Kemaskini BR1M online | Bantuan Rakyat 1Malaysia

Kemaskini, Pendaftaran baru dan tarikh bayaran, tarikh terima BR1M 4.0 tahun 2015
Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2015 (BK-01)

Pemohon baru yang layak menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) diminta membuat permohonan mulai 1 Disember ini dan penerima BR1M sedia ada pula diminta mengemas kini semula maklumat peribadi.

Pemohon boleh mengisi permohonan secara online dalam talian menerusi portal rasmi BR1M Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) di laman ebr1m.hasil.gov.my atau dengan menggunakan Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2015 (BK-01) atau Borang Kemas Kini.

Tarikh pembayaran BR1M 4.0 / 2015

Pembayaran BR1M secara berperingkat dimana penerima BR1M RM950 dibayar masing-masing RM300 pada ;

  • 15 Januari 2015
  • 28 Mei 2015
  • 28 September 2015

Waris boleh membuat tuntutan selewat-lewatnya pada 31 Mac 2015 dengan mendapatkan borang di laman sesawang www.malaysiantakaful.com.my atau menghubungi hotline i-BR1M di talian 03-27162716 atau e-mel di [email protected]

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi talian bebas tol 1800-88-2716 (LHDNM) atau talian 03-8882 4565/ 4566 (Kementerian Kewangan) serta e-mel di [email protected]

Klik untuk permohonan secara online di ebr1m.hasil.gov.my

Kemaskini BR1M online | Bantuan Rakyat 1Malaysia


{ 28 comments.. read them below or add one }

PPI PPI 8:11 PM
sangat mantap dan sepertinya sangat menjanjikan ini gan
semoga sukses
nurcahyaku10 nurcahyaku10 9:27 PM
Terima kasih sharenya
Mrs. A Mrs. A 11:25 AM
Thank you for sharing
JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA TERKINI JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA TERKINI 1:02 AM
CHE DET MARAH...BR1M NI TAK MENGUNTUNGKAN MELAYU...JADI APE CADANGANNYE AGAR BENAR2 UNTUNG KEPADA MELAYU?
Diyana Hani Diyana Hani 2:36 PM
Berinformasi.. TQ
khairie khairie 10:38 PM
terima kasih atas perkongsian artikel ini
dr. Tubagus dr. Tubagus 6:17 PM
Informasi yang sangat bermanfaat
UNI UNI 10:19 AM
nice website :D lihat punyaku juga yaa :)
ira rara ira rara 11:56 AM
nice info..tq...
radin fadli radin fadli 2:49 AM
sangat berinfomasi, jaadi 28 boleh dapat wang sudah~
arenaoto arenaoto 6:24 AM
nice infonya mas...
jadi tambah mengerti :)
Matt Matt 10:10 PM
thank you for the information, no wander today i check my bank account not yet receive any payment them. =)
AnonymousAnonymous 5:34 PM
tidak seperti yang dijanjikan. sudah 16 jan pun blm dapat.. check status pemohonan diterima... tak tahulah kawasan saya problem betul. org lain dari daerah dan negeri lain sume dah dapat dari 13 jan hingga 16 jan pagi tadi. kami jugak blm....
AnonymousAnonymous 2:29 AM
jgn nak melayu sgt lah..
AnonymousAnonymous 3:35 PM
kenapa sampai hari ni 23.03.2015..saya punya BR1M x dpt lg..cek status on9 dah diluluskan...x larat nak p atm dah cek...
AnonymousAnonymous 10:11 AM
apa nk susah kalau pakai fon canggih cek je la dlm fon tu kan senang bt apa la nk gi atm tu berkali2 zaman sekarang ni semua serba serbi adaaa huhuhu..
kemaskini Br1m kemaskini Br1m 2:09 AM
hari ini dah start boleh kemaskini br1m 2016
Panduan Malaysia Panduan Malaysia 2:34 PM
Dah boleh dah mohon dan kemaskini BR1M 2016