Permohonan Kemasukan ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Belia dan Sukan melalui Bahagian Pembangunan Kemahiran telah membuka tawaran Permohonan Kemasukan ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) bagi pengambilan pelajar melalui sistem atas talian Kementerian Belia dan Sukan di:

http://www.kbs.gov.my
http://www.ekbs.gov.my
http://eikbn.gov.my/sistemonlineikbn/page1.php .

Semakan keputusan Kemasukan Institut Kemahiran Belia dan Negara (IKBN) 
Permohonan Kemasukan ke Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)


{ 41 comments.. read them below or add one }

Kerala Boys Kerala Boys 4:32 PM
Hi..was here today..visit back..have a nice day
mohammad abdullah mohammad abdullah 3:42 AM
Assalamualaikum.umur sya 21 thun bleh ke sya masuk ikbn..mintak penjelasan...
Izzat Nikon Izzat Nikon 4:03 PM
ikbn kat mana? aku dok shah alam...boleh tak aku jumpa pejabat ikbn..bagi tolong dgn aku
Siti Nurhidayah Siti Nurhidayah 11:36 AM
Assalamualaikum....sy siti nurhidayah bagaimana ingin memohon ke ikbn kuala langat....
SunshineSunshine 9:02 PM
Assalamualaikum, macam mna nak mohon ikbn untuk sesi julai 2016. mohon balas ....
Anak Manja Anak Manja 8:30 PM
Permohonan untuk sesi julai 2016 dah tamat ke..
aidil fitri ishak aidil fitri ishak 12:49 AM
saya berumur 21 tahun dan ingin memohon sesijulai
AnonymousAnonymous 12:05 PM
Macam mana nak mohon ke ikbn ambilan julai 2016.. ?
Mohon keterangan
AnonymousAnonymous 12:09 PM
Macam mana nak mohon ke ikbn sesi julai 2016.. ?
Mohon keterangan dgn segera
AinAin 12:22 PM
macam mne nk mohon ikbn sesi julai 2016 ????????????
AnonymousAnonymous 12:24 PM
cam mne nk mohon ikbn sesi julai 2016 ???
AnonymousAnonymous 12:25 PM
keterangan segera
Nadia Nadia 11:28 AM
Sy nadia umr 19 bls..boleh ke sy nk msuk ikbn ni..?
NSNH KPOP NSNH KPOP 8:02 PM
hahahaha .. isian dah tamat :) nak mohon kena ke laman portal : eikbn.gov.my/sistemonlineikbn/page1.php ataupun melalui sistem upu . untuk sesi january direct ke ikbn @ online :) terima kasih :)
NSNH KPOP NSNH KPOP 8:02 PM
eh , link kat atas tu -.-
Rahim Zombie Rahim Zombie 11:25 PM
Assalamualaikum,semasa permohonan pertama upu,saya memohon kategori UA/Politeknik Premier. Tapi,saya tidak dapat tawaran. Bolehkah saya memohon untuk memasuki IKBN untuk sesi rayuan?
Rahim Zombie Rahim Zombie 11:28 PM
Permohonan kemasukan ke IKBN Ambilan Julai 2016 (dibuka Sehingga 5 April 2016)
Semakan Panggilan TEMUDUGA Kemasukan ke Insititusi Latihan Kementerian Belia dan Sukan (ILKBS) Sesi Pengajian Julai 2016 (dibuka)
haizad HH haizad HH 4:31 AM
saya muhammad rohaizad saya ingin memohon kemasukan ke ikbn kuala langat pada tahun ini
amar crush amar crush 8:30 PM
adakah pengambilan ikbn sesi julai 2016 masih dibuka?
hilmi rizal hilmi rizal 5:45 PM
camner ye sye nk mohon ikbn 2016..mohon pencerahan..tq
AnonymousAnonymous 10:01 PM
Macam mane nk mohon utk sesi julai
?harap balas ye.
AnonymousAnonymous 10:10 AM
Macammana nak mohon ikbn ? Takbolehh punn
Vaaitheshwary Maheasvaran Vaaitheshwary Maheasvaran 8:27 PM
How to apply for ikbn...
My brothers age is 19.. is it he can apply for to continue his studies
asilah zaini =) asilah zaini =) 12:44 PM
bile ye tarikh permohonan ikbn untuk kemasukan januari 2017
AnonymousAnonymous 6:18 AM
Salam...sye berminat utk memasukan adik sye ke ikbn...boley sye tao care memohon utk kemasukan ke ikbn..
invisible.. invisible.. 11:02 PM
hai..nak tanye,bole kew apply untuk sesi julai??
Ha Ha Ha Ha 1:54 PM
Assalamualaikum..saya muhammad ikmal..nak tanya bila boleh mohon ikbn sesi januari 2017..terima kasih..
AnonymousAnonymous 1:54 PM
Assalamualaikum saya sha ..nak tanya mcm mana nak mohon ikbn sesi julai? Permohonan utk sesi julai dibuka lagi ke?
mazuan zuan mazuan zuan 4:11 PM
Macam mane nak mohon ikbn sesi 2017
faisal daud faisal daud 6:24 PM
Hello.. Saya nak tanye,boleh lagi nak apply untuk sesi julai.
SK. Ldg Kota Bahagia SK. Ldg Kota Bahagia 3:01 AM
Assalam sye nurulhanis nabila BT Khalid berumur 18 tahun ingin membuat permohonan ikbn pa da tahun 2016 ni
zana lofa zana lofa 3:17 PM
Macam mana nak mohon kemasukan januari 2017?
Khairulazmi3620 Khairulazmi3620 Khairulazmi3620 Khairulazmi3620 4:14 PM
Saya umur 19 tahun mcm mana saya isi online boleh take?
Unknown Unknown 4:41 PM
assalamualaikum.. macam mana nk mohon kemasukan januari 2017
amirul shafiq amirul shafiq 1:08 AM
assalammualaikum bila tarikh permohonan online untuk sesi 2017 dibuka
Amy kira Amy kira 12:21 PM
Assalammualaikum saya nk mohon kemasukan ke ikbn untuk sesi 2017
Unknown Unknown 9:59 PM
macam mane nak mohon tanpa sijil spm untuk pelajar spm 2016?
Sharul Nizam Sharul Nizam 7:40 PM
Assalamualaikum saya ingin belajar di ikbn .bole tolong sy ?
qhaira ezzra qhaira ezzra 6:37 PM
Assalamualaikum nak tanya kalau tak ada spm boleh ke mohon.?
Ruzaini Ridzwan Ruzaini Ridzwan 9:58 AM
Bila ye bukak untuk 2017 ?
mr boboy mr boboy 8:52 PM
Bila buka untuk 2017??