranya anda masih lagi berminat untuk menggunakan perkhidmatan dari Shoutmix sebagai Shout box di blog anda, bayaran yang dikenakan adalah serendah $0.99 sebulan untuk versi 3 dan $1.67 sebulan untuk versi classic (lama).

Untuk maklumat lanjut, anda boleh baca di http://www.shoutmix.com/v3/openletter.php




{ 10 comments.. read them below or add one }

fyzul fyzul 2:16 AM
lain2 chatbox yg free?
huhu tak berbaloi nak bayar klu blog
10 orang je baca
xD
zulkbo zulkbo 3:26 AM
salam..
murah tu..tapi saya dah tak
guna shout box nih..jadi tak
perlulah :)
bloggerblogger 2:46 PM
rasanya mereka perlu fikir cara lain, misalnya hadkan tool atau ape2, kemungkinan besar shoutmix akan tidak dikenali lagi sebab servis begini dah banyak tak kurang juga yg memilih facebook.
akuanakpahang akuanakpahang 8:22 PM
Saya sendiri dah awal lagi menamatkan perkhidamtanya sebab byk sgt mesej yang karut :(
Anak Ulu Cheka Anak Ulu Cheka 10:02 PM
ada chatbox free hok lain tak?

kita tukar kerajaan baru pulak hehehe
Diya Sesame Diya Sesame 8:42 PM
datang ke blog saya .
ada solutionnya
http://diyasesame.blogspot.com/2011/12/shoutmix-bakal-menghentikan-servis.html
Thalhah Amir Thalhah Amir 8:54 PM
pakai fibox lak. rakyat malaysia yg bt http://www.fibox.ws/
Shahazrin Shahazrin 2:53 AM
terus tak pakai...
Mohd Shah Mohd Shah 12:23 AM
Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
Free Blog